Nieuwe speelelementen in het Broeders Maristenpark: “Mooie plek om te verpozen”

Midden deze maand werd gestart met de werken aan het Broeders Maristenpark en het plaatsen van nieuwe speeltoestellen. De voorziene aanpassingen moeten het park aantrekkelijker maken om te vertoeven en moet de beleving van de kinderen nog verhogen. Wij bekeken een en ander al eens met bevoegde schepen Annick Debonné.

“De plannen om het park aan te passen en nieuwe spelelementen te zetten dateren al van maart 2023”, vertelt jeugdschepen Annick Debonné (CD&V) ons. “Aanvankelijk werd het subsidiedossier goedgekeurd door het Herstelfonds, maar toen hun beschikbare middelen ontoereikend bleken, besloot de provincie de subsidie over te nemen. De totale kost van de werken is 40.000 euro, waarbij de provincie 26.000 euro voor haar rekening neemt. Wat de plannen betreft, wilden we niet zomaar de klassieke speeltoestellen zoals een glijbaan of een schommel plaatsen, maar wilden we de zintuigen van de kinderen op een creatieve manier stimuleren. Daarom hebben we begin dit jaar een enquête gelanceerd, waarmee we wilden peilen naar de visie van de inwoners op het park. In totaal namen 192 mensen deel, wat een succes was en een representatief beeld gaf van de ideeën.”

Nadruk op beleving

“Uit de bevraging kwam naar voren dat vooral beleving belangrijk was en dat de kinderen via de toestellen moesten getriggerd worden om zaken te ontdekken. Daarnaast was iedereen van mening dat het een rustige plaats moest blijven, waar het aangenaam verpozen is en die toch nog voldoende open ruimte heeft. Met al de input zijn we aan het werk gegaan voor het opdrachtdossier, waarbij de firma Ecovery uit Ruiselede de opdracht binnenhaalde. Op dit moment zijn al een aantal toestellen geplaatst: er zijn palen met klankstaven, er is een voorleestroon met krukjes, er is een klim- en klauterparcours en er is een chillhoek voor de jeugd. Weldra komen er nog een picknickbank en vuilbakken bij en zullen enkele rustbanken verplaatst worden. Tenslotte zullen met de oude bomen van het park nog een aantal houtsculpturen gemaakt worden. Met dit alles zullen we een nieuwe groene locatie in de gemeente hebben, waar de jeugdbewegingen, de kinderopvang en de gezinnen terechtkunnen om de kinderen te laten spelen, maar waar ook gewoon rustig genoten kan worden. Tegen september moet alles klaar zijn en zal het park officieel geopend worden”, aldus schepen Debonné.

The post Nieuwe speelelementen in het Broeders Maristenpark: “Mooie plek om te verpozen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Spektakel bij MC Avanti tijdens jaarlijkse motorcross

Zaterdag 7 en zondag 8 september vindt de jaarlijkse motorcross ingericht door MC Avanti plaats. De piloten strijden er voor een Belgische titel. “Bij Zijspannen A en B belooft het nog zeer spannend te worden voor de Belgische titel”, zegt Jurgen Wybo, in naam van het bestuur van MC Avanti. “Dit gekoppeld aan het nodige spektakel. Bij de andere reeksen

Lees meer »

Mama van Hannelore (21) richt zich tot haar doodrijder in rechtbank: “Heel teleurgesteld dat hij slachtofferrol aanneemt”

De 42-jarige Wesley D., die Hannelore Reyniers (21) vorig jaar onder invloed van heroïne doodreed, hoopte in de rechtszaal wat van zijn drie jaar cel af te peuteren, maar botste op een vlijmscherpe uithaal van het parket. “Hij heeft nul schuldinzicht.” De mama van Hannelore sprak de doodrijder van haar dochter toe in een emotionele brief: “Wij zijn opnieuw teleurgesteld.”

Lees meer »

Netanyahu vraagt “vergiffenis” omdat hij gijzelaars niet kon redden – Biden wil dat Israëlische premier meer doet om wapenbestand te bereiken

Een deal over het vrijlaten van Israëlische gijzelaars door Hamas is volgens de Amerikaanse president Joe Biden “erg dichtbij”. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zou echter niet genoeg doen om de deal rond te krijgen, zegt Biden maandag. Washington werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een wapenbestand en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te

Lees meer »