Erdogan dreigt ermee zich te mengen in Gaza-oorlog, Israël waarschuwt Turkije

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft ermee gedreigd dat zijn land zich militair zal moeien tegen Israël in de Gaza-oorlog om de Palestijnen te helpen. "Net zoals we gedaan hebben in Nagorno-Karabach en Libië, zouden we hier hetzelfde kunnen doen", zei Erdogan op een partijbijeenkomst. Op X heeft de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Turkije gewaarschuwd: "Erdogan treedt in de voetstappen van Saddam Hoessein, hij zou zich moeten herinneren wat daar gebeurd is en hoe dat is afgelopen." 

Meer krantenkoppen in België

Debat bij Dyade waar mensen met beperking centraal staan

Ben je benieuwd naar de standpunten van de lokale politieke partijen tegenover mensen met een handicap? Kom dan op zondag 8 september om 10 uur naar het CC Grote Post voor een uniek politiek debat over inclusie.
The post Debat bij Dyade waar mensen met beperking centraal staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

CD&V Kortemark met negen nieuwe gezichten naar de kiezer: “Een extra gezonde mix van verjonging en ervaring op onze lijst”

CD&V Kortemark trekt op 13 oktober naar de stembus met negen nieuwe namen op z’n kieslijst. Ze trekken resoluut de kaart van de verjonging en kiezen hiermee voor een mix van ervaring en nieuwe mensen. Burgemeester Karolien Damman trekt de lijst, schepen Christine Logghe is lijstduwer.
The post CD&V Kortemark met negen nieuwe gezichten naar de kiezer: “Een extra

Lees meer »

Brugs Beertje uitgedost als Canadese militair

Het Brugs Beertje aan de Poortersloge kreeg vrijdag het kostuum van een Canadese militair aangemeten. Dat gebeurde ter gelegenheid van de bevrijding van Brugge door Canadese troepen in de Tweede Wereldoorlog, ondertussen 80 jaar geleden.
The post Brugs Beertje uitgedost als Canadese militair appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. In het hoofd van CEO Frederik Delaplace: “Hij trok naar de VRT voor het naamkaartje, het prestige”

Zijn vrienden omschrijven hem als ‘joviaal’, programmamaakster Lidewij Nuitten noemde hem ‘dictatoriaal’. Na een week waarin de CEO van de VRT stevig onder vuur lag, dringt de vraag zich dan ook op: wie is Frederik Delaplace (54) eigenlijk? En waarom doet hij wat hij doet? Insiders gunnen ons een blik in het hoofd van de grote baas van de openbare

Lees meer »

Ministerie Volksgezondheid wil strengere waarschuwing op alcoholverpakkingen, maar sector staat op de rem

Het ministerie van Volksgezondheid en de Hoge Gezondheidsraad willen dat alcoholproducenten hun nieuwe preventieslogan nog verstrengen. Dat schrijft het Nieuwsblad. Zij vinden de slogan ‘Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid’ misleidend en willen dat de term "alcoholmisbruik" vervangen wordt door "alcoholgebruik". Beroepsvereniging Belgische Brouwers is niet blij met dat voorstel.

Lees meer »