Erdogan dreigt met militair ingrijpen van Turkije in oorlog in Gaza, Israëlische buitenlandminister waarschuwt Turkse president

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft er mee gedreigd dat zijn land militair zal ingrijpen in de oorlog in Gaza. “Net zoals we gedaan hebben in Nagorno-Karabach, net zoals we gedaan hebben in Libië; zullen we hier hetzelfde doen”, aldus Erdogan tijdens een bijeenkomst van zijn AKP-partij. Daarop volgde een waarschuwing van de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz, die verwijst naar de aanval van de Amerikanen in Irak in 2003, wat de ondergang inluidde van Saddam Hoessein, de voormalige president van Irak. “Hij zou zich moeten herinneren wat daar gebeurd is en hoe dat is afgelopen”, klinkt het.

 

Meer krantenkoppen in België

Fietsen voor een gezond brein in Wijtschate, Nieuwe fietshappening Bike4Brain start aan De Kroonaard

Met start aan de sporthal De Kroonaard in Wijtschate wordt op zondag 22 september Bike4Brain georganiseerd. Die vzw is een non-profit organisatie die tot doel heeft het brede publiek te informeren over hoe je brein gezond te houden. Delporte Cycling en Unizo Heuvelland Mesen zetten mee hun schouders onder deze nieuwe fietshappening.
The post Fietsen voor een gezond brein

Lees meer »

Vrouw van agent beleeft traumatische nacht nadat ze bedrog opbiechtte: “Hij sloot me op, sloeg en plaste over me”

Een politieagent (53)moet vandaag voor de rechtbank verschijnen omdat hij zijn 13 jaar jongere vrouw heeft geslagen, opgesloten en onmenselijk behandeld. Dat gebeurde nadat zij had opgebiecht dat ze hem al een tijdje bedroog. De agent plaste meerdere keren in een glazen fles en goot die daarna uit over zijn vrouw. “Dat was geen urine, maar een soort Ricard”, argumenteerde

Lees meer »

De balans | Ana Naqe, sopraan

17:00 De Albanees-Belgische sopraan Ana Naqe schittert vanaf dit weekend bij Opera Ballet Vlaanderen als Cio-Cio-San ofwel Madama Butterfly. Later dit najaar zingt en acteert ze daar ook in ‘Barzakh’. Bij D…

Lees meer »

Een bloemetje voor Jenny Standaert, een schat van een vrouw

“Jenny Standaert is een schat van een vrouw met een gouden hart”, mailt Caroline Van Acker naar KW. “Nooit is iets haar teveel. Alles doet ze met een glimlach. Dit verdient zeker een bloemetje!” En dus trokken we naar Sint-Andries Brugge.
The post Een bloemetje voor Jenny Standaert, een schat van een vrouw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goedkoop, tot 10.000 keer straffer dan morfine en dus levensgevaarlijk: wat moet je weten over de designerdrugs in opmars?

Het Nederlandse kenniscentrum voor drugs luidt de alarmbel over ‘nitazenen’. Dat zijn in het lab gemaakte pijnstillers uit de opiumfamilie die als levensgevaarlijke designerdrugs in opmars worden beschouwd. Wat is dat riskante spul precies? Wie neemt dat? En waarom is het niet enkel gevaarlijk voor druggebruikers? “Je ademhaling kan gewoon stoppen.”

Lees meer »

Wachtlijst jeugdhulp langer dan ooit

Eind vorig jaar waren er 8.545 kinderen en jongeren met een onbeantwoorde hulpvraag, of ruim 1.000 meer dan eind 2022. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams agentschap Opgroeien. Zelfs de crisishulp krijgt meer vragen dan ze aankan.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Wat als ’terug naar het werk’ hetzelfde zou zijn als een eerste schooldag…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stijn Meuris over het beeld van de week: Test één twee

In Nederland heet het een oefenruimte – dat is toch net iets chiquer. Maar wij Vlamingen hebben het over een repetitiekot. En dat mocht je in de meeste gevallen vrij letterlijk nemen: een kot. Om in te repeteren. Gelukkig is er in de loop der decennia veel veranderd. Zoals bijvoorbeeld in Mechelen-Bovelingen, waar de Koninklijke Harmonie ‘Eendracht Maakt Macht’ zopas

Lees meer »

Wisselvallig en warm

Vandaag, na wat ochtendnevel, wisselen wolken en zon elkaar af. Na de middag komen er buien, mogelijk plaatselijk ook onweer. Tussen de buien komen ook droge periodes voor met opklaringen; op sommige plaatsen blijft het doorlopend droog. Bij een tot matig aanspannende zuidwestenwind wordt nog warme lucht aangevoerd, die temperaturen tot 27 graden brengt. Vanavond vallen nog enkele buien, hier

Lees meer »

Britse rechter woedend nadat moeder van 12-jarige relschopper reisje naar Ibiza verkiest boven rechtszaak van haar kind: “Ik ben verbijsterd”

Een rechter in Manchester heeft haar uitspraak in de zaak tegen een amper 12-jarige Britse relschopper maandag uitgesteld, omdat de moeder van de jongen op vakantie bleek naar Ibiza. De BBC meldt dat de rechter “verbijsterd” was over de gang van zaken. “Jongens zoals jij hebben hun moeder nodig in hun leven”, zei de rechter boos tegen het kereltje.

Lees meer »