Israël bereidt tegenaanval voor: “Onze reactie zal komen en ze zal hard zijn”

Terwijl de Druzische gemeenschap rouwt om de dood van twaalf kinderen, bereidt Israël een tegenaanval voor. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu waarschuwt: “Onze reactie zal komen, en het zal hard zijn.”

 

Meer krantenkoppen in België

Westlandia opent nieuwe gebouwen aan de Zwaanhofweg: “Blijven investeren in verbetering van infrastructuur en aanbod”

Westlandia opende op donderdag 5 september officieel de nieuwe gebouwen aan de Zwaanhofweg in Ieper, die eerder dit jaar al in gebruik werden genomen. “Ondanks een uitdagend jaar blijven we investeren in de verbetering van onze infrastructuur en ons aanbod”, aldus Ignace De Ro, algemeen directeur van het maatwerkbedrijf.
The post Westlandia opent nieuwe gebouwen aan de Zwaanhofweg: “Blijven

Lees meer »

Limo’s, sterrenzaken en hotels van 1.600 euro per nacht: de luxezomer van Conrad Janssens, mama Ilse De Meulemeester en papa Glenn

Ritjes in limousines, dineren in sterrenrestaurants en vakanties in de duurste hotels ter wereld: zo ziet het leven eruit voor Conrad Janssens (22). Samen met zijn vriend Cesar Casier (36) en zijn ouders, ondernemer Glenn Janssens (49) en voormalig Miss België Ilse De Meulemeester (53), geniet hij van een luxueus bestaan. De afgelopen maanden beleefden ze een droomzomer waarin kosten

Lees meer »

Leven tussen de deadlines: “Ik zie mijn meubels na mijn dood op het stort belanden… en dat is niet erg”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »

Tienduizenden betogers op straat in Tel Aviv: sfeer raakt verhit – Erdogan roept op tot islamitische alliantie tegen Israël

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

Eerste onderzoek vliegtuigramp Brazilië wijst op ijsvorming op vleugels

Een eerste onderzoek naar het ongeluk met een vliegtuig van de Braziliaanse maatschappij Voepass waarbij vorige maand alle 62 inzittenden om het leven kwamen, wijst op mogelijke ijsvorming op de vleugels. Het toestel stortte begin augustus neer bij Vinhedo, een plaats zo’n honderd kilometer van de eindbestemming, luchthaven Guarulhos in São Paulo.

Lees meer »

Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene omgeving”

Op 1 september 2014 opende De Dorpsparel de deuren nadat er 14 jaar geen schooltje meer was. Tien jaar later bloeit en groeit de school nog steeds, en dat wordt gevierd met een rommelmarkt, een reuzespeelstraat en een optreden van de Schorriemorrieband.
The post Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Al meer dan 50 doden na zware raketaanval op Poltava – Meer dan 40 gewonden en 2 doden bij nieuwe aanvallen op Lviv

Meer dan 50 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen ook meer dan 200 gewonden. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. Woensdag vielen er 2 doden en 43 gewonden in Lviv. Die grote stad in het westen

Lees meer »

Laatste nakomeling van Yvonne Serruys schenkt Menen 26 kunstwerken: “Een collectie van onschatbare waarde”

2023 werd voor Menen het jaar van Yvonne Serruys. Een unieke tentoonstelling over de vooruitstrevende artieste, bracht meer dan 7.500 bezoekers naar de grensstad. In het verlengde hiervan heeft haar laatste nakomeling 26 kunstwerken aan de stad geschonken.
The post Laatste nakomeling van Yvonne Serruys schenkt Menen 26 kunstwerken: “Een collectie van onschatbare waarde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sacochen vliegen duchtig door het luchtruim op Leiehoekkermis

Zaterdag toonde de Leiehoek zich van zijn sportiefste kant. Naast nog een laatste promotiecampagne voor de twee kandidaat wijkburgemeesters voordat ze zaterdagavond de strijd tegen elkaar aanbinden was het vooral uitkijken naar de vierde uitgave van het Kuurns kampioenschap Sacoche werpen en het vierde dartstornooi van de Leiehoek.
The post Sacochen vliegen duchtig door het luchtruim op Leiehoekkermis appeared

Lees meer »

Lyela zat naast jongen (14) die twee leraars en twee leerlingen doodschoot: “Hij klopte eerst op onze klasdeur, maar raakte niet binnen”

Een voormiddag als alle andere, leek het. Lyela Sayarath volgde de les algebra, naast haar zat Colt Gray. Niet veel later zou de 14-jarige jongen plots het vuur openen in het lokaal ernaast. Twee wiskundeleraars en twee leerlingen kwamen bij die schietpartij om het leven. “Hij probeerde eerst onze klas binnen te komen”, getuigde het meisje bij CNN.

Lees meer »

Tessa Wullaert verkozen tot Speelster van het Jaar in Eredivisie

Tessa Wullaert is maandag verkozen tot de beste speelster van het voorbije seizoen in de Nederlandse Eredivisie. De 31-jarige Red Flame, die deze zomer Fortuna Sittard voor het Italiaanse Inter Milaan verliet, kreeg de voorkeur op Caitlin Dijkstra (FC Twente), Chasity Grant (Ajax), Romée Leuchter (Ajax) en Joëlle Smits (PSV).
The post Tessa Wullaert verkozen tot Speelster van het

Lees meer »