Catalaanse socialisten en separatisten bereiken principeakkoord over regering

De leiders van de linkse Catalaanse afscheidingspartij ERC en de socialisten van de Spaanse regeringsleider Pedro Sánchez hebben een principeakkoord bereikt over de vorming van een nieuwe regionale regering. Dat heeft ERC-woordvoerster Raquel Sans maandagavond bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Marieke Blomme is gestart met recordpoging zwemmen in Meer van Genève

Sportcoach Marieke Blomme is deze ochtend om 07.00 uur gestart met haar recordpoging. Ze wil de lengte van het Meer van Genève zwemmen in minder dan 22 uur tijd. Daarvoor moet de sportvrouw 73 kilometer afleggen. Met haar stunt steunt ze het goede doel.
The post Marieke Blomme is gestart met recordpoging zwemmen in Meer van Genève appeared first

Lees meer »

Avanti Brugge One debuteert in tweede klasse

ASSEBROEK Alleen in het verdoemde coronajaar speelde Avanti Brugge geen kampioen, wat betekent dat de ploeg in negen jaar van vierde provinciale naar tweede klasse promoveerde. Het op één na hoogste niveau is ook het (voorlopige?) eindstation, hoewel in de bestuurskamer tegelijkertijd van eerste klasse gedroomd wordt. Dit seizoen moet er echter bevestigd worden.
The post Avanti Brugge One

Lees meer »

Rondleiding op begraafplaatsen, bunker en museum in Zonnebeke

Ter gelegenheid van Open Monumentendag kan je in Zonnebeke op zondag 8 september terecht op de begraafplaats voor gratis rondleidingen. Ook de Zandvoordse commandobunker gooit de deuren open en het Passchendaele Museum opent een pop-up tentoonstelling.
The post Rondleiding op begraafplaatsen, bunker en museum in Zonnebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe spoorverbinding tussen Zeebrugge en Duitsland haalt 11.000 vrachtwagens van de weg

Spoorvrachtbedrijf Lineas en transportbedrijf ECS hebben een nieuwe spoorverbinding in gebruik genomen tussen Zeebrugge en Crailsheim (bij Stuttgart) in Duitsland. Wekelijks zullen er drie treinen tussen beide steden rijden, waarmee er jaarlijks meer dan 11.000 vrachtwagens van de weg worden gehaald, klinkt het in een persbericht, goed voor een CO2-besparing van 2.600 ton. Per rit zullen er via deze lijn

Lees meer »