Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche ziet af van nieuwe ambtstermijn als burgemeester

Vandaag pakt Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche uit met een verrassende mededeling. Hoewel hij zich de voorbije maanden sterk geëngageerd en gemotiveerd profileerde om zich opnieuw in de strijd te gooien voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober, deelt hij vandaag mee dat hij verzaakt aan een nieuwe ambtsperiode als burgemeester.

Met zijn politieke loopbaan van 30 jaar heeft Marc Vanden Bussche (74) dan ook duidelijk een stempel gedrukt op zijn gemeente. “Gedurende de laatste 30 jaar hebben we, met onze gemeente Koksijde, grote sprongen voorwaarts gemaakt”, blikt hij terug. “De Koksijdenaars zijn fier op hun gemeente, op het iconische gemeentehuis met de bolvormige Kokpit, op Ten Bogaerde (de Duinenabdij ten tijde van Albrecht en Isabella), op de enige volwaardige gemeenschapsgolf van België Koksijde Golf ter Hille, op cultuurcentrum CasinoKoksijde, het Duinenhuis en zoveel meer.”

“Koksijde heeft er nog nooit zo sterk voor gestaan als vandaag, met op veel gebieden een toonaangevende rol. Dit geldt zeker zo voor ons veiligheidsbeleid (in de schoot van politie Westkust) en ons drinkwaterbeleid (van Aquaduin). Ook met ons fietsbeleid, de dienstverlening van onze gemeentediensten, de ondersteuning van onze talrijke verenigingen en ons sport- en cultuurbeleid scheren we hoge toppen. We waren de eerste onroerenderfgoedgemeente in Vlaanderen dankzij ons uniek systeem van 4-sterrenwoningen waardoor deze voor de volgende generatie bewaard worden.”

Rijk gemeentelijk patrimonium

“Koksijde heeft 30 jaar de ‘zero-taks’ op het inkomen gehandhaafd. Toch behielden we ons rijke gemeentelijk patrimonium, een berg van zilver, dat goed moet beheerd worden. Dit allemaal zou niet mogelijk geweest zijn zonder de steun en het vertrouwen dat u mij telkens heeft gegeven. Het was een grote eer voor mij om 30 jaar te dienen als uw burgemeester. Alhoewel ik de intentie had om mij opnieuw verkiesbaar te stellen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 13/10/2024, nam ik het besluit om daarvan af te zien. Ik geef de fakkel door aan de volgende generatie. Voor onze lijst ‘Team 8670’ is dat Stéphanie Anseeuw die ik ten volle ondersteun.”

De burgemeester besluit: “Mijn grootste dank gaat uit naar elke medewerker van de gemeente, de gemeenteraadsleden en vooral de leden van het schepencollege en de gemeentesecretarissen met wie ik nauw heb samengewerkt om Koksijde op de kaart te zetten door er elke dag opnieuw voor te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat onze geliefde badplaats een mooie toekomst tegemoet gaat. Lang leve Koksijde, daar waar mijn huis staat.”

The post Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche ziet af van nieuwe ambtstermijn als burgemeester is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

“We zijn erg blij met de komst van de eerste lading vaccins. Het gaat om 99.100 doses die op donderdag 5 september om 12.10 uur (lokale rijd, red.) op de luchthaven van Kinshasa arriveren”, aldus Jean Kaseya. Het hoofd van Africa CDC bedankte de Europese Unie nogmaals voor “het onmiddellijke antwoord op onze oproep tot solidariteit”.

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman (18) met bajonet rondliep in München: “Mogelijke aanslag” op Israëlisch consulaat verijdeld

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in de stad München. De 18-jarige wilde mogelijk een aanslag plegen op het Israëlische consulaat-generaal, zegt Joachim Herrmann, minister van Binnenlandse Zaken van Beieren. De zaak moet wel nog verder worden opgehelderd. Volgens Duitse media stond de verdachte bij de veiligheidsdiensten bekend als islamist. Beelden tonen hoe hij gewapend rondliep in

Lees meer »

Bristol in Tielt wordt Chaussea

Het doek is gevallen over schoenen- en kledingwinkel Bristol. 72 van de 117 winkels werden overgenomen, waarvan 62 door de Franse schoenenketen Chaussea. Ook de vestiging in Tielt.
The post Bristol in Tielt wordt Chaussea appeared first on KW.be.

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. AA Gent slaat dubbelslag op transfermarkt, Racing Genk versterkt zich met jonge Amerikaan

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »

“Straks worden delen van de wereld onbewoonbaar en wij zijn aan ‘t blèten over migratie”: Murielle Scherre is het wit konijn van Groen in Oostende

Met Murielle Scherre haalt Groen in Oostende een stevige scheut rock-’n-roll binnen. Een rebel in de modewereld. Een lijf vol tattoos. Een vrouw die weet wat ze wil. Die heilige huisjes omverblaast. Dat wil ze straks ook doen in de politiek. Of deze stap haar leven zal veranderen? “Neen, behalve dat ik nu met kleren aan op de foto’s sta.”

Lees meer »

Mama van Hannelore (21) richt zich tot haar doodrijder in rechtbank: “Heel teleurgesteld dat hij slachtofferrol aanneemt”

De 42-jarige Wesley D., die studente Hannelore Reyniers (21) vorig jaar onder invloed van heroïne doodreed op een weg waar hij niet mocht rijden, hoopte wat van zijn drie jaar cel af te peuteren, maar botste op een vlijmscherpe uithaal van het parket én de familie van het slachtoffer. “Wij zijn opnieuw teleurgesteld in die man”, zegt de mama van

Lees meer »

Kelly Detavernier trekt N-VA-lijst voor provincieraad in kiesdistrict Kortrijk-Roeselare-Tielt

De Kortrijkse schepen en onderneemster Kelly Detavernier (45) is op 13 oktober de lijsttrekker voor N-VA bij de provincieraadsverkiezingen in het kiesdistrict Kortrijk-Roeselare-Tielt. “N-VA mikt resoluut op een deelname aan het beleid. En daarbij zetten we de West-Vlaming weer centraal. Dat betekent efficiënter besturen, minder structuren en enkel nuttige investeringen”, stelt Detavernier. De lijst van N-VA bestaat verder uit een

Lees meer »