Een wedstrijdje volleyballen op de Olympische Spelen: zo ziet een moderne schandpaal eruit

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. ‘De verraders’ begint met verrassende test: wie wint vertrouwen en wie verdacht van verraad?

Vanaf de eerste aflevering van ‘De verraders’ is één ding duidelijk: misleiding en bedrog staan centraal. Presentator Staf Coppens brengt extra spanning met een verrassende toast tijdens het openingsdiner. Hij vraagt de deelnemers om de naam op te schrijven van degene die ze het minst vertrouwen en degene die ze het meest vertrouwen. De resultaten zijn veelzeggend.

Lees meer »

Steve opent De Fritoric in Dadizele: “Ik geloof erg in het succes van een frituur”

Frituur De Fritoric opent op woensdag 11 september de deuren langs de Kleppestraat in Dadizele. De nieuwe frituur is een initiatief van Steve Grymonprez, de zaakvoerder van restaurant De Historic op de Plaats in Dadizele. Joeri Bartholomeus, jarenlang medewerker in De Historic, wordt het vaste gezicht in de frituur.
The post Steve opent De Fritoric in Dadizele: “Ik geloof

Lees meer »

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

“We zijn erg blij met de komst van de eerste lading vaccins. Het gaat om 99.100 doses die op donderdag 5 september om 12.10 uur (lokale rijd, red.) op de luchthaven van Kinshasa arriveren”, aldus Jean Kaseya. Het hoofd van Africa CDC bedankte de Europese Unie nogmaals voor “het onmiddellijke antwoord op onze oproep tot solidariteit”.

Lees meer »

Climaxi en Groen willen dat Waregems stadsbestuur druk zet om voormalige stortplaats te saneren: “Niet passief toekijken”

Climaxi voerde dinsdagavond vlak voor de gemeenteraad actie om de vervuiling rond de voormalige stortplaats Ghistelinck aan te kaarten. De milieugroep en de Waregemse Groen-afdeling willen dat het stadsbestuur druk uitoefent op OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) om een grondige sanering af te dwingen. Maar over de resultaten van de laatste studies klinken tegenovergestelde beweringen.
The post Climaxi en Groen

Lees meer »

Duitse touroperator FTI laat schuldenberg van 1 miljard achter

Het Duitse reisconcern FTI, het derde grootste van Europa, laat een schuldenberg van 1 miljard euro achter, zo bleek maandag op de rechtbank van München. Het bedrijf startte drie maanden geleden een insolventieprocedure op maar blijkt niet meer te redden. De rechter startte maandag de vereffening.

Lees meer »

Sanapolis opent jeugdverblijf

De site Sanapolis blijft in volle ontwikkeling. Naast een brasserie, een kinderboerderij en toeristische en sportieve functies komt er nu ook nog een jeugdverblijf bij. “Het is bovendien een volledig inclusief jeugdverblijf, zodat ook jongeren met een beperking er terechtkunnen”, zegt CEO Luc Verhulst.
The post Sanapolis opent jeugdverblijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grot van Lourdes staat onder water

Het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is hierrdoor gesloten.

Lees meer »

De Lijn vernieuwt roltrappen in 2 Antwerpse premetrostations

Vervoersmaatschappij De Lijn vernieuwt de roltrappen in de Antwerpse premetrostations Sport en Meir. In station Sport zijn de werken al van start gegaan voor de plaatsing van 3 nieuwe roltrappen. In de nacht van 8 op 9 september beginnen de werken in station Meir en worden 15 nieuwe roltrappen geplaatst.

Lees meer »

Ook deze Vlamingen koken op z’n Van Looy’s: “Erik warmt zijn Zwan-worstjes nog op, ik eet ze koud”

Dat Slimste Mens-presentator Erik Van Looy (62) geen keukenprins is, werd deze week bewezen in ‘Komen Eten’. Bloednerveus werd hij bij de gedachte dat er eieren moesten gekookt worden, hij was dan ook blij als een kind dat hij zijn gasten warme tv-worstjes in eigen nat kon voorschotelen. Maar Erik is lang niet de enige keukenklungel. Steven (41), Kenneth (80)

Lees meer »

“Nooit hang ik nog de held uit”: ex-Vive la Fête-drummer Gino (50) betrapt sluikstortster (70), maar ligt nu zwaargewond in ziekenhuis

“Vrienden zeggen me dat ik het juiste heb gedaan. Maar volgende keer rijd ik gewoon door.” Gino Geudens (50) uit Herentals ligt zwaargewond in het ziekenhuis nadat hij ’s nachts een sluikstorter betrapte. De drummer bij onder meer rockband Metal Molly wilde de 70-jarige vrouw tegenhouden in afwachting van de politie. Maar daar dacht de vrouw duidelijk anders over.

Lees meer »