Komend weekend lange files verwacht in heel Europa, ook op E40 richting kust

Voor het tweede weekend op rij verwacht reishulporganisatie Touring een bijzonder moeilijke verkeerssituatie op de Europese snelwegen. In het midden van de zomervakantie zoeken namelijk heel wat vakantiegangers warmere oorden op, maar keren tegelijkertijd ook heel wat reizigers terug. Zo’n wisselweekend dreigt lange files in beide richtingen in heel Europa te veroorzaken. En dus ook in West-Vlaanderen. Zo verwacht Touring vanaf vrijdagmiddag zwaar verkeer en files op de E40 Brussel-Oostende richting kust.

Ook in onze provincie ontsnap je komend weekend niet aan de verkeersellende. Touring verwacht vanaf vrijdagmiddag zwaar verkeer en files op de E40 Brussel-Oostende richting kust. Vertrek je naar het buitenland, dan zal het waarschijnlijk aanschuiven zijn op de E411 Brussel-Luxemburg en op de E19 Brussel-Bergen-Valenciennes. Wie terugkeert bereidt zich vanaf zondagavond beter voor op files, vooral op de E40 Oostende-Brussel en op de E411 Luxemburg-Brussel.

The post Komend weekend lange files verwacht in heel Europa, ook op E40 richting kust is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Steven nieuwe voorzitter van Zwaantjes Rollerclub

Vorige week raakte bekend dat Marc Decraemer, 36 jaar voorzitter van Zwaantjes Rollerclub, de voorzittershamer doorgeeft. Hij wordt opgevolgd door Steven Vansteenkiste. “Het is voor mij een hele eer, maar heb er na de vraag van Marc toch enkele nachtjes van wakker gelegen. Ik doe het uit liefde en passie voor de club en voor deze sport.”
The post

Lees meer »

Gestolen (?) oldtimer-Mercedes van 1 miljoen euro teruggevonden in Lanaken

De Mercedes 300 SL die de nacht na het Oldtimertreffen in Lanaken gestolen werd van de parking van Hotel La Butte Aux Bois, is teruggevonden in een garagebox. “De oldtimer werd aangetroffen op zo’n 6 kilometer van de plek waar hij gestolen werd”, zegt Anja De Schutter van het parket Limburg. Het voertuig zou een miljoen euro waard zijn.

Lees meer »

Eeuwfeest voor Mia Vanderhoeven in wzc De Polderparel

Op vrijdag 23 augustus mocht Ghislena ‘Mia’ Vanderhoeven in woonzorgcentrum De Polderparel honderd kaarsjes uitblazen. Schepen Philippe Vlietinck (Gemeentebelangen) feliciteerde de eeuwelinge namens het gemeentebestuur en overhandigde haar een lekkernijenmand van Oxfam.
The post Eeuwfeest voor Mia Vanderhoeven in wzc De Polderparel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Herbestemming voor standbeeld van Guido Gezelle in zichtas van Guido Gezellestraat

Naar aanleiding van de heraanleg van de omgeving rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk krijgt het standbeeld van Guido Gezelle een nieuwe, prominentere plek in dezelfde omgeving. “De verplaatsingen maken deel uit van een bredere visie om via kunst in de publieke ruimte de historische en culturele betekenis van de stad te versterken”, aldus Axel Ronse, schepen van Cultuur.
The post Herbestemming

Lees meer »

Hunter Biden pleit schuldig aan fiscale fraude

Hunter Biden, de jongste zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, heeft in een rechtbank in Los Angeles schuld bekend in een federale rechtszaak over belastingsfraude. Daardoor vermijdt de 54-jarige een nieuw proces, dat donderdag van start zou zijn gegaan met de samenstelling van de jury.

Lees meer »

KIJK – Maar liefst 8 omleidingsborden aan rondpunt zorgen voor verwarring in Koekelare

De situatie trok via een reel op Facebook, gepost door Kristof Meirlaen uit Kortemark, de aandacht. Hij merkte op dat maar liefst acht verkeersborden met oranje pijlen, met de vermelding ‘omleiding’, rond het rondpunt aan de Belhutte in Koekelare geplaatst zijn. Deze borden leiden naar verschillende richtingen en zorgen voor grote verwarring onder de weggebruikers.
The post KIJK –

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Tal van medaillekansen zaterdag: Devos al zeker van brons, George kan Belgisch paralympisch record evenaren

Zaterdag komen op de voorlaatste dag van de Paralympische Spelen in Parijs nog acht Belgen in actie, in vier sporten. De grootste medaillekansen zijn er voor dressuurrijdster Michèle George in de freestylecompetitie (graad V) en wielrenner Tim Celen in de wegrit (MT1-2). Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) is al verzekerd van minstens een bronzen medaille, maar hoopt zijn paralympische titel te

Lees meer »

Jonas en Elina verkopen en verhuren hottubs

Tijdelijk een hottub nodig voor een feestje? Op zoek naar een romantische toets voor een knus avondje met je partner? Dankzij The Rolling Hottub rol je gewoon een authentieke hottub je tuin binnen. “Je hebt er geen elektriciteit voor nodig en na iets meer dan een uur kun je in bad!”
The post Jonas en Elina verkopen en verhuren

Lees meer »