Belgische fietsenmaker Cowboy laat fietsers racen tegen elkaar, Amsterdamse burgemeester vindt dat “absurd en onverantwoord” en zet politie op de zaak

De stad Amsterdam verbiedt het hippe Belgische fietsenmerk Cowboy om fietsers via een app tegen elkaar te laten racen. “Absurd en onverantwoord”, aldus de burgemeester van Amsterdam. Bij ons reageert veiligheidsinstituut VIAS bezorgd.

 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren vanaf 14 een GAS-boete te geven

Als de gemeenteraad maandag groen licht geeft, kunnen ook jongeren vanaf 14 jaar in Kortrijk een GAS-boete krijgen. Dat voorstel wil burgemeester Vincent van Quickenborne begin volgende week aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorleggen. Hij wil op die manier jeugdbendes efficiënter aanpakken. Hij wil ook probleemjongeren in een aangepast traject steken.
The post Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren

Lees meer »

Adele had geen zin om concerten in München uit te breiden, zangeres wees verschillende aanbiedingen af

“Ik zal ongelooflijk lang niet te zien zijn.