CNH Zedelgem schrapt honderd jobs

Bij de fabrikant van landbouwmachines CNH Industrial in Zedelgem zijn ruim 100 banen verloren gegaan als gevolg van de gedaalde marktvraag. Dat meldt de krant De Tijd en wordt ons bevestigd door ABVV-vakbondsafgevaardigde Peter Inyon.

Elf weken zal de montageafdeling bij CNH Industrial in Zedelgem, dat maaidorsers, balenpersen en hakselaars vervaardigt, deze zomer stil liggen. Van eind juni tot bijna halverwege september rollen er geen nieuwe machines uit de fabriek. Dat vernam de krant De Tijd. Vakbondsafgevaardigde Peter Inyon nuanceert: “Er is traditioneel vijf weken vakantie in onze sector. Het gaat dus slechts om zes weken werkloosheid.”

Upgrade

De reden? Economische werkloosheid. De vraag naar maaidorsers daalt. “Er is minder interesse voor het model 2024, omdat er een upgrade gemaakt is voor het model 2025”, legt ABVV’er Peter Inyon uit. “Na de zomer zal de productie terug op gang komen, er zijn al bestellingen geplaatst voor het model 2025.”

Concreet heeft CNH Zedelgem eind juli het contract voor vijftig tijdelijke arbeiders niet verlengd. Daarnaast zijn vijftig bedienden ontslagen over drie ontslagrondes, die begin dit jaar ingezet werden. Er werken nog 1900 arbeiders en 700 bedienden bij CNH Zedelgem.

The post CNH Zedelgem schrapt honderd jobs is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. De man achter het interne onderzoek dat de VRT op zijn grondvesten doet daveren: “Mensen moesten een kamp kiezen, er werd druk uitgeoefend”

“Ik ben gevraagd om bruggen te bouwen”, zegt Rob van Eijbergen, de bemiddelaar die in april werd aangesteld door VRT. Maar de machtsstrijd tussen twee afdelingen bleek een brug te ver. De professor zag bij Ricus Jansegers (58) en Lotte Vermeir (39) “te weinig zelfreflectie” en geeft bij HLN voor het eerst inzicht in het onderzoek dat leidde tot de

Lees meer »

MSC De Dwarsliggers showt hun werking aan het publiek: “De modelbouw zal altijd blijven bestaan”

In de loods van Kranen Verheye in de haven van Zeebrugge bevindt zich de modelspoorclub De Dwarsliggers. In het weekend houdt deze vereniging er een opendeur. “Dankzij de 3D-techniek en -print kunnen we nu heel veel modellen zelf maken.”
The post MSC De Dwarsliggers showt hun werking aan het publiek: “De modelbouw zal altijd blijven bestaan” appeared first on

Lees meer »

Lyela zat naast jongen (14) die twee leraars en twee leerlingen doodschoot: “Hij klopte eerst op onze klasdeur, maar raakte niet binnen”

Een voormiddag als alle andere, leek het. Lyela Sayarath volgde de les algebra, naast haar zat Colt Gray. Niet veel later zou de 14-jarige jongen plots het vuur openen in het lokaal ernaast. Twee wiskundeleraars en twee leerlingen kwamen bij die schietpartij om het leven. “Hij probeerde eerst onze klas binnen te komen”, getuigde het meisje bij CNN.

Lees meer »