Dit verandert er vanaf 2 september in het busnet van De Lijn in regio Kortrijk

De Lijn voert op 2 september enkele wijzigingen door in het volledige busnet van onze provincie. Hieronder vind je de veranderingen in de vervoerregio Kortrijk terug.

Nieuwe lijnen

Er is met Lijn 6 een nieuwe lijn die de ritten tussen Kortrijk Station en Heule Shopping Center voorziet, met een aangepaste reisweg over de Kortrijksestraat en Bozestraat. Die bussen nemen de beperkte ritten naar Heule Shopping Center over van lijn 60.

Lijn 604 Kortrijk – Kuurne Industrie is ook nieuw. Die zal vanaf september de spitsritten naar Kuurne industriepark voor zich nemen. De spitsritten worden tot eind augustus nog gereden door lijn 60. Er wordt op de reisweg van de spitsritten in beide richtingen gereden tot de halte Heule Campirama. Als gevolg zijn de haltes Heule Abeeldreef en Heule ’t Ranke Riet niet meer bediend.

Geen Lijn 5 meer

Lijn 5 Kortrijk Station – Heule Zuidstraat verdwijnt en wordt geïntegreerd in Lijn 50a Kortrijk – Moorsele – Ledegem. Die rijdt voortaan dus als Lijn 50a in beide richtingen tussen Kortrijk Station, Heule en Gullegem Bankbeekstraat.

Lijn 4 Kortrijk Station – Bissegem – Heule rijdt vanaf september in beide richtingen tussen Kortrijk Station, Bissegem en het centrum van Heule. Die lijn wordt zo uitgelengd en neemt ook de reisweg van de voormalige Lijn 5 over tussen Bissegem Tientjesstraat en Heule Heuleplaats.

Lijn 50a Kortrijk – Heule – Gullegem – Moorsele – Ledegem neemt bovenop het huidige aanbod de ritten van Lijn 5 over tussen Kortrijk Station en Heule Centrum en rijdt verder door tot Gullegem Bankbeekstraat. Het extra aanbod zorgt voor een kwartierfrequentie tussen Kortrijk Station en Gullegem Bankbeekstraat.

Extra rit op woensdagmiddag

De Lijn voorziet elke woensdagmiddag om 12 uur 15 een extra rit op Lijn 75 Kortrijk – Harelbeke – Waregem – Deinze tussen Waregem Scholen Westerlaan en Kortrijk Station.

Op Lijn 710 Waregem – Deerlijk – Vichte – Zwevegem zal de rit ’s morgens vanaf Deerlijk Gemeentehuis voortaan vanaf Sint-Lodewijk Kerk vertrekken en rijdt die verder via de Pladijsstraat en Stationsstraat. De bus bedient zo zowel ’s morgens als ’s avonds de Pladijsstraat.

The post Dit verandert er vanaf 2 september in het busnet van De Lijn in regio Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jarenlang vocht Maxime (52) tegen overlast door transportbedrijf, nu kondigt hij verhuizing aan: “Hier gaan we nooit rust vinden”

Komt er een einde aan de saga tussen Maxime Ceragioli (52) en transportfirma Livlina uit Sint-Niklaas? Na jaren van juridisch getouwtrek over geluidsoverlast heeft de buurman van het bedrijf inmiddels recht op zo’n 250.000 euro aan dwangsommen, maar hij wil naar eigen zeggen een punt zetten achter de strijd: “Ik trek naar het buitenland: op deze plek gaan we nooit

Lees meer »

Dominique Persoone maakt grote chocoladen buffel in kader van ‘80 jaar bevrijding van Brugge’

De etalage van The Chocolate Line op het Simon Stevinplein 19, uitgebaat door chocolatier Dominique Persoone, staat dezer dagen volledig in het thema van ‘80 jaar bevrijding van Brugge’. “De grote volledig in chocolade gemaakte buffel verwijst naar de Canadese compagnie die onze onze stad heeft bevrijd”, zegt Persoone.
The post Dominique Persoone maakt grote chocoladen buffel in kader

Lees meer »

Joris Hessels realiseert in nieuw Canvasprogramma zeemansdroom van 90-jarige Willy: “De bompa die ik nooit heb gehad”

In de nieuwe VRT Canvas-reeks ‘Willy’s boot’ probeert Joris Hessels om Willy Bontinck (90) nog een laatste keer op zee te krijgen, aan boord van zijn zeilboot die al 30 jaar staat te verkommeren. Enkele weken geleden is Bontinck overleden, nadat hij de volledige reeks nog gezien heeft. "Ik ben dankbaar en trots op hoe mijn naïef idee zo’n verbindend

Lees meer »

HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters genomineerd voor gloednieuwe Belgische ‘Bisou Awards’

Met de Bisou Awards krijgt België er een splinternieuwe awardshow bij die de crème de la crème van onze Belgische influencers in de schijnwerpers zet. Maar liefst 2500 Belgische influencers werden opgedragen voor deze eerste editie. Een jury van experts heeft daar 130 toppers uit genomineerd in 12 verschillende categorieën. Een van hen is onze HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters. Hij maakt

Lees meer »

“Zelfs verpleegsters onuitsprekelijk verminkt.” Dit is de gruwel die de Russen begingen bij hun vorige verovering van Pokrovsk

Het zal wellicht niet lang meer duren vooraleer de Russen binnentrekken in Pokrovsk, de grootste Oekraïense stad die ze dan veroveren sinds de val van Bachmoet. De vorige keer dat ze dat deden — in de Tweede Wereldoorlog — begingen de Russen daar een vreselijke slachtpartij. En niet alleen tegen Duitse soldaten. De eenheid die dat deed, bestaat nog steeds.

Lees meer »

Burgemeester Derudder stelt lijst Oostrozebeke.nu voor

Op zondag 1 september werd in het gemeenschapscentrum ’t Juf het startschot gegeven van de campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Er kwam heel veel volk opdagen om de 19 kandidaten van dichtbij tezien en horen. De voorstelling van de kandidaten gebeurde door lijsttrekker Luc Derudder van de lijst Oostrozebeke.nu.
The post Burgemeester Derudder stelt lijst Oostrozebeke.nu voor appeared first

Lees meer »

OPROEP. Wat ga jij met het geld van de staatsbon doen?

Een half miljoen Belgen dat vorig jaar investeerde in de staatsbon, krijgt dat geld deze week terug. Voor hen is er de vraag: wat nu? Opnieuw investeren in de nieuwe staatsbon, profiteren van de stuntrentes bij sommige banken, of misschien wel iets helemaal anders? Laat het ons weten, dan contacteren wij jou mogelijk voor een artikel.

Lees meer »

“Ziet er niet te best uit”: ploegleider Niermann schat WK-kansen Van Aert, die hechtingen in knie kreeg en vandaag naar huis mag, somber in

De knie van Wout van Aert (29) na zijn valpartij in de Vuelta is gisteren gehecht. Dat vertelt Grischa Niermann, ploegleider bij Visma-Lease a Bike, aan VTM NIEUWS. Van Aert gaat vandaag naar huis van zodra hij wordt ontslagen in het ziekenhuis van Santander. Niermann: “Geen breuken is heel goed nieuws, maar het blijft een zware blessure. Het duurde lang

Lees meer »