Lege gebouwen van Ghelamco in Ieper staan te koop

De gebouwen van Ghelamco in Ieper staan te koop. Op de site van de immomakelaar krijgen nieuwsgierigen de mogelijkheid een blik te werpen op de binnenkant, van wat ooit de West-Vlaamse basis was van de projectontwikkelaar. De verkoopprijs is niet bekend, deze wordt enkel op aanvraag meegedeeld.

Kantoren, een magazijn, ruime parking en een totale oppervlakte van 5.641m². Klein kan het gebouw van Ghelamco, gelegen langs de Zwaanhofweg, bezwaarlijk worden genoemd. Het gebouw behoort toe aan de Ghelamco groep, de onderneming van Paul Gheysens. De zakenman, heeft zijn roots in Ieper en veroverde vanuit de kattenstad de nationale en internationale zakenwereld.

De administratieve zetel van Ghelamco ligt al jaar en dag in Gent. Via het Staatsblad valt dan weer te lezen dat Zwaanhofweg 10 vele tientallen vennootschappen huisvest. Allen zijn ze gelinkt aan projecten, door Ghelamco uitgevoerd. In het aangeboden gebouw viel weinig activiteit waar te nemen.

Geen reactie

Bij de onderneming zelf viel niemand voor een reactie te bereiken. Verschillende bronnen lieten wel blijken dat Paul Gheysens al langer speelde met het idee om het gebouw te verkopen. Alleen vreesde de ondernemer dat hij hiermee de verankering met Ieper kwijt zou raken.

Wie interesse heeft in het gebouw, of beelden van de binnenkant wil zien, kan hiervoor terecht op de site van de immomakelaar.

The post Lege gebouwen van Ghelamco in Ieper staan te koop is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na meer dan acht maanden staan woningen uit ‘Huis gemaakt’ eindelijk te koop: “Het resultaat mag er écht zijn”

Het heeft ruim acht maanden geduurd, maar de panden van de twee verliezende koppels uit het VTM-programma ‘Huis gemaakt’ staan eindelijk te koop. Vanaf vandaag kan iedereen een bod uitbrengen en op 14 september wordt er een exclusieve kijkdag georganiseerd voor alle geïnteresseerden. Wij kregen nu al een rondleiding in beide woningen en vroegen de makelaar waarom het zó lang

Lees meer »

Dealergroep Traxxion en multimerkengroep Decaigny herschikken hun garageactiviteiten: “Win-win voor onze teams en klanten”

Garage Decaigny Tielt heroriënteert zich en vertrekt eind september uit de huidige locatie in de Lammersakker in Tielt. Peter Verhelst en Stéphanie Van Ryckeghem van TRAXXION Tielt nemen zowel het gebouw als de medewerkers over en verhuizen uit de Szamotulystraat. De huidige activiteiten van Garage Decaigny en hun leasebedrijf Flexlease worden verdergezet in Izegem en Ardooie. “Dit is een win-win

Lees meer »

Eva Teetaert start schooljaar als nieuwe directeur van ZoWe: “Studenten intensief begeleiden tot aan het bed van de patiënten”

De 460 studenten van ZoWe werden maandag verwacht voor de start van het nieuwe schooljaar. De school biedt een graduaatsopleiding voor verpleegkundigen aan in Oostende en Brugge. Het is ook meteen de eerste schooldag van Eva Teetaert als directeur. “Onze sterkte is dat we de studenten intensief begeleiden tot aan het bed van de patiënten.”
The post Eva Teetaert

Lees meer »

Duizenden protesteren in Israël na ontdekking van gedode gijzelaars

Een dag na de ontdekking van de lichamen van zes gijzelaars die in de bezette Gazastrook werden vastgehouden, is in Israël een grote staking van start gegaan. De actie van maandag is een initiatief van de machtige Israëlische vakbondscentrale Histadrut, en komt er uit protest tegen het onvermogen van de regering om een einde te maken aan het conflict.

Lees meer »

Acht doden na instorting gebouw in noorden van India

Reddingswerkers hebben in de Indiase stad Lucknow, in het noorden van India, acht lichamen vanonder het puin van een ingestort gebouw gehaald. Dat melden Indiase media. Het drie verdiepingen tellende gebouw werd door verschillende bedrijfjes gebruikt als opslagplaats en garage, en stortte zaterdagnamiddag in.

Lees meer »

Karmelieten laten je drie maanden proeven van het kloosterleven in Brugge

Vanaf december kan iedereen die geïnteresseerd is in het kloosterleven het een tot drie maanden komen ‘uitproberen’ in het karmelietenklooster in Brugge. Voor de derde keer biedt het Vlaamse karmelietenklooster het programma “Come & See” aan. Deelnemers volgen het dagelijkse ritme van de broeders en krijgen ook een eigen initiatieprogramma. Omdat de belangstelling voor de karmelieten in het buitenland toeneemt,

Lees meer »

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge: “Als dit een ‘inside job’ is, dan is het een regelrechte schande”

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.
The post 24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge:

Lees meer »

Het leven op een palmboom in Dubai: veel luxe, weinig plaats

De villa’s staan er kort tegen elkaar, het verkeer loopt strop, maar wie er woont, straalt een flinke vleug luxe en prestige uit. Het leven op Palm Jumeirah in Dubai heeft voor- en nadelen, zo getuigen twee Vlamingen. Binnenkort komt er nog een tweede ‘palmeiland’ bij, nu de Belgische baggeraar Jan De Nul Palm Jebel Ali mag voltooien.

Lees meer »

Ewoud Vromant pakt zilver in tijdrit op Paralympische Spelen

Op de Paralympische Spelen in Parijs heeft Ewoud Vromant ons land een 4e medaille bezorgd. Vromant werd 2e in de tijdrit in de klasse C2. De Fransman Leauté was twee seconden sneller, maar Vromant bleef wel de Australische titelverdediger Hicks voor. Lees er alles over bij onze collega’s van Sporza.

Lees meer »

Corneliusfeesten kleuren opnieuw Veldegemse nazomer: “Met dank aan lokale horeca”

Vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 september zetten de nazomerse Corneliusfeesten opnieuw de verkeersvrije Veldegemse dorpskern op stelten. Bars van verenigingen, de venditie en rommelmarkt zijn klassiekers. Stand-upcomedy, een streekbierenbar en kermisworp voor kinderen zijn primeurs voor ‘de kleine kermis.’
The post Corneliusfeesten kleuren opnieuw Veldegemse nazomer: “Met dank aan lokale horeca” appeared first on KW.be.

Lees meer »