Notoire Club-hooligan krijgt celstraf voor cocaïnehandel vanuit hotelkamer

Bjorn F. (41) is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot een celstraf van drie jaar waarvan de helft met probatie-uitstel voor cocaïnehandel. De veertiger is geen onbekende voor het gerecht en werd ook al verdeeld voor kompaan Melissa R., die de opdracht gaf om de drugs te verkopen, kreeg vier jaar cel. Er werd bovendien ook 43.000 euro verbeurd verklaard.

Op 26 september 2023 viel de politie binnen in het Green Park Hotel in Brugge. De uitbater had al meermaals melding gemaakt van verdachte handelingen in de kamer van Bjorn F. (41) en zijn twee kompanen. Bovendien was de Bruggeling in een ander onderzoek genoemd als drugsdealer. De speurders troffen in de kamer verdovende middelen aan, waarna F. in de boeien werd geslagen. Ook Kenzo V. (30) en Dimitri V. (32) werden aangehouden.

Die laatsten verklaarden dat ze in opdracht van F. drugs verkochten om hun eigen verslaving te financieren. Maar ze bleken ook drugs te verkopen voor Melissa R. (40) uit Sint-Kruis. Zij werd eind 2023 aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de bende kilo’s cocaïne verkocht. Het Openbaar Ministerie vorderde voor F. drie jaar cel, deels voorwaardelijk en 78.000 euro verbeurdverklaring. Kenzo V. en Dimitri V. keken aan tegen twee jaar voorwaardelijk. Melissa R. had het grootste aandeel in de handel en riskeerde vier jaar effectieve celstraf en een verbeurdverklaring van 103.000 euro.

Explosie Brugge

F. is bovendien geen onbekende voor het gerecht. Als lid van de harde kern van Club Brugge kreeg hij begin dit jaar dertig maanden cel en vijf jaar stadionverbod voor zijn aandeel in de zware rellen na de thuismatch tegen Antwerp zeven jaar geleden. Volgens zijn advocaat raakte F. op het slechte pad toen hij zijn relatie en werk kwijtspeelde. Aanvankelijk verbleef F. in de woning van Melissa R. en zou hij ook drugs voor haar verkocht hebben. Maar na een ruzie werd Karam B. zijn opdrachtgever. Diens woning in de wijk Blauwe Poort werd in februari geviseerd met een vuurwerkbom en sinds drie weken zit B. zelf in de cel voor cocaïnehandel.

De Brugse strafrechter besloot maandagochtend uiteindelijk om F. te veroordelen tot een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan de helft met probatie-voorwaarden. Melissa R. kreeg vier jaar effectieve celstraf, ook al vroeg ze tevergeefs om een laatste kans. Volgens haar advocate kampte de vrouw met een drugs- en gokverslaving en raakte ze aan lager wal. “Ze liet mensen in haar huis slapen”, zegt advocaat Rik Demeyer. “Ze voelde zich de Moeder Teresa van Sint-Kruis.”

Kenzo V. werd veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden volledig met probatie-uitstel. Tot slot kreeg Dimitri V. Twee jaar cel met uitstel. Elk van hen kreeg ook nog eens 8.000 euro boete. In totaal werd 43.000 euro verbeurd verklaard.

The post Notoire Club-hooligan krijgt celstraf voor cocaïnehandel vanuit hotelkamer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tv-maakster Lidewij Nuitten schrijft open brief na ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir: “Hoe kan het in godsnaam dat Frederik Delaplace nog op die stoel zit?”

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »

Jelmont uit ‘B&B zoekt lief’ lijkt compleet van aardbol verdwenen: “Hij wil zijn naam opnieuw veranderen”

Na zijn stormachtige deelname aan ‘B&B zoekt lief’ lijkt B&B-uitbater Jelmont van Gestel (62) van de aardbodem verdwenen. Hij is totaal onbereikbaar en laat iedereen met vragen achter, inclusief VTM. Daarom trok ‘Dag Allemaal’ naar Portugal om op zoek te gaan naar de man die deze zomer zoveel mensen tegen zich in het harnas joeg. “Jelmont vertelde me dat hij

Lees meer »

Warmste augustus ooit en wellicht ook weer warmste jaar ooit

De voorbije maand augustus was wereldwijd gemiddeld de warmste ooit, samen met augustus vorig jaar. De gemiddelde temperatuur was zo al voor de dertiende keer in veertien maanden tijd 1,5 graad warmer dan in pre-industriële tijden. Uit de data van de Europese klimaatdienst Copernicus blijkt vrijdag dat na 2023 ook 2024 zo goed op weg is om het warmste jaar

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Dressuurteam strandt op 7de plaats, Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »