Lading cocaïne vermengd met paprikapoeder onderschept in Columbia met bestemming haven van Antwerpen

In de Colombiaanse haven Buenaventura is een lading van 796 kilogram cocaïne onderschept met de haven van Antwerpen als eindbestemming. De drugs waren vermengd met paprikapoeder. Drugs vermengen met andere producten is volgens de Colombiaanse autoriteiten een nieuwe manier om de drugs te smokkelen. 

Meer krantenkoppen in België

Frans en Monique zijn gouden paar

Op zaterdag 24 augustus werden Frans Vandewalle en Monique De Vlieger in het gezelschap van hun familie verwelkomd op het gemeentehuis, naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum.
The post Frans en Monique zijn gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze man keek naar ‘Kalm Waes’: “Het moet van zijn vergeten quiz geleden zijn dat Waes nog zo geruisloos passeerde”

Tom Waes (55) is een onverbeterlijke zenuwpees, en om dat euvel te tackelen stelt de presentator zich ten dienste van de wetenschap. In ‘Kalm Waes’ gaat hij tien dagen in een boshut wonen en zoekt hij bewust stresssituaties op. Een boeiend traject, maar niet over de gehele lijn. “Wat ‘Tomtesterom’-kameraden Pascal Braeckman en Nico Surings doen, is me voorlopig vreemd.”

Lees meer »

“596 krijgsgevangenen gruwelijk mishandeld en vermoord in één week tijd.” Zo gingen de Russen tekeer bij hun vorige verovering van Pokrovsk

Het zal wellicht niet lang meer duren vooraleer de Russen binnentrekken in Pokrovsk, de grootste Oekraïense stad die ze dan veroveren sinds de val van Bachmoet. De vorige keer dat ze dat deden — in de Tweede Wereldoorlog — begingen de Russen daar een vreselijke slachtpartij. En niet alleen tegen Duitse soldaten. De eenheid die dat deed, bestaat nog steeds.

Lees meer »

Geen smartphones meer op het Da Vinci Atheneum

Het Da Vinci Atheneum startte het nieuwe schooljaar met enkele opvallende veranderingen. Smartphones zijn voortaan verboden op het schoolterrein en de leerlingen worden aangemoedigd om herbruikbare flessen te gebruiken, die ze kunnen vullen aan de nieuwe watertap van Brita.
The post Geen smartphones meer op het Da Vinci Atheneum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jani Kazaltzis en James Cooke hebben geen geheimen voor elkaar: “Wij weten alles, zelfs hoeveel geld we hebben”

Ze zijn de beste vrienden, en hebben eindelijk samen een programma gemaakt. Maar tijdens de opnamen van ‘Jani & James Doen Het Zelf’, waar Jani Kazaltzis (45) en James Cooke (39) onder andere meedraaiden in een frituur, ging het er bij momenten toch bits aan toe. “Achteraf zeiden we tegen elkaar: ‘Hebben wij nu echt ruzie gemaakt over mayonaise?’”

Lees meer »

Belgische slachtoffers van seksueel misbruik schrijven brief aan paus: “U heeft zich nooit tot ons, de slachtoffers, gericht”

Een aantal slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk hebben een brief gestuurd naar paus Franciscus (87) in de aanloop naar zijn bezoek aan ons land eind deze maand. In de brief, die de Franstalige krant ‘Le Soir’ heeft gepubliceerd, komen de slachtoffers met enkele werkpunten om seksueel misbruik binnen de Kerk te erkennen en voorkomen.

Lees meer »