Geboortecijfer in België op laagste peil in zo’n 80 jaar 

Het geboortecijfer in België is vorig jaar met 3 procent gedaald tegenover 2022 en ligt op het laagste peil in 82 jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. De daling past in de trend van de afgelopen jaren. Ook het gemiddeld aantal kinderen per vrouw daalt. 

Meer krantenkoppen in België

FSMA legt zware boete op aan Belfius: 1 miljoen euro voor negeren vereiste procedures bij kasbons

De Belgische markttoezichthouder FSMA heeft een minnelijke schikking getroffen met Belfius Bank omdat de bank kasbons verkocht zonder de vereiste prospectus en hun reclame niet vooraf lieten screenen. De schikking bestaat uit een boete van 1 miljoen euro en een verplichting om het juridisch risicobeheer te versterken. Deze boete is de op twee na hoogste die de FSMA ooit heeft

Lees meer »

Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne doet nieuwe poging om wereldrecord te verbreken

Ultrasporter Matthieu Bonne onderneemt donderdag een nieuwe poging om het wereldrecord te verbreken op de 6 Days Run in Hongarije. Een eerste poging in Merelbeke enkele maanden geleden mislukte. Bonne moet op de 6 Days Run meer dan 1.038 kilometer lopen om het wereldrecord te verbreken.
The post Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne

Lees meer »

Duitse touroperator FTI laat schuldenberg van 1 miljard achter

Het Duitse reisconcern FTI, het derde grootste van Europa, laat een schuldenberg van 1 miljard euro achter, zo bleek maandag op de rechtbank van München. Het bedrijf startte drie maanden geleden een insolventieprocedure op maar blijkt niet meer te redden. De rechter startte maandag de vereffening.

Lees meer »

Omstreden Venezolaanse president Maduro verrast: ‘Dit jaar vieren we Kerstmis op 1 oktober’

Terwijl de aandacht van de wereld voor Venezuela zich richt op de gevolgen van een zeer omstreden presidentsverkiezing, de vervolging van critici van het bewind en het arrestatiebevel tegen de voormalige oppositiekandidaat voor het presidentschap, kondigde de Venezolaanse president Nicolás Maduro iets opvallends aan: hij besloot de viering van Kerstmis naar voren te halen en wel op 1 oktober.

Lees meer »

Nieuw schooljaar in Internaat Noord in Roeselare start toch op 1 september: “Maar wel met een lekkere barbecue”

De lessen starten pas op 2 september, maar in het Internaat Noord in Roeselare werd het nieuwe schooljaar toch al op zondag 1 september op gang geschoten. Dat gebeurde wel op een heel erg leuke manier. De leerlingen van het internaat en hun ouders werden uitgenodigd voor een barbecue. “Op die manier start iedereen zonder veel minder stress aan het

Lees meer »

“Een gevolg van decennialang falen, alle 72 doden waren te vermijden”: eindrapport over verwoestende brand in Londense Grenfell-toren klinkt niet mals

De brand in de Londense Grenfell Tower was volgens het officiële onderzoek te wijten aan “decennialang falen” van de overheid en verantwoordelijke instanties in de bouwsector. De voorzitter van de onderzoekscommissie, sir Martin Moore-Bick, zei bij de presentatie van het rapport dat alle 72 doden te vermijden waren.

Lees meer »