Big brother is watching you, ook onder water: in het Wezenbergbad stomen olympische toppers als Popovici zich klaar

 

Het heeft 8 miljoen euro gekost, is uniek in de wereld en olympische topfavorieten zakken er speciaal voor naar Antwerpen af: welkom in de hoogtechnologische onderwaterwereld van het Wezenbergbad. “Een beeld zegt meer dan duizend woorden.”

 

Meer krantenkoppen in België

Sterre Provost wint BK op de 400 meter

Vorig weekend behaalde de Oostduinkerkse atlete Sterre Provost (17) goud op de 400 meter bij de scholieren. Sterre kon zo een streep trekken onder een moeilijke periode met veel blessures.
The post Sterre Provost wint BK op de 400 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »

MSC De Dwarsliggers showt hun werking aan het publiek: “De modelbouw zal altijd blijven bestaan”

In de loods van Kranen Verheye in de haven van Zeebrugge bevindt zich de modelspoorclub De Dwarsliggers. In het weekend houdt deze vereniging er een opendeur. “Dankzij de 3D-techniek en -print kunnen we nu heel veel modellen zelf maken.”
The post MSC De Dwarsliggers showt hun werking aan het publiek: “De modelbouw zal altijd blijven bestaan” appeared first on

Lees meer »

Extra kat in plaats van hond voor Downing Street 10

De Britse premier Keir Starmer heeft, “na een lange zomer van onderhandelingen”, zijn kinderen de zegen gegeven om een nieuw katje binnen te laten in zijn ambtswoning, Downing Street 10. Dat heeft Starmer gezegd in een interview met BBC 5 Live. In de ambtswoning verblijft al sinds 2011 de bekende Larry the Cat.

Lees meer »

HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters genomineerd voor gloednieuwe Belgische ‘Bisou Awards’

Met de Bisou Awards krijgt België er een splinternieuwe awardshow bij die de crème de la crème van onze Belgische influencers in de schijnwerpers zet. Maar liefst 2500 Belgische influencers werden opgedragen voor deze eerste editie. Een jury van experts heeft daar 130 toppers uit genomineerd in 12 verschillende categorieën. Een van hen is onze HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters. Hij maakt

Lees meer »

Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open VLD voor de provincie

Huidig burgemeester Stephan Mourisse (57) van de Landelijke Volkspartij zal de provincielijst voor Open VLD duwen. Nogal vreemd, want in januari kondigde notaris Mourisse aan eind dit jaar afscheid te nemen van de politiek. Hij staat dus niet meer op de lijst van de LVP voor de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open

Lees meer »

Oplossing voor zandberg die al jaren in de weg ligt in Zeebrugge

Het havenbestuur heeft een plan voor het wegwerken van 1,4 miljoen kubieke meter zand dat in de weg ligt van autobehandelaar ICO. Die berg van maar liefst 32 hectare komt van een kwarteeuw graafwerken voor de havenontwikkeling. Maar ook de volgende jaren is er nog een massa overtollige grond op komst.
The post Oplossing voor zandberg die al jaren

Lees meer »

Eerste toegankelijkheidsmarkt in Torhout

De stedelijke adviesraad voor mensen met een beperking organiseert voor het eerst een toegankelijkheidsmarkt. Dat gebeurt op donderdag 26 september van 16 tot 19 uur in het stadskantoor aan de Aartrijkestraat. Iedereen kan er gratis een kijkje komen nemen en vrij tussen de infostanden kuieren.
The post Eerste toegankelijkheidsmarkt in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook lijst Voor Oudenburg is compleet: “We willen onze stad klaar maken voor de toekomst”

De lijst Voor Oudenburg stelt haar 21 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober voor: meer dan de helft, vaak zonder politieke kleur, neemt voor de eerste keer deel. Eerder was al bekend dat Anthony Dumarey de lijst trekt. Burgemeester Romina Vanhooren staat op de tweede plaats, gevolgd door schepen Jens Balliere. Gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert is lijstduwer.
The post

Lees meer »

Brits openbaar ministerie laat aanklacht tegen Harvey Weinstein vallen: “Geen realistisch vooruitzicht op veroordeling”

Het Britse gerecht staakt de strafzaak tegen de voormalige Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein. Het Britse openbaar ministerie (CPS) diende in juni 2022 een aanklacht in tegen Weinstein voor een vermoedelijke aanranding in 1996. De procedure wordt nu echter stopgezet: “We hebben besloten dat er niet langer een realistisch vooruitzicht is op een veroordeling”, luidt het.

Lees meer »

Visser Ronny (61) wierp koppel reddingsboei toe nadat hun zeiljacht zonk: “Het ging allemaal razendsnel”

De twee Nederlanders die vrijdag hun zeiljacht zagen zinken na een botsing met de nieuwe strekdam in Blankenberge, kwamen ervan af met een nat pak. En daar mogen ze ook een alerte visser voor bedanken. Ronny Oosterlynck (61) wierp hen letterlijk een reddingsboei toe vanop het nabijgelegen staketsel. “Zo hebben ze zich uiteindelijk kunnen vastklampen”, zegt hij.

Lees meer »

Nieuwe eenjarige staatsbon levert rendement van 1,92 procent netto op

De nieuwe staatsbon met een looptijd van één jaar zal een rente van bruto 2,75 procent opleveren, oftewel 1,92 procent netto. Dat maakt het Agentschap van de Schuld dinsdag bekend. De staatsbon op tien jaar levert een rente van bruto 2,80 procent op, netto 1,96 procent. Het rendement ligt daarmee zoals verwacht een pak lager dan de populaire staatsbon die

Lees meer »