LIVE RED PANTHERS (20u15). Winnen Belgische hockeydames tweede groepsmatch tegen Frankrijk?

Na hun succesvolle openingsmatch tegen China willen de Red Panthers de goeie lijn doortrekken. Tweede horde in de groepsfase is Frankrijk, dat op de eerste speeldag zwaar verloor van Nederland. Winnen de Panthers voor de tweede dag op rij? 

Meer krantenkoppen in België

Dievenbende gevat op Ibiza die gas inzette om bewoners van luxevilla’s te bedwelmen: “Mensen voelden zich ‘s morgens groggy”

Op Ibiza zijn leden van een dievenbende opgepakt die de afgelopen jaren achter een hele reeks inbraken in luxevilla’s zat. En steeds was er een wrang en extra vies randje aan die inbraken: bewoners en gasten die ‘s morgens met een vreemd, groggy gevoel wakker worden. De politie vermoedt dat de aanvallers een soort gas inzetten om de mensen in

Lees meer »

Nieuwe waarschuwing bij alcohol nog te soft volgens experts en minister: “Het is gewoonweg niet gezond

Uittredend minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en experts nemen geen genoegen met “Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”, de onlangs aangepaste slogan bij alcoholreclame. Dat melden de kranten van Mediahuis. De slogan zou volgens hen niet ver genoeg gaan én misleidend zijn. “We mogen de mensen geen blaasjes wijsmaken”, klinkt het.

Lees meer »

Financieel medewerkster (40) pluimt Vives-Hogeschool voor 93.000 euro: “Ik had problemen door verbouwingen thuis”

Een 40-jarige ex-financieel medewerkster van de Vives Hogeschool in Brugge heeft haar werkgever in vier jaar tijd in totaal 93.618 euro afhandig gemaakt. De vrouw riskeert er een jaar cel voor, maar zal wellicht milder gestraft worden omdat ze meteen alles toegaf aan Vives en nu maandelijks terugbetaalt. “Ik schaam me enorm. We kwamen thuis in financiële problemen door een

Lees meer »

“We zijn met zes renners voor vijf plaatsen”: Rijdt Louic Boussemaere (18) uit Diksmuide straks het WK voor junioren in Zürich?

Louic Boussemaere vierde vorige week zijn 18de verjaardag. De tweedejaarsjunior uit Diksmuide rijdt voor het jeugdteam van Decathlon AG2R La Mondiale en maakt deel uit van het klimproject van Belgian Cycling. “Ik heb dit seizoen opnieuw een stap vooruit gezet”, vertelt hij.
The post “We zijn met zes renners voor vijf plaatsen”: Rijdt Louic Boussemaere (18) uit Diksmuide straks

Lees meer »

Vader van schoolschutter aangeklaagd: hij gaf geweer cadeau nadat 14-jarige dreigde met schietpartij

Colin Gray (54), de vader van Colt Gray (14) die bekend heeft vier mensen doodgeschoten te hebben op zijn school in de Amerikaanse staat Georgia, is gearresteerd. De man wordt onder meer beschuldigd van doodslag. Hij had zijn zoon het gebruikte geweer cadeau gegeven, nadat de twee nochtans ondervraagd waren over dreigementen om een schietpartij op school uit te voeren.

Lees meer »

Eén grootbank lijkt niet te azen op miljarden uit staatsbon. Wat is er aan de hand? “Blijkbaar hebben ze geld genoeg”

Terwijl ING, Belfius en KBC vorige week uitpakten met stuntrentes in de strijd om de 22,5 miljard uit de ‘Van Peteghem-bon’, blijft het stil bij BNP Paribas Fortis, de grootste spaarbank van het land. Waarom stapt BNP niet mee in de concurrentiestrijd? En vreest het dan geen klanten – en miljarden – kwijt te spelen? “Het kan een bewuste keuze

Lees meer »

“Mijn laatste klant was halve eeuw geleden ook mijn eerste klant”: Kapster Nelly gaat na 51 jaar op pensioen

Twee dagen voor haar 70ste verjaardag sneed kapster Nelly het haar van haar laatste klant. Met pijn in het hart, want al meer dan 50 jaar komen veel Lichterveldenaren en niet-Lichterveldenaren bij haar langs.
The post “Mijn laatste klant was halve eeuw geleden ook mijn eerste klant”: Kapster Nelly gaat na 51 jaar op pensioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gilkinet vraagt NMBS om terugschroeven extra treinen te herzien: “Nooit eerder kreeg het spoorbedrijf zoveel middelen”

Ontslagnemend minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is niet tevreden met de beslissing van de NMBS om de invoering van extra treinverbindingen uit te stellen. Hij waarschuwt dat het spoorbedrijf nu de kans moet grijpen die het recente beheerscontract biedt. Zoniet zou de volgende regering de contracten wel eens kunnen terugschroeven, aldus Gilkinet.

Lees meer »

Cédric Cherain wint 64ste Omloop van Vlaanderen

De tweede seizoenshelft van het Belgisch kampioenschap rally is dit weekend op gang geschoten met de Omloop van Vlaanderen. Cédric Cherain was de enige van de titelkandidaten die foutloos bleef en zo verdiend de rally won. Daarmee ligt de titelstrijd weer open en wordt het wachten tot de laatste rally van het seizoen om te weten wie dit jaar kampioen

Lees meer »