Extreemlinkse president Maduro opnieuw verkozen in Venezuela, maar oppositie betwist resultaat

In Venezuela zou de zittende president Nicolás Maduro de presidentsverkiezingen gewonnen hebben. Dat meldt de Nationale Kiesraad nu ongeveer 80 procent van de stemmen geteld zou zijn, maar de oppositie claimt dat die uitslag niet klopt. De extreemlinkse en autoritaire Maduro zou 51 procent van de stemmen gehaald hebben, terwijl het bij oppositiekandidaat Edmundo González Urrutia om slechts 44 procent zou gaan. 

Meer krantenkoppen in België

Acht voorstellingen van uniek locatietheater: Toneel in de Toekomststraat

Eind september en begin oktober worden acht voorstellingen gebracht van het locatietheater ‘Het leek een gewone dinsdag in de Toekomststraat’. Er wordt, door 38 acteurs, letterlijk toneel gespeeld in de Toekomststraat. Op de tribunes is in totaal plaats voor 2.000 toeschouwers.
The post Acht voorstellingen van uniek locatietheater: Toneel in de Toekomststraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

BNI Cieper komt wekelijks samen in Albion Hotel: “Krachten bundelen voor mooie omzetgroei”

BNI Cieper bundelt lokale ondernemers uit het Ieperse. Zij komen elke woensdagmorgen samen om te vergaderen en te netwerken. Elke week krijgt één van de leden ruim de tijd om zichzelf voor te stellen. Intussen telt BNI Cieper een omzetcijfer van 20 miljoen euro.
The post BNI Cieper komt wekelijks samen in Albion Hotel: “Krachten bundelen voor mooie omzetgroei”

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zeker 7 doden, onder wie 3 kinderen, na nieuwe Russische aanvallen – Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken dient ontslag in

Rusland heeft afgelopen nacht raketten en drones afgevuurd op Kiev en de westelijke Oekraïense stad Lviv. Bij de aanvallen op Lviv zijn zeker zeven doden gevallen, meldt burgemeester Andri Sadovy. Onder de doden zouden drie kinderen zijn. Tientallen anderen raakten gewond. Dinsdag kwamen al meer dan 50 mensen om het leven door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad

Lees meer »

Nagelnieuwe school Nest in Kuurne: “Gemaakt voor de volgende 100 jaar”

In Kuurne is de eerste schooldag er een wel heel speciale. De nieuwe school genaamd ‘Nest’ opende en geldt als het toonbeeld van de school van de toekomst. Er zijn 245 leerlingen ingeschreven in de gemeentelijke bassischool, die zowel kleuter- als lager onderwijs aanbiedt. “Het dossier sleepte lang aan, maar we zijn heel blij met de school.”, zegt directeur Phillip

Lees meer »

Nederlands-Palestijnse onderzoeker over raids op Westelijke Jordaanoever: “Israël heeft besloten dat het kan doen wat het wil zonder de steun van het Westen te verliezen”

Minstens 22 Palestijnen zijn gedood in de grootste militaire operatie van Israël op de Westelijke Jordaanoever in de voorbije twintig jaar. Voor de Nederlands-Palestijnse onderzoeker Mouin Rabbani is het duidelijk. “Israël is tot het besluit gekomen dat het kan doen wat het wil, zonder dat het de steun van het Westen verliest.”

Lees meer »

Antwerpen verbiedt het, hier doen schepenen zélf mee: 128 ploegen strijden in Lichtervelde voor Belgische titel beerpong

Wie gooit het best een pingpongballetje in een beker gevuld met bier? Het antwoord op die vraag kennen we zaterdag, want in Lichtervelde strijden 128 duo’s dan voor de Belgische titel beerpong. “Maar verwar ons kampioenschap zeker niet met overmatig drankgebruik”, beklemtonen de organisatoren. “Integendeel: wie goed wil beerpongen, moet vooral een heldere geest hebben.”
The post Antwerpen verbiedt

Lees meer »