Bijna 800 kilo cocaïne gemengd in paprikapoeder onderschept op weg naar Antwerpen

In de haven van Buenaventura in Colombia is afgelopen week een lading cocaïne bestemd voor Antwerpen onderschept. De antidrugseenheid van de Colombiaanse politie controleerde met de hulp van een drugshond een lading gemalen paprika. “Het paprikapoeder bleek vermengd te zijn met cocaïne, het was de eerste keer dat we zoiets tegenkwamen”, vertelt Brigadier-Generaal Ricardo Sánchez Silvestre van de antidrugseenheid. “In totaal zat tussen het paprikapoeder 796 kilogram cocaïne.”

 

Meer krantenkoppen in België

Zita Wauters waagt zich aan nieuw avontuur: “Samen met Kawtar Ehlalouch zal ik op woensdag radio maken bij MNM”

Vanaf nu mengt Zita Wauters (19) zich elke woensdag in de rol van radio-dj bij de Vlaamse radiozender ‘MNM’. Hoewel ze de afgelopen jaren al meermaals op het televisiescherm verscheen, verkent ze dus nu haar grenzen als radiopresentatrice. Zita zal elke woensdag tussen 16 uur en 18 uur te horen zijn op MNM tijdens Club Kawtar, het radioprogramma van Kawtar

Lees meer »

“De solidariteit in het land is heel groot”: Thierry Daelewyn zamelt geld in voor kinderen in Combodja

Op 15 september organiseert Hope For The Children voor de tweede keer ‘Wandel voor Cambodja’. Dokter Thierry Dalewyn (68) uit Waregem begon 12 jaar geleden met het project dat ondertussen al 170 kinderen hulp bood. “Dit is mijn levenswerk, ik ben daar thuis”, klinkt het.
The post “De solidariteit in het land is heel groot”: Thierry Daelewyn zamelt geld

Lees meer »

Appartement onbewoonbaar na keukenbrand in Westkapelle

Maandagavond rond 23 uur is brand uitgebroken in de keuken van een appartement in de Westkapellestraat in Westkapelle bij Knokke-Heist. De schade in de keuken is groot waardoor het appartement onbewoonbaar is.
The post Appartement onbewoonbaar na keukenbrand in Westkapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ministerie Volksgezondheid wil strengere waarschuwing op alcoholverpakkingen, maar sector staat op de rem

Het ministerie van Volksgezondheid en de Hoge Gezondheidsraad willen dat alcoholproducenten hun nieuwe preventieslogan nog verstrengen. Dat schrijft het Nieuwsblad. Zij vinden de slogan ‘Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid’ misleidend en willen dat de term "alcoholmisbruik" vervangen wordt door "alcoholgebruik". Beroepsvereniging Belgische Brouwers is niet blij met dat voorstel.

Lees meer »

Belinda (54) overleeft frontale aanrijding met auto niet na roekeloos manoeuvre van bromfietser: “Ze was een goedlachse, joviale vrouw”

De 54-jarige Belinda De Bruyckere uit Kruibeke werd maandag in Burcht door een auto aangereden toen ze na het werk met haar fiets op weg naar huis was. “De auto week uit voor een roekeloze bromfietser en reed daarbij frontaal op mijn zus in”, vertelt haar broer Danny. Het was een hevige klap en woensdagavond overleed Belinda in het ziekenhuis

Lees meer »

Eerste schooldag in Kiev start in mineur na grote Russische luchtaanval op Oekraïense hoofdstad

Het Russische leger heeft afgelopen nacht een grote raket- en droneaanval uitgevoerd op verschillende plaatsen in Oekraïne, waaronder ook op de hoofdstad Kiev. Oekraïense troepen zijn er naar eigen zeggen in geslaagd om het merendeel van de projectielen neer te halen, maar de brokstukken hebben wel veel schade veroorzaakt. Door de bombardementen is de eerste schooldag voor Oekraïense studenten gestart

Lees meer »

Annelien Coorevits deelt voor het eerst details over relatie: “We wonen nog niet samen uit angst dat het weer fout zou lopen”

Ex-Miss België Annelien Coorevits (37) woont nog niet samen met haar nieuwe vriend Frederik Verfaillie. En dat is heel bewust. Dat vertelt ze in haar podcast ‘De zussen Coorevits’. Na haar scheiding van voormalig topvoetballer Olivier Deschacht (43) stelt ze die beslissing uit. “Puur uit angst dat het weer verkeerd zou lopen”, klinkt het.

Lees meer »

Ontslagen Lotte Vermeir van VRT had een klokkenluidersstatuut. Maar wat is dat? En kan je dan echt niet ontslagen worden?

Netmanager Lotte Vermeir , die door de VRT aan de deur werd gezet, had een klokkenluidersstatuut. Wat is dat eigenlijk? Betekent dit dat haar ontslag automatisch teruggedraaid wordt? Of kan ze een schadevergoeding eisen? “Een klokkenluider is beschermd door de wet”, zegt expert Miet Vanhegen van Acerta Consult. Maar is die bescherming absoluut?

Lees meer »