Ex-directeur-generaal FOD Mobiliteit Frank Durinckx op lijst Samen Voluit: “Dit is een partij zonder ego’s”

Samen Voluit, de nieuwe lokale lijst van schepen Marleen De Soete, pakt uit met een opvallende kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen: Frank Durinckx is gewezen directeur-generaal bij de FOD mobiliteit en ex-kabinetsadviseur.

Samen Voluit stelt deze week zijn nieuwe kandidaat Frank Durinckx voor. Een wit konijn in de gemeentepolitiek, maar volgens lijsttrekker Marleen De Soete wel bijzonder politiek beslagen. “Een absolute aanwinst voor onze lokale politiek en lijst”, zegt ze. Durinckx heeft een palmares om ‘U’ tegen te zeggen en telt een carrière van veertig jaar in de sector van mobiliteit en luchtvaart. Hij werd directeur generaal bij de FOD Mobiliteit en Vervoer, regeringscommissaris en directeur van het Europees opleidingscentrum luchtvaartbeveiliging. Aansluitend werkte hij als internationaal ambtenaar bij ICAO, een in de luchtvaart gespecialiseerde instelling van de UNO gevestigd in Montreal. Tevens was hij kabinetsadviseur van Yves Leterme en van Etienne Schouppe.

Ingeburgerd

Durinckx was woonachtig in Tervuren, maar bracht zijn vakanties met zijn ouders sinds begin van de jaren ‘60 geregeld in Wenduine door. Hij werd in 2009 tweedeverblijver in Harendijke en kwam na zijn pensioen in Wenduine wonen. “Daar sloot hij zich al vlug aan bij het lokale verenigingsleven van Wenduine en De Haan, waar hij zich toelegt op vrijwilligerswerk en actief lid is bij verschillende verenigingen waaronder de fotoclub, natuurpunt en de heemkundige kring. Tevens heeft hij een grote belangstelling voor het West-Vlaams, waarvan hij sinds enkele jaren cursussen volgt in Kerklommer. Daarnaast heeft hij ook een grote passie voor de natuur”, zegt De Soete.

In dat kader volgde hij de opleiding van natuurgids georganiseerd door Natuurpunt en het Zwin. “Je kan Frank dan ook dagdagelijks ontmoeten op zijn wandelingen in de Uitkerkse Polder en de Duinbossen. Op het strand is hij dan weer actief als verantwoordelijke voor de Seawatch afdeling Wenduine, een groep burgerwetenschappers die onder het gezag van het VLIZ geregeld metingen uitvoert over de toestand van strand en zee. Tevens is hij bestuurder van de vzw NorthSealTeam, een organisatie met 160 vrijwilligers die zich toelegt op de bescherming van zeehonden langsheen de hele Belgische kust. En tot slot is hij ook nog medebeheerder van een populaire Facebookgroep rond Wenduine, waar hij zelf alle dagen nieuws uitbrengt over het reilen en zeilen in de deelgemeente. Franks bijzondere interesse gaan uit naar natuurbehoud, mobiliteit en parkeerbeleid, senioren en zwakkeren, betaalbare huisvesting, werkgelegenheid en lokale economie. “Op vlak van toerisme wenst hij het huidige aanbod van evenementen in alle deelgemeenten te behouden en uit te breiden, met actieve steun voor de handelaarsverenigingen”, aldus nog Marleen De Soete.

Deelgemeenten

“Dat de aandacht bij Samen Voluit niet alleen naar De Haan maar ook naar alle deelgemeenten van De Haan uitgaat, is voor mij van primordiaal belang”, zegt Durinckx zelf. “Het is een partij met gedreven leden, zonder ego’s, van diverse politieke afkomst maar met een gezamenlijke inzet gericht op het voeren van een efficiënt gemeentebeleid. Veel mensen hebben een – soms terechte – afkeer van politiek, maar in dit geval is mijn ervaring op federaal vlak dat mits een eerlijke aanpak via politieke weg, en soms alleen via die weg, heel wat realisaties mogelijk zijn.”

“Frank staat voor een transparante politiek zonder koehandel en eigenbelang, in functie van alle inwoners van De Haan. Dat komt perfect overeen met onze filosofie”, besluit Marleen De Soete.

The post Ex-directeur-generaal FOD Mobiliteit Frank Durinckx op lijst Samen Voluit: “Dit is een partij zonder ego’s” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jacques en Elisabeth vieren diamanten huwelijksverjaardag

Het echtpaar Jacques Vandenbulcke (85) en Elisabeth Betty Vandendriessche (89) werd naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum ontvangen op het stadhuis. Elisabeth is geboren in Brugge op 17 juli 1935. Zij genoot een opleiding boekhouding. Zij houdt van naaien en zingt in een koor. Jacques is geboren in Kortrijk op 23 maart 1939. Hij ging
The post Jacques en

Lees meer »

Spring de fiets op tijdens Open Monumentendag

De Open Monumentendag anno 2024 wordt op zondag 8 september in Meulebeke omgedoopt tot een onvergetelijke fietsuitstap. Onder de noemer ‘En Route’ organiseert het lokaal bestuur van de Berengemeente een boeiende activiteit. Het wordt een aangename fietstocht doorheen pittoreske landschappen met tal van bezienswaardigheden onderweg.
The post Spring de fiets op tijdens Open Monumentendag appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Snelheidsduivel knalt met andermans Porsche op BMW in zone 30 in Zemst: bestuurder vlucht te voet en laat drie gewonden achter

In de Armstraat in Zemst zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie gewonden gevallen bij een verkeersongeval. Een Porsche Cayenne knalde er op een BMW. De bestuurder van de Porsche negeerde daarbij de voorrang van rechts. Hij vluchtte vervolgens te voet weg. Opvallend: volgens twee passagiers leerden ze de bestuurder kennen op het festival Voodoo Village.

Lees meer »

Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne doet nieuwe poging om wereldrecord te verbreken

Ultrasporter Matthieu Bonne onderneemt donderdag een nieuwe poging om het wereldrecord te verbreken op de 6 Days Run in Hongarije. Een eerste poging in Merelbeke enkele maanden geleden mislukte. Bonne moet op de 6 Days Run meer dan 1.038 kilometer lopen om het wereldrecord te verbreken.
The post Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne

Lees meer »

’t Klavertje krijgt groene voortuin met buitenklas

Basisschool’t Klavertje kreeg bij de start van het nieuwe schooljaar een mooie groene voortuin met plaats voor spel, plezier en leren. “De natuur inspireert de leerlingen, nodigt ze uit om op ontdekking te gaan en zich uit te leven”, zegt directeur Mieke Bonte.
The post ’t Klavertje krijgt groene voortuin met buitenklas appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wel choco, geen dierlijke producten: Ferrero lanceert veganistische Nutella in België

Ferrero lanceert morgen een veganistische versie van Nutella in België, Frankrijk en Italië. Zo wil de Italiaanse producent van chocolade en zoetwaren de groeiende vraag naar plantaardige producten beantwoorden. “Al 60 jaar beginnen miljoenen mensen over de hele wereld hun dag met een ontbijt met Nutella. We zijn verheugd om nog meer mensen te verwelkomen met Nutella Plant-Based”, zegt de

Lees meer »

Meer dan 80 kustchefs zetten noordzeegarnaal in de kijker via ‘Zee van Smaak’

Met de nieuwe editie van ‘Zee van Smaak’ zet het provinciebedrijf Westtoer de schijnwerpers op de lokale producten uit de Noordzee. Van 15 september tot 15 oktober presenteren 88 kustchefs het beste uit de Noordzee. Dit jaar staat de noordzeegarnaal centraal, samen met de seizoensgebonden Noordzeevissen schartong en pladijs.
The post Meer dan 80 kustchefs zetten noordzeegarnaal in de

Lees meer »

Veurnse stratenloop viert jubileum met halve marathon

De negende editie van de Veurnse stratenloop ‘Laat Mie Moar Lopen’ op vrijdag 13 september wordt een bijzondere editie, want de vereniging bestaat tien jaar. Daarom staat er een bijkomende discipline op het programma: de halve marathon.
The post Veurnse stratenloop viert jubileum met halve marathon appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Al zeker drie doden nadat supertyfoon Yagi aan land gaat in Vietnam, twee doden en bijna honderd gewonden in China

De ‘supertyfoon’ Yagi is zaterdag aan land gegaan aan de noordkust van Vietnam. Daarbij velen zeker drie doden, zo is bekendgemaakt. Eerder trok de storm al door de provincies Quang Ninh en Haiphong. Daar werden duizenden bomen ontworteld, vlogen daken weg en werden boten losgerukt. Op het toeristische eiland Hainan, in het zuiden van China, vielen zeker twee doden en

Lees meer »