Gemeentelijk groen- en bebloemingscomité viert 50ste verjaardag

Het gemeentelijk groen- en bebloemingscomité in Moorslede bestaat vijftig jaar. Die verjaardag laat het bestuur niet zomaar passeren. Inmiddels kregen de lagere schoolkinderen pompoenzaden mee naar huis. Op zondag 11 augustus is er een Open Tuindag.

Vijftig jaar geleden werd het groen- en bebloemingscomité in Moorslede onder de doopvont gehouden. Huidig voorzitter Norbert Vanoost was er van in het begin bij. “Jaarlijks organiseren we onze bebloemingswedstrijd. De voorbije jaren deden er telkens een honderdtal bewoners mee. Die mensen zijn echte tuinliefhebbers. De jury komt vaak in speciale tuinen.” Om de vijftigste verjaardag van het groen- en bebloemingscomité te vieren, zetten vijf eigenaars hun tuin open voor het grote publiek. Die Open Tuindag vindt plaats op zondag 11 augustus van 13 tot 18 uur. “De vijf tuinen zijn erg verschillend van elkaar. Bij mooi weer kan men gemakkelijk van de ene naar de andere tuin fietsen”, aldus Norbert. De tuinen in de Bloemhoekstraat 4, Stationstraat 276, Scherminkelstraat 3A, Zilverbergstraat 7A en Zilverbergstraat 34 zijn tijdens de Open Tuindag gratis te bezoeken. Op elke locatie zal er wel een collectebus staan waar men een vrije bijdrage in kan deponeren ten voordele van Kom op tegen Kanker.

Ook de plaatselijke jeugd wordt betrokken bij de viering. De lagere schoolkinderen kregen pompoenzaden mee naar huis om zo de zwaarste pompoen van Moorslede te kweken. Op 28 september wordt het resultaat van hun werk gewogen. Op 4 oktober komen we te weten wie de prijswinnaars zijn. Diezelfde avond worden ook de prijzen van de jaarlijkse bebloemingswedstrijd uitgereikt en is er een receptie om de verjaardag van het comité te vieren.

Voorzitter

“Ondertussen merken we dat heel wat tuinliefhebbers hun tuin goed onderhouden. Op 27 juli gaat een jury op pad om de bebloemde gevels, voortuinen en hoeves te beoordelen”, aldus Norbert die in oktober een stapje terugzet als voorzitter van de vereniging. Wie hem opvolgt, wordt bekend gemaakt op 4 oktober.

The post Gemeentelijk groen- en bebloemingscomité viert 50ste verjaardag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Straks worden delen van de wereld onbewoonbaar en wij zijn aan ‘t blèten over migratie”: Murielle Scherre is het wit konijn van Groen in Oostende

Met Murielle Scherre haalt Groen in Oostende een stevige scheut rock-’n-roll binnen. Een rebel in de modewereld. Een lijf vol tattoos. Een vrouw die weet wat ze wil. Die heilige huisjes omverblaast. Dat wil ze straks ook doen in de politiek. Of deze stap haar leven zal veranderen? “Neen, behalve dat ik nu met kleren aan op de foto’s sta.”

Lees meer »

LIVE TOUR OF BRITAIN. Soudal Quick-Step maakt jacht op drie leiders, krijgen we een nieuwe spurt?

De teller voor Soudal-Quick.Step staat intussen op twee. Paul Magnier sprintte al twee keer naar de zege in de Tour of Britain dankzij uitstekend werk van Remco Evenepoel. Helpt de dubbele olympisch kampioen zijn ploegmaat naar een derde zege in een nieuwe vlakke etappe rond Northampton? Mis niets van de actie via onderstaande liveblog en kijk hier als HLN-abonnee naar

Lees meer »

ESA lanceert nieuwe satelliet die waterkwaliteit, natuurrampen en methaanuitstoot beter in kaart kan brengen

Komende nacht wordt een nieuwe Europese satelliet gelanceerd die meer en betere data zal verzamelen over onze planeet. De Sentinel-2C, ontwikkeld en beheerd door de Europese ruimtevaartorganisatie ESA, gaat onder meer beter de methaanuitstoot en de waterkwaliteit in kaart kunnen brengen. De lancering is gepland voor 3.50 uur Belgische tijd en wordt toch nog een beetje spannend wegens de voorgeschiedenis

Lees meer »

Hypotheekrente op laagste peil in bijna twee jaar

De hypotheekrente in België staat op het laagste niveau in bijna twee jaar. Dat schrijft De Standaard en wordt bevestigd door de rentebarometer van Immotheker/Finotheker, die dagelijks een vergelijking maakt van duizenden hypotheken in België.

Lees meer »

LIVE. Minister Dalle (CD&V) ziet in audit van VRT “geen oplossing” nadat Open Vld en Groen daarom vragen

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd “om persoonlijke redenen”.

Lees meer »

Nederlandse regering na lange zit akkoord over regeerprogramma

De Nederlandse regering heeft overeenstemming bereikt over een regeerprogramma, waarin het akkoord op hoofdlijnen tussen de vier coalitiepartijen nader is uitgewerkt. Het vergde wel lange en intensieve gesprekken, erkenden meerdere bewindslieden na afloop van een ministerraad die uren langer duurde dan gebruikelijk.

Lees meer »

Radio-dj Maureen Vanherberghen over mama zijn van twee kinderen: “Eerlijk? Het is zalig, maar ook zot vermoeiend”

In januari zal Maureen Vanherberghen (36) te horen zijn in de MNM Ochtendshow, maar nu geniet ze nog van ouderschapsverlof. In juli beviel ze van haar tweede dochtertje Léone. In een Q&A op Instagram vertelt de MNM-dj hoe het met haar gaat. “Het is zalig, maar ook zot vermoeiend. Ik ben bijvoorbeeld al wakker van half vijf”, vertelt de presentatrice.

Lees meer »

“Uitdaging om 21 kandidaten te vinden”: Schepenen duwen Resp&ct 8810

In Lichtervelde stelde Resp&ct 8810 zijn volledige lijst voor. Achter Resp&ct 8810 gaat CD&V schuil, dat al 42 jaar onafgebroken aan de macht is in de gemeente. Burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn trekt de lijst. Het voltallige schepencollege duwt de lijst.
The post “Uitdaging om 21 kandidaten te vinden”: Schepenen duwen Resp&ct 8810 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook topsprintster Sha’Carri Richardson komt naar Memorial Van Damme, WIN hier duotickets voor het atletiekspektakel

Op 13 en 14 september wordt het Koning Boudewijnstadion de hotspot van het atletiek. De Allianz Memorial Van Damme organiseert de finale van de Diamond League, voor het eerst over twee dagen. Olympische sterren als Armand ‘Mondo’ Duplantis – gaat hij voor een nieuw wereldrecord? -, Femke Bol en Sha’Carri Richardson tekenen al zeker present. Ú kan dat spektakel, gekruid

Lees meer »