Dit zijn de buslijnen in West-Vlaanderen die op 2 september veranderen

Vanaf 2 september 2024 ondergaat het busnetwerk in West-Vlaanderen een reeks aanpassingen en uitbreidingen. Hieronder volgt een overzicht van de nieuwe buslijnen en de belangrijkste wijzigingen in de verschillende regio’s.

Vervoerregio Brugge

Lijn 3 Sint-Andries – VIVES – Station – Malehoek – Sint-Kruis krijgt een nieuwe reisweg tussen het station en halte Vossenslag. Vanaf de Katelijnepoort volgt de route de huidige Lijn 4 via haltes zoals Wantestraat, Leliepark en Zevekotedreef. De halte Malehoeklaan verdwijnt.

Lijn 4 Sint-Andries – Gevangenis – Station – Assebroek – Van Zuylen krijgt een nieuwe reisweg in Assebroek, rijdt tussen de Katelijnepoort en halte Zandtiende via de ring, Sport Vlaanderen en Speelpleinlaan en neemt de bediening van haltes zoals Gentpoort en Onze-Lieve-Vrouwecollege over van Lijn 3.

Lijn 49 Brugge – B-Park – Zuienkerke – Wenduine voorziet tijdens de avondspits op schooldagen rond 16 uur 50 een extra rit van Brugge naar Wenduine.

Lijn 60 Brugge – Beernem – Knesselare – Aalter heeft tijdens de avondspits op schooldagen een extra rit vanuit Brugge naar Oedelem Dorp om 16 uur 48.

Lijn 211 Brugge – Moerbrugge – Oostkamp – Hertsberge – Ruddervoorde heeft op schooldagen een extra rit om 16 uur 50 van Brugge naar Baliebrugge.

Op Lijn 80 Brugge – Sint-Kruis – Moerkerke wordt de halte Malehoeklaan vervangen door een nieuwe halte Foerierstraat in de Moerkerkse Steenweg.

Lijn 30 Brugge – Jabbeke – Westkerke – Oudenburg – Oostende rijdt voortaan ook ’s avonds en ’s nachts (vrijdag en zaterdag) het volledige traject tussen Brugge en Oostende.

Vervoerregio Oostende

Vanaf september rijdt Lijn 5 Oostende Station – Stene Dorp ook ’s avonds en ’s nachts (vrijdag en zaterdag) tussen het station, Marie-Joséplein en Stene Dorp en neemt zo de avondbediening over van de voormalige avondlijn 85.

Lijn 30 Oostende – Oudenburg – Westkerke – Jabbeke – Brugge rijdt voortaan ook ’s avonds en ’s nachts (vrijdag en zaterdag) het volledige traject tussen Oostende en Brugge. Idem voor Lijn 51 Oostende – Gistel – Westkerke – Eernegem – Torhout tussen Oostende en Westkerke.

Voor Lijn 60 Oostende – Luchthaven – Nieuwpoort – Koksijde – Veurne rijdt de laatste rit op zaterdag tussen Veurne en Nieuwpoort om 21 uur 2 vanaf september ook op weekdagen.

Lijn 81 Centrum – Station – Konterdam verdwijnt en wordt geïntegreerd in Lijn 3 en Lijn 30. Lijn 3 zorgt voortaan voor de avondbediening naar de Meiboom, terwijl Lijn 30 zorgt voor de avondbediening naar de Konterdam. Ook Lijn 85 Marie-Joséplein – Station – Stene Dorp stopt en wordt geïntegreerd in Lijn 5, die vanaf september ook ’s avonds en ’s nachts voor de avondbediening zorgt.

De dienstregeling van Lijn 305 Oostende – Baanhof – Gistel wordt aangepast zodat de bus ’s morgens iets vroeger (8 uur 25) aankomt in Gistel.

Lijn 403 Oostende – Bredene – Vosseslag – Klemskerke rijdt ’s morgens door van Oostende Station naar Stene Lyceum en bedient langs dit traject verschillende scholen.

