Na aanval op Frans treinnetwerk saboteren vandalen nu telefoonoperatoren, brief met “sporen van pest” aan Franse minister onderschept

Na de massale aanval op het Franse treinnetwerk afgelopen vrijdag, is er al sprake van een nieuwe sabotageactie. In zes Franse departementen zijn installaties van de telecomoperatoren SFR en Bouygues vernield. Daardoor kampen heel wat klanten op dit moment met internetproblemen. De Franse radiozender ‘FranceInfo’ laat intussen weten dat er zaterdag ook een brief “met sporen van de pest” aan de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin (41) is onderschept. 

Meer krantenkoppen in België

Meerderheid leerlingen VHSI Brugge vindt GSM-verbod geen slechte zaak

Sinds dit schooljaar geldt in het VHSI (Vrij Handels- en Sportinstituut) in Brugge een strikt GSM-verbod. Wanneer de leerlingen op school aankomen, wordt het mobieltje in een ‘Zakkie’ gestopt en verdwijnt het toestel voor de hele dag achter slot en grendel. We polsten tijdens de middagpauze van de eerste schooldag naar de reactie van enkele leerlingen op deze maatregel.

Lees meer »

Appartement onbewoonbaar na keukenbrand in Westkapelle

Maandagavond rond 23 uur is brand uitgebroken in de keuken van een appartement in de Westkapellestraat in Westkapelle bij Knokke-Heist. De schade in de keuken is groot waardoor het appartement onbewoonbaar is.
The post Appartement onbewoonbaar na keukenbrand in Westkapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »

Zouden we niet beter weer jongens- en meisjesscholen inrichten?

Jongens hebben het op school moeilijker dan meisjes. Ze blijven vaker zitten, halen vaker geen diploma en stromen minder door naar het hoger onderwijs. Waarom is de kloof tussen jongens en meisjes zo groot? Ligt het aan het onderwijs? Aan de opvoeding? Of de hormonen? En zou het geen idee zijn om weer jongens- en meisjesscholen te hebben?

Lees meer »

Axel Daeseleire toont z’n gevoelige kant: “Als ze m’n chihuaha’s mishandelen, sta ik niet in voor de gevolgen”

Drie programma’s op twee zenders: Axel Daeseleire (55) is deze week alomtegenwoordig op uw scherm. Vooral ‘Axel in Amerika’ liet een diepe indruk na, vertelt de tv-maker, die in Texas zag hoe een 10-jarig meisje een wapen gebruikt. “Ik hoop dat die trend niet naar hier overwaait”, zucht hij. Al heeft Axel zelf ook een geheim ‘wapen’ waarmee hij z’n

Lees meer »

Pat Nutrition pakt uit met nieuwe stunt: Kortrijkse spierbundels delen proteïnewater uit ter waarde van 25.000 euro

Palletten met proteïnewater, ter waarde van 25.000 euro, zullen op 11 september op tien verschillende plaatsen in het land verschijnen. Voorbijgangers kunnen er zich dan gratis aan behelpen. De stunt, op poten gezet door de spierbundels van het Kortrijkse Pat Nutrition, moet het belang van gezonde voeding in de verf zetten. “Men kan er eindeloos over blijven palaveren, wij voegen

Lees meer »

Afsluitende burger op Waregem Koerse eindigt met voorwaardelijke celstraf en boete: “Mijn humor werd niet op prijs gesteld”

Een afsluitende burger na Waregem Koerse 2022 levert een 39-jarige man uit Tielt een zure nasmaak op. Voor weerspannigheid tegen een agent veroordeelde de rechter hem tot een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden en een boete van 400 euro.
The post Afsluitende burger op Waregem Koerse eindigt met voorwaardelijke celstraf en boete: “Mijn humor werd niet op prijs gesteld”

Lees meer »

Goedkoop, tot 10.000 keer straffer dan morfine en dus levensgevaarlijk: wat moet je weten over de designerdrugs in opmars?

Het Nederlandse kenniscentrum voor drugs luidt de alarmbel over ‘nitazenen’. Dat zijn in het lab gemaakte pijnstillers uit de opiumfamilie die als levensgevaarlijke designerdrugs in opmars worden beschouwd. Wat is dat riskante spul precies? Wie neemt dat? En waarom is het niet enkel gevaarlijk voor druggebruikers? “Je ademhaling kan gewoon stoppen.”

Lees meer »