Djoels verrijkt Brugse chocoladefabriek van Dominique Persoone met imposante muurschildering

De Meulebeekse tattoo en graffiti artieste Djoels heeft de gevel van de chocoladefabriek van Dominique en Julius Persoone in de Vaartstraat in Brugge onder handen genomen. De muurschildering voor The Chocolate Line is een knipoog naar Willy Wonka uit het boek Sjakie en de Chocoladefabriek van Roald Dahl.

“De gevel van onze chocoladefabriek was dringend aan herstel toe, want het staal in de betonnen platen was aan het roesten”, vertelt de Brugse chocolatier Dominique Persoone, die net de laatste opnamedag van Junior Bake Off Vlaanderen achter de rug heeft. “We hebben de muren van onze fabriek laten open kappen, roestwerende verf aangebracht en alles opnieuw gebetonneerd.”

Drie ontwerpen

“Op onze vorige gevel prijkten grote chocoladen druppels. Julius en ikzelf wilden iets anders, maar wel een graffiti kunstwerk. We zijn alle twee fan van de West-Vlaamse artieste Djoels en wilden graag met haar samenwerken. Ze heeft ons drie voorstellen gedaan: een tekening met een verwijzing naar onze plantage in Mexico, ambachtelijke chocolatiers aan het werk en hetgeen er sinds kort op onze gevel in de Vaartstraat prijkt.”

“De prachtige graffiti is een subtiele knipoog naar Willy Wonka, het personage uit Charlie and the Chocolate Factory. Het is mede dank zij de eerste verfilming van Roald Dahls jeugdboek – de versie uit 1971, met Gene Wilder, verfilmd door regisseur Mel Stuart – dat ik chocolatier geworden ben. Bij het zien van die film kreeg ik de smaak te pakken”, vervolgt Dominique Persoone van The Chocolate Line.

Tomorrowland

Hij benadrukt dat de Meulebeekse Djoels, die een shop heeft in Pittem, er zorgvuldig over gewaakt heeft om een nieuwe figuur te creëren, omdat het personage van Willy Wonka internationaal beschermd is: “We wilden absoluut problemen rond auteursrechten vermijden. Het is een sprookjesfiguur geworden die mij aan Tomorrowland doet denken. Het heeft een tijdje geduurd eer deze muurschildering af was, want Djoels kon enkel voortwerken als het niet regende. Het was telkens ons hart vasthouden dat het niet opnieuw zou gieten. Maar ik ben zeer tevreden over het resultaat.”

The post Djoels verrijkt Brugse chocoladefabriek van Dominique Persoone met imposante muurschildering is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik voelde het warme bloed uit mijn lijf lopen”: Ingrid (59) getuigt moedig nadat ze door ex-man werd neergeschoten met jachtgeweer

De hele rechtszaal in Mechelen kreeg ze muisstil. Ingrid, een 59-jarige mama van drie kinderen, heeft de dood in de ogen gekeken toen ze in oktober 2023 in Sint-Amands door haar ex-man werd neergeschoten met een jachtgeweer. “Het beeld hoe hij boven mij gebukt stond met dat geweer, vergeet ik nooit”, getuigde ze pakkend tijdens de zitting. Iwan R. (59)

Lees meer »

Pat Nutrition pakt uit met nieuwe stunt: Kortrijkse spierbundels delen proteïnewater uit ter waarde van 25.000 euro

Palletten met proteïnewater, ter waarde van 25.000 euro, zullen op 11 september op tien verschillende plaatsen in het land verschijnen. Voorbijgangers kunnen er zich dan gratis aan behelpen. De stunt, op poten gezet door de spierbundels van het Kortrijkse Pat Nutrition, moet het belang van gezonde voeding in de verf zetten. “Men kan er eindeloos over blijven palaveren, wij voegen

Lees meer »

Het weerzinwekkende dubbelleven van Dominique Pélicot: “Hij ordende de filmpjes waarin zijn vrouw verkracht werd netjes op datum”

Zorgzaam en attent. Zo omschreef de Franse Gisèle haar man met wie ze al vijftig jaar gelukkig samen was. Tot ze op een politiebureau te horen kreeg dat ze in de voorbije negen jaar door 82 verschillende mannen 92 keer werd verkracht. Onder hen haar eigen man, die haar voortdurend drogeerde. Dit is het waanzinnige verhaal van die man, het

Lees meer »

Zita Wauters waagt zich aan nieuw avontuur: “Samen met Kawtar Ehlalouch zal ik op woensdag radio maken bij MNM”

Vanaf nu mengt Zita Wauters (19) zich elke woensdag in de rol van radio-dj bij de Vlaamse radiozender ‘MNM’. Hoewel ze de afgelopen jaren al meermaals op het televisiescherm verscheen, verkent ze dus nu haar grenzen als radiopresentatrice. Zita zal elke woensdag tussen 16 uur en 18 uur te horen zijn op MNM tijdens Club Kawtar, het radioprogramma van Kawtar

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

Ook immo strijdt mee om de staatsbonmiljarden: “Vastgoed rendeert beter dan wat banken bieden”

Na de banken jaagt nu ook de immosector op de miljarden van de staatsbon. Vastgoedexperts ERA en Investr voorspellen een heropleving van investeringsvastgoed. “Een goed huurhuis levert nu al een hoog nettorendement, meer dan andere veilige niet-vastgoedbeleggingen. En dat zal de komende jaren alleen maar stijgen.” Waarom zijn zij daar zo zeker van? Hoeveel rendement levert een huurhuis of -appartement

Lees meer »

10 geldvragen aan Alexander Hendrickx

01:04 Hockeyspeler en Red Lion Alexander Hendrickx (31) verliest zijn geldzaken niet uit het oog. ‘Ik zoek sponsordeals met merken die bij me passen, omdat ik besef dat ik het ijzer moet smeden nu het heet …

Lees meer »

KVK Westhoek speelt thuismatch tegen Dikkelvenne in… Boezinge: “We hopen dat ons nieuw veld maandag gekeurd wordt”

KVK Westhoek speelt dit seizoen op kunstgras. De werken liepen echter wat vertraging op en zo spelen de Ieperlingen hun vooruitgeschoven eerste thuismatch nog elders. De ploeg van Bram Lucker gaat naar Boezinge, de ploeg met wie KVK Westhoek bijna ging fusioneren vorig jaar.
The post KVK Westhoek speelt thuismatch tegen Dikkelvenne in… Boezinge: “We hopen dat ons nieuw

Lees meer »

Sterre Provost wint BK op de 400 meter

Vorig weekend behaalde de Oostduinkerkse atlete Sterre Provost (17) goud op de 400 meter bij de scholieren. Sterre kon zo een streep trekken onder een moeilijke periode met veel blessures.
The post Sterre Provost wint BK op de 400 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spermadonor die 550 kinderen verwekte, klaagt Netflix aan over documentaire ‘The Man with 1000 Kids’

Het gespreksonderwerp van deze zomer was ongetwijfeld de Netflix-documentaire ‘The Man with 1000 Kids’. De reeks vertelt het verhaal van de Nederlander Jonathan Meijer, die maar liefst 550 kinderen heeft verwekt met zijn zaad. Jonathan is echter niet eens met het beeld dat van hem wordt neergezet. Hij klaagt de streamingdienst dan ook aan en wil bovendien dat Netflix de

Lees meer »