Vervoerregio Kortrijk

Er is met Lijn 6 een nieuwe lijn die de ritten tussen Kortrijk Station en Heule Shopping Center voorziet, met een aangepaste reisweg over de Kortrijksestraat en Bozestraat. Die bussen nemen de beperkte ritten naar Heule Shopping Center over van lijn 60.

Lijn 604 Kortrijk – Kuurne Industrie is ook nieuw. Die zal vanaf september de spitsritten naar Kuurne industriepark voor zich nemen. De spitsritten worden tot eind augustus nog gereden door Lijn 60. Er wordt op de reisweg van de spitsritten in beide richtingen gereden tot de halte Heule Campirama. Als gevolg zijn de haltes Heule Abeeldreef en Heule ’t Ranke Riet niet meer bediend.

Lijn 5 Kortrijk Station – Heule Zuidstraat verdwijnt en wordt geïntegreerd in Lijn 50a Kortrijk – Moorsele – Ledegem. Die rijdt voortaan dus als Lijn 50a in beide richtingen tussen Kortrijk Station, Heule en Gullegem Bankbeekstraat.

Lijn 4 Kortrijk Station – Bissegem – Heule rijdt vanaf september in beide richtingen tussen Kortrijk Station, Bissegem en het centrum van Heule. Die lijn wordt zo uitgelengd en neemt ook de reisweg van de voormalige Lijn 5 over tussen Bissegem Tientjesstraat en Heule Heuleplaats.

Lijn 50a Kortrijk – Heule – Gullegem – Moorsele – Ledegem neemt bovenop het huidige aanbod de ritten van Lijn 5 over tussen Kortrijk Station en Heule Centrum en rijdt verder door tot Gullegem Bankbeekstraat. Het extra aanbod zorgt voor een kwartierfrequentie tussen Kortrijk Station en Gullegem Bankbeekstraat.

De Lijn voorziet elke woensdagmiddag om 12 uur 15 een extra rit op Lijn 75 Kortrijk – Harelbeke – Waregem – Deinze tussen Waregem Scholen Westerlaan en Kortrijk Station.

Op Lijn 710 Waregem – Deerlijk – Vichte – Zwevegem zal de rit ’s morgens vanaf Deerlijk Gemeentehuis voortaan vanaf Sint-Lodewijk Kerk vertrekken en rijdt die verder via de Pladijsstraat en Stationsstraat. De bus bedient zo zowel ’s morgens als ’s avonds de Pladijsstraat.

Vervoerregio Midwest

In de Roeselaarse vervoerregio is er met Lijn 308 Roeselare Station – Rumbeke Ange Angillisstraat een nieuwe lijn die vanaf september met twee ritten heen en terug rijdt tijdens de spits. Ook Lijn 208 Tielt – Wingene – Zwevezele Dorp is nieuw en neemt enkele ritten over van Lijn 20 en 81.

Lijn 11 Roeselare – Rumbeke – Izegem – Oostrozebeke – Waregem heeft een extra rit om 16 uur 20 van Waregem naar Oostrozebeke op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Lijn 20 Tielt – Zwevezele – Ruddervoorde – Oostkamp – Brugge heeft een extra rit op woensdagmiddag om 12 uur 21 van Tielt naar Brugge.

Lijn 81 Roeselare – Beveren – Ardooie – Zwevezele (– Wingene) heeft een extra rit om 16 uur 30 van Roeselare naar Wingene op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Lijn 132 Tielt – Aarsele – Wontergem – Dentergem – Gottem – Deinze heeft een extra rit om 12 uur 12 van Tielt naar Deinze.

Vervoerregio Westhoek

In de Westhoek is er op Lijn 32 Diksmuide – Pervijze – Ramskapelle – Nieuwpoort een extra rit voorzien van Diksmuide naar Nieuwpoort om 8 uur 7. Op Lijn 712 Ieper – Voormezele – Mesen – Le Bizet is de reisweg tussen Mesen en Ieper voortaan aangepast. Die rijdt vanaf september in beide richtingen tussen Ieper en Mesen via Voormezele en Wijtschate.

Voor een nog vollediger overzicht, kan je de site van De Lijn consulteren.

The post Dit zijn de buslijnen in West-Vlaanderen die op 2 september veranderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

MSKA Roeselare Campus Tant start nieuw schooljaar met festival en nieuwe adjunct-directeur

De start van het nieuwe schooljaar in MSKA Roeselare Campus Tant werd vrijdag gevierd met een heuse kick-off, waarbij de festivalsfeer niet ver te zoeken was. “Het is belangrijk dat de vele nieuwe leerlingen zich hier onmiddellijk thuis voelen”, aldus Fangio Hoorelbeke, die met Joke Ghyselen een nieuwe adjunct-directeur aan zijn zijde krijgt.
The post MSKA Roeselare Campus Tant

Lees meer »

Belfius Bank krijgt boete van 1 miljoen euro omdat ze klanten niet juist informeerde over risico’s kasbons

Belfius Bank heeft van de FSMA, de markttoezichthouder, een boete van 1 miljoen euro gekregen omdat ze klanten die intekenden op een kasbon, niet de juiste infobrochure heeft verschaft. Ook was de reclame voor de kasbon niet goedgekeurd door de FSMA. Naast de boete moet Belfius ook een nieuw lid met "een goede juridische opleiding" toevoegen aan haar directiecomité.

Lees meer »

Bestuur De Panne geeft eerste spadesteek voor Sint-Pieterskerk die bib wordt

Maandag 2 september werd de symbolische eerste spadesteek gegeven voor de Sint-Pieterskerk die wordt omgebouwd tot de Maurice Calmeyn-bibliotheek. Met dit ambitieuze project zal de bib een huis worden van kennis en cultuur, aangepast aan de hedendaagse behoeften van bezoekers.
The post Bestuur De Panne geeft eerste spadesteek voor Sint-Pieterskerk die bib wordt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Plaats gezocht voor schilderij Vande Lanotte

Het portret van ere-burgemeester Jean Vandecasteele (Vooruit) werd tijdelijk verwijderd uit de gemeenteraadszaal. “Omdat we voor het nieuwe portret van Johan Vande Lanotte (Vooruit) een gelijkaardig kader willen”, luidt het.
The post Plaats gezocht voor schilderij Vande Lanotte appeared first on KW.be.

Lees meer »

China rolt rode loper uit voor Afrikaanse leiders

China rolt maandag de rode loper uit voor leiders uit heel Afrika, die hun opwachting maken op het vijfdaagse Forum voor Chinees-Afrikaanse Samenwerking (FOCAC). Bedoeling van de top is het verdiepen van de banden tussen China en het Afrikaanse continent, waar de aanzienlijke leningen van Peking de bouw van talloze infrastructuurprojecten mogelijk hebben gemaakt.

Lees meer »

Brandweer op zoek naar geur van rotte eieren in bedrijf in Torhout

De hulpdiensten rukten woensdagavond uit naar een bedrijventerrein in de Filips Van Kleefstraat in Torhout waar werknemers een vermeende gasgeur waarnamen, dat deed denken aan de geur van rotte eieren. Er kon niets duidelijk worden gevonden.
The post Brandweer op zoek naar geur van rotte eieren in bedrijf in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik was écht goed ziek”: Remco Evenepoel praat met HLN en VTM NIEUWS over decompressie en ambities in Tour of Britain

Remco Evenepoel (24) begint in Groot-Brittannië aan het laatste deel van zijn seizoen. Tijdens zijn hoogtestage in aanloop naar de Tour of Britain is hij wel flink ziek geworden. “Daardoor besliste ik om niet mee te doen aan het EK tijdrijden.” Evenepoel spreekt verder geen grote ambities uit voor de Tour of Britain. “De eerste drie dagen zal het vollebak

Lees meer »

Zone 30 in Oostende: houden zoals het is of aanpassen? Lijsttrekkers over veelbesproken discussiepunt

Met de invoering van ‘zone 30’ over het hele grondgebied (met uitzondering van invalswegen) realiseerde de coalitie in september 2022 een belangrijk punt rond verkeersveiligheid. Velen vonden het een goede zaak, maar kritiek was nooit ver weg omdat 30 km per uur op bepaalde plaatsen als overbodig werd ervaren. Het inzetten van flitsradars vergrootte de ergernis bij sommigen, waardoor nu

Lees meer »