Emma Meesseman zag tegen Duitsland groot contrast met voorbereiding: “Niets lukte nog”

De Belgian Cats begonnen maandag met een valse noot aan de Olympische Spelen in Parijs. De Belgische basketbalvrouwen liepen in hun openingswedstrijd een blauwtje tegen olympische debutant Duitsland. Sterspeelster Emma Meesseman zag hoe de goede voorbereiding van de Cats door de vroege opdoffer meteen naar de prullenmand verdween.

“In de voorbereiding (met zes overwinningen op rij, red.) ging alles vanzelf, maar nu lukte niets meer. Bij de start van het toernooi hadden we veel vertrouwen, maar dat is nu helemaal anders. Ik begrijp niet goed hoe dit is kunnen gebeuren. Ik weet wel dat we niet agressief genoeg waren en niet goed communiceerden. We deden niet wat we moesten doen”, vertelde Meesseman. Ze werd zelf nog topschutter van de partij met 25 punten en liet verder ook vijf assists en twee rebounds optekenen.

Meesseman zag ook hoe de Belgische aanvalsmachine tegen Duitsland spaak liep. “Normaal gezien zijn we beter in staat kansen te creëren. We hebben vandaag niet onze verantwoordelijkheid genomen. We hadden te weinig shots en vielen de ring te weinig aan”, klonk het.

De Belgian Cats kwamen na de pauze scherper voor de dag en verkleinde de achterstand van 21 tot 11 punten, maar hadden niet genoeg in huis om de Duitse vrouwen helemaal bij te benen. “We probeerden elkaar terug op te peppen, maar het kostte enorm veel energie om de achterstand goed te maken. We bleven ook fouten maken, niets liep echt goed vandaag”, sprak Meesseman.

De Belgian Cats spelen donderdag (21u) tegen de Verenigde Staten hun tweede groepswedstrijd.

The post Emma Meesseman zag tegen Duitsland groot contrast met voorbereiding: “Niets lukte nog” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een half miljoen Belgen wordt vandaag een beetje rijker dankzij staatsbon: moet je er zelf iets voor doen? En moet je er belastingen op betalen?

Goed een half miljoen Belgen wordt woensdag een beetje rijker. Althans: ze zien het geld dat ze vorig jaar hebben belegd in een staatsbon, alles samen zo’n 22,5 miljard euro, terug op hun rekening verschijnen. Plus de rente, uiteraard. Maar moet je er zelf iets voor doen of gaat dat automatisch? En moet je er nog belastingen op betalen?

Lees meer »

Tachtiger die in Engeland stierf na aanval door tieners werd al langer gekleineerd: “Ze spuwden naar hem en gooiden met stenen”

De tachtiger die in Engeland gestorven is nadat hij vermoedelijk door tieners in elkaar werd geslagen, belde de politie in juli al nadat een groepje jongeren hem had lastiggevallen. Dat melden Britse media. De 80-jarige Bhim Kohli werd zondagavond brutaal aangevallen in een park in het dorp Braunstone Town, in de regio Leicestershire, toen hij zijn hond aan het uitlaten

Lees meer »

Schade aan bovenleiding in Beernem: tweede spoor tussen Aalter en Brugge weer in gebruik

Sinds 5.30 uur dinsdagochtend zijn twee van de drie sporen tussen Aalter en Brugge weer in gebruik. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Alle treinen kunnen rechtstreeks rijden zonder omleiding. Het derde spoor wordt later opnieuw in gebruik genomen.
The post Schade aan bovenleiding in Beernem: tweede spoor tussen Aalter en Brugge weer in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier arrestaties in vermoedelijk corruptiedossier bij bouw van hotel in Tsjaad

Het federaal parket heeft vier mensen opgepakt na huiszoekingen in ons land voor vermeende betrokkenheid van corruptie bij de bouw van een hotel in Tsjaad. Dat laat het federaal parket in een persmededeling weten. Volgens de Franstalige krant ‘Le Soir’ is een van de gearresteerden Luc Bertrand, ceo van Ackermans & Van Haaren en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »