Catalaanse socialisten en separatisten bereiken principeakkoord over regering

De leiders van de linkse Catalaanse afscheidingspartij ERC en de socialisten van de Spaanse regeringsleider Pedro Sánchez hebben een principeakkoord bereikt over de vorming van een nieuwe regionale regering. Dat heeft ERC-woordvoerster Raquel Sans maandagavond bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Ook deze Vlamingen koken op z’n Van Looy’s: “Erik warmt zijn Zwan-worstjes nog op, ik eet ze koud”

Dat Slimste Mens-presentator Erik Van Looy (62) geen keukenprins is, werd deze week bewezen in ‘Komen Eten’. Bloednerveus werd hij bij de gedachte dat er eieren moesten gekookt worden, hij was dan ook blij als een kind dat hij zijn gasten warme tv-worstjes in eigen nat kon voorschotelen. Maar Erik is lang niet de enige keukenklungel. Steven (41), Kenneth (80)

Lees meer »

Diamant voor Etien Titeca en Jenny Brouckaert

Op zondag 1 september vierden Etien Titeca (85) en Jenny Brouckaert (80) hun diamanten bruiloft. Samen met hun familie kwamen ze vieren in PUUR in Klerken.
The post Diamant voor Etien Titeca en Jenny Brouckaert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugge creëert groene belevingszone aan de Boninvest

In 2021 kocht Stad Brugge een administratief gebouw en garagestelplaats langs de Boninvest aan. “Met deze strategische aankoop creëren we een historische kans om onze Brugse Vesten te herstellen en de groene wandeling en fietsroute rondom te stad te vervolmaken”, zeggen burgemeester Dirk De fauw en schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. “Tijdens de winterperiode vatten we aan met

Lees meer »

“De vele partnerploegen zijn onze ogen in de regio’s”: Cercle en Club optimaliseren hun regionale jeugdsamenwerkingen

Cercle Brugge telt momenteel 24, hoofdzakelijk West-Vlaamse partnerploegen; Club Brugge is met zijn NXT Cities-werking ook actief in Antwerpen en Brussel. Roel Vandaele, coördinator van Netwerk De Groene Bron, en Guilian Preud’homme, CEO van Club NTX, lichten hun respectievelijke projecten toe. “Het is in alle opzichten een win-winsituatie.”
The post “De vele partnerploegen zijn onze ogen in de regio’s”:

Lees meer »

Joris Hessels realiseert in nieuw Canvasprogramma zeemansdroom van 90-jarige Willy: “De bompa die ik nooit heb gehad”

In de nieuwe VRT Canvas-reeks ‘Willy’s boot’ probeert Joris Hessels om Willy Bontinck (90) nog een laatste keer op zee te krijgen, aan boord van zijn zeilboot die al 30 jaar staat te verkommeren. Enkele weken geleden is Bontinck overleden, nadat hij de volledige reeks nog gezien heeft. "Ik ben dankbaar en trots op hoe mijn naïef idee zo’n verbindend

Lees meer »

Scouts Parsifal Rumbeke opent nieuw werkjaar

De zomervakantie is voorbij. Naast de opening van de scholen is er ook de opstart van de verschillende Rumbeekse jeugdbewegingen. Scouts Parsifal bijt de spits af. Ze houden hun jaarlijkse groepsfeesten op vrijdag 6 en zaterdag 7 september op hun thuisbasis in de Koestraat.
The post Scouts Parsifal Rumbeke opent nieuw werkjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkeershinder na botsing tussen vrachtwagen en auto op kruispunt

Op het kruispunt van de Brugsesteenweg met de Monnikshoekstraat in Veurne kwam het dinsdagmiddag tot een verkeersongeval. Een Peugeot met Duitse nummerplaten en een vrachtwagen kwamen er met elkaar in botsing.
The post Verkeershinder na botsing tussen vrachtwagen en auto op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »