Hij vergiste zich, en maakte per ongeluk een toprecept: ontdekker van tiramisu overleden

De mede-uitvinder van het wereldberoemde dessert tiramisu is op 81-jarige leeftijd overleden. Roberto bedacht het recept samen met zijn compagnon Aldo, die in 2021 op 93-jarige leeftijd overleed.

 

Meer krantenkoppen in België

“Richt u tot alle slachtoffers van de wereld”: Belgische ‘overlevers’ seksueel misbruik in de kerk schrijven open brief voor pausbezoek

Enkele slachtoffers van seksueel misbruik in de kerk roepen de paus op om zich duidelijk over dat misbruik uit te spreken tijdens zijn bezoek aan België, van 26 tot 29 september. Dat vragen ze in een open brief in de krant Le Soir. "Deze reis naar België kan de geschiedenis ingaan als het beslissende moment waarop u zich richt tot

Lees meer »

Familie en vrienden van Reinert organiseren tweede editie van festival: “Tal van creatieve activiteiten”

Familie en vrienden van Reinert Rosseel organiseren op zaterdag 14 september de tweede editie van RNRT Lightfest. “Dit is meer dan een festival met enkel optredens. Met tal van creatieve activiteiten eren we Reinert.”
The post Familie en vrienden van Reinert organiseren tweede editie van festival: “Tal van creatieve activiteiten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Testkaravaan gaat van start in Ieper

De testkaravaan ging van start in Ieper. Dankzij dit project zullen 63 inwoners uit Ieper tot en met vrijdag 27 september gratis de voordelen van dagelijkse verplaatsingen met de fiets ontdekken. “Het project biedt de inwoners de kans om gedurende twee weken gratis een fiets uit de vloot te testen en er zo de voordelen
The post Testkaravaan gaat

Lees meer »

Vijftiger verzet zich tegen vier jaar cel voor Pakistaans-Portugese schijnhuwelijken

Een 53-jarige Pakistaanse man heeft verzet aangetekend tegen zijn verstekveroordeling tot vier jaar effectieve gevangenisstraf voor mensensmokkel. Waseem A. zou vanuit Portugal een cruciale rol gespeeld hebben bij schijnhuwelijken tussen Portugese vrouwen en Pakistaanse mannen, die vervolgens in België kwamen wonen.
The post Vijftiger verzet zich tegen vier jaar cel voor Pakistaans-Portugese schijnhuwelijken appeared first on KW.be.

Lees meer »

20 bewoners in de buurt van Plopsa De Panne geëvacueerd na gaslek

In de De Pannelaan in Adinkerke, bij De Panne, zijn ongeveer 20 mensen geëvacueerd na een gaslek. Waarschijnlijk is het lek ontstaan in een leiding onder een voortuin. Fluvius heeft een deel van de leiding afgesloten, maar is nog op zoek naar de exacte locatie van het lek. De meeste mensen zijn ondertussen weer thuis.

Lees meer »

Nieuwe waarschuwing bij alcohol nog te soft volgens experts en minister: “Het is gewoonweg niet gezond

Uittredend minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en experts nemen geen genoegen met “Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”, de onlangs aangepaste slogan bij alcoholreclame. Dat melden de kranten van Mediahuis. De slogan zou volgens hen niet ver genoeg gaan én misleidend zijn. “We mogen de mensen geen blaasjes wijsmaken”, klinkt het.

Lees meer »

Onweer en felle wind treffen verschillende gemeentes in het Hageland

Een stevig onweer heeft donderdagavond voor wateroverlast gezorgd in verschillende gemeenten in het Hageland. De grootste ellende was voor Tremelo, Keerbergen, Tielt-Winge en Glabbeek. Straten en kelders liepen onder, daarbij kwam ook veel modder van de velden. In Glabbeek zorgde een soort van windhoos lokaal voor heel wat schade.

Lees meer »

En plots is het de Vlaamse formatie die stroef loopt: “Voor onze gevoeligheden is echt nul respect”

De federale ‘boemeltrein’ is net weer vertrokken, maar nu staat de Vlaamse trein weer vast in een tussenstation. CD&V kraakt de ‘landingsnota’ van Matthias Diependaele (N-VA) af, en ook voor Vooruit scoort die een dikke buis. “N-VA geeft ons het gevoel dat ze ons gewoon niet in deze coalitie willen.” Ondertussen verliest de Vlaamse formatie kostbare tijd en kruipt de

Lees meer »

Eerste plannen voor Pittems lokaal dienstencentrum bekend

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond 2 september werd tijdens de variaronde een tipje van de sluier rond een toekomstig lokaal dienstencentrum opgelicht. De oppositie bracht ook de proefopstelling met verkeersremmers in de Kasteeldreef en Kolonel Naessensstraat ten berde.
The post Eerste plannen voor Pittems lokaal dienstencentrum bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »