EU-Hof fluit verzekeraars terug rond geannuleerde pakketreizen door corona

14:58 De verzekeraars van failliete reisorganisatoren moeten de pakketreizen die klanten tijdens de coronapandemie annuleerden, toch terugbetalen. Dat heeft het Europees Hof van Justitie beslist. 

Meer krantenkoppen in België

Hooggerechtshof Brazilië bekrachtigt blokkade X

Het hooggerechtshof in Brazilië heeft het tijdelijke verbod op berichtendienst X in het Zuid-Amerikaanse land bekrachtigd. Dat meldt de website van het hof op maandag. Een meerderheid van een panel van vijf rechters dat zich over de kwestie boog, schaarde zich achter Alexandre de Moraes, de rechter die het socialmediaplatform blokkeerde.

Lees meer »

Brandweer moet migrant bevrijden die klem raakt tussen rijdende vrachtwagen in Veurne: “Hij heeft veel geluk gehad”

De hulpdiensten moesten donderdagochtend vroeg uitrukken om een man te bevrijden die geklemd zat tussen de cabine en trailer van een vrachtwagen in Veurne. Het was een passant die de man geklemd zag zitten tussen de rijdende vrachtwagen. “Het gaat om een transmigrant, maar we konden hem nog niet identificeren. Hij heeft veel geluk gehad”, zegt korpschef Peter Billiouw van

Lees meer »

The Masked Singer teased de volgende figuur op Schouwburgplein

Het populaire VTM-programma ‘The Masked Singer’ komt met een vierde seizoen vanaf vrijdag 20 september. Als teaser volgde op zaterdag 7 september een nieuwe onthulling in vijf steden, waaronder Kortrijk. Op het Schouwburgplein verschenen uit een typische Amerikaanse gele schoolbus een bodyguard, dansende cheerleaders én – tromgeroffel – een basketballende Giraf.
The post The Masked Singer teased de volgende

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

Team 8600 met negen nieuwe kandidaten naar gemeenteraadsverkiezingen

Van de 25 kandidaten waarmee Team 8600 op 13 oktober naar de Diksmuidse kiezer trekt, zitten negen nieuwelingen. Dat blijkt uit de lijst die dinsdag werd voorgesteld in de IJzerboomgaard in Diksmuide. Burgemeester Lies Laridon trekt de lijst. De jongste kandidaat is 19.
The post Team 8600 met negen nieuwe kandidaten naar gemeenteraadsverkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Climaxi en Groen willen dat Waregems stadsbestuur druk zet om voormalige stortplaats te saneren: “Niet passief toekijken”

Climaxi voerde dinsdagavond vlak voor de gemeenteraad actie om de vervuiling rond de voormalige stortplaats Ghistelinck aan te kaarten. De milieugroep en de Waregemse Groen-afdeling willen dat het stadsbestuur druk uitoefent op OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) om een grondige sanering af te dwingen. Maar over de resultaten van de laatste studies klinken tegenovergestelde beweringen.
The post Climaxi en Groen

Lees meer »

4 arrestaties in corruptiezaak rond bouwgroep CFE, onder wie vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand

Het federaal parket heeft na huiszoekingen in ons land 4 mensen opgepakt die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij een corrputiezaak rond bouwgroep CFE. Ook in Frankrijk werden er tegelijkertijd huiszoekingen uitgevoerd. Volgens onze informatie is een van de Belgische gearresteerden Luc Bertrand, topman van CFE en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »

Kelly Detavernier trekt N-VA-lijst voor provincieraad in kiesdistrict Kortrijk-Roeselare-Tielt

De Kortrijkse schepen en onderneemster Kelly Detavernier (45) is op 13 oktober de lijsttrekker voor N-VA bij de provincieraadsverkiezingen in het kiesdistrict Kortrijk-Roeselare-Tielt. “N-VA mikt resoluut op een deelname aan het beleid. En daarbij zetten we de West-Vlaming weer centraal. Dat betekent efficiënter besturen, minder structuren en enkel nuttige investeringen”, stelt Detavernier. De lijst van N-VA bestaat verder uit een

Lees meer »

Opnieuw stoet tijdens Gardeboefeesten voor de vijftigste editie: “Begonnen met valiezenkoers”

De vlaggetjes wapperen opnieuw in het centrum van Oekene en dat kan maar één ding betekenen: de Gardeboefeesten komen er opnieuw aan. Niet zomaar één, want ze zijn ondertussen al aan de vijftigste editie toe. Voor de gelegenheid trekt er opnieuw een stoet door de straten.
The post Opnieuw stoet tijdens Gardeboefeesten voor de vijftigste editie: “Begonnen met valiezenkoers”

Lees meer »