Na aanval op treinnetwerk saboteren vandalen nu Franse telefoonoperatoren: internetproblemen in meerdere regio’s

Na de massale aanval op het Franse treinnetwerk afgelopen vrijdag, is er al sprake van een nieuwe gecoördineerde sabotage. In verschillende Franse departementen hebben vandalen installaties van de telefoonoperatoren SFR en Bouygues vernield. Daardoor kampen heel wat klanten op dit moment met internetproblemen. 

Meer krantenkoppen in België

Ook topsprintster Sha’Carri Richardson komt naar Memorial Van Damme, WIN hier duotickets voor het atletiekspektakel

Op 13 en 14 september wordt het Koning Boudewijnstadion de hotspot van het atletiek. De Allianz Memorial Van Damme organiseert de finale van de Diamond League, voor het eerst over twee dagen. Olympische sterren als Armand ‘Mondo’ Duplantis – gaat hij voor een nieuw wereldrecord? -, Femke Bol en Sha’Carri Richardson tekenen al zeker present. Ú kan dat spektakel, gekruid

Lees meer »

“Extreem gevaarlijke drug” nitazenen opgedoken in Nederland

In Nederland zijn nitazenen opgedoken, een synthetische heroïnevervanger. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Verslavingsinstituut Trimbos trekt aan de alarmbel omdat deze drug als zeer gevaarlijk wordt beschouwd. Ze willen meer tests uitvoeren om de drug in kaart te brengen. Ook in ons land is het goedje al opgedoken.

Lees meer »

25-jarige motorrijder in levensgevaar na zware klap tegen flank van auto

Een 25-jarige motorrijder raakte maandagmiddag levensgevaarlijk gewond na een zwaar verkeersongeval in Torhout. Hij botste in de flank van een auto die vanuit een hoeve net de weg was opgereden. “De man werd 35 meter weggeslingerd op straat en raakte daarbij kritiek gewond”, zegt Annemie Wittesaele van politiezone Kouter.
The post 25-jarige motorrijder in levensgevaar na zware klap tegen

Lees meer »

Wereldberoemd beeldje van kunstenaar uit Roeselare wordt gevierd met versie in 24-karaats goud

Gardeco Objects, internationale uitgever van kunst- en designobjecten, viert dit jaar de verjaardag van The Visitor met een gouden jubileumeditie. Het iconische beeldje, ontworpen door Roeselarenaar Guido Deleu, wordt onthuld in een jasje van 24-karaats goud en vormt een eerbetoon aan Belgisch design, Braziliaans vakmanschap en Venetiaanse goudambacht. “Dit heeft me echt voldoening. Het is een mooie erkenning”, zegt kunstenaar

Lees meer »

Ex-Volkswagentopman Winterkorn wijst alle aanklachten af in proces over dieselschandaal

De voormalige topman van het Duitse autoconcern Volkswagen, Martin Winterkorn, ontkent elke verantwoordelijkheid voor het dieselschandaal dat uitbarstte toen hij aan het hoofd stond van de autobouwer. Dat heeft zijn advocaat Felix Dörr dinsdag te kennen gegeven bij aanvang van het proces tegen Winterkorn voor zijn rol in het schandaal. “Onze cliënt wijst de aantijgingen tegen hem resoluut af”, aldus

Lees meer »

De Barkentijn, de plek die hele generaties de zee liet ontdekken, viert 100ste verjaardag: “Met renovatie en nieuwbouw kan het nog jaren mee”

De Barkentijn viert dit weekend zijn honderdste verjaardag. De villa op de dijk van Nieuwpoort zorgt er al decennia voor dat kinderen, families en gepensioneerden – waarvan velen het financieel lastig hebben – een unieke vakantie beleven. Wij blikken terug én vooruit met de voormalige en de huidige directeur: Jo Rousseau en Nicolas Vermote.
The post De Barkentijn, de

Lees meer »