Minder voedselinbreuken bij eetkramen op Gentse Feesten dan vorig jaar

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft bij 22 van de 50 gecontroleerde handelszaken tijdens de Gentse Feesten tekortkomingen vastgesteld. Uiteindelijk stelden 3 op de 4 zich nog tijdens de Gentse Feesten helemaal in orde. "Dat is iets beter dan vorig jaar, maar we blijven wel dezelfde tekortkomingen vaststellen rond voedseltemperatuur en basishygiëne", zegt woordvoerster van het FAVV Hélène Bonte. 

Meer krantenkoppen in België

Grote politieoperatie bij museum over nazisme in München: “Neergeschoten verdachte is overleden”

De hulpdiensten in de Duitse stad München zijn massaal uitgerukt na berichten over een schietpartij. Volgens ‘Süddeutsche Zeitung’ gebeurde dat in het centrum van de stad, bij het NS-Dokuzentrum, een museum over de geschiedenis van München tijdens WOI en WOII. “Er is een verdachte neergeschoten”, meldt de politie. Volg alles op de voet in deze liveblog.

Lees meer »

Gewezen dj Francis Vantomme (67) uit Wervik is overleden: “We verliezen een icoon”

In het AZ Delta Rumbeke is Francis Vantomme (67) overleden. Hij was lang geleden dj en een trouwe medewerker van de vrije radio Gemini. Francis is ook jarenlang bestuurslid geweest van de koninklijke schuttersgilde Sinte-Barbara. Wervik verliest opnieuw een icoon, een topkerel. Francis was graag gezien en had een ruime vriendenkring.
The post Gewezen dj Francis Vantomme (67) uit

Lees meer »