‘Eigenaars grootste olietrader ter wereld verdelen 6 miljard euro onder elkaar’

18:46 De zowat 450 aandeelhouders van het Zwitserse Vitol, de grootste onafhankelijke olietrader ter wereld, strijken samen 6,5 miljard dollar aan dividenden op. Dat meldt het persbureau Bloomberg. 

Meer krantenkoppen in België

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

Vzw Préparé heeft met ‘Suskewiet’ nieuwe productie klaar: “Het is geen doorsnee komedie geworden”

Na enkele kleinere producties heeft het Tieltse theatergezelschap vzw Préparé een volwaardige nieuwe productie klaar. Met ‘Suskewiet!’ brengen ze het verhaal van het bestuur van een vinkenmaatschappij dat zich voorbereid op hun jubileumfeest.
The post Vzw Préparé heeft met ‘Suskewiet’ nieuwe productie klaar: “Het is geen doorsnee komedie geworden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goud voor Daniel en Georgette

Daniel Durieux (74) is geboren in Laplaigne, een deelgemeente van Brunehaut in Henegouwen. Georgette Spileers (76) werd geboren in Doornik. Ze leerden elkaar kennen in Blandain, een deelgemeente van Doornik. Vijftig jaar geleden schoven ze de trouwringen aan elkaars vinger, en ze bouwden een nieuw leven op aan de kust. Eerst vestigden ze zich in
The post Goud voor

Lees meer »

Nederlands echtpaar opgepakt aan de Costa del Sol, runde naast een sportschool óók een drugsimperium: 15 arrestaties

In Spanje zijn deze week vijftien leden van een Nederlandse bende opgepakt die een cruciale rol speelde in de productie en distributie van harddrugs naar verschillende Europese landen. De arrestaties vonden plaats na invallen in woningen en opslagruimtes aan de Costa del Sol en op de Canarische Eilanden. Toevallig was het de Belgische politie die het vuur aan de lont

Lees meer »

Tubaspeler Willy Vincke neemt afscheid van Gemeentelijke Harmonie in Bredene: “Ik kende geen noot muziek toen ik hier arriveerde”

Na ruim 35 jaar achter de bastuba heeft Willy Vincke afgelopen zaterdag definitief afscheid genomen van zijn Koninklijke Gemeentelijke Harmonie Bredene. “Ik ben hier ooit begonnen als vlaggendrager en kende toen geen noot muziek. Ik heb mooie tijden meegemaakt bij de harmonie en veel vrienden gemaakt maar aan alle mooie liedjes komt een einde”, blikte Willy zaterdag terug.
The

Lees meer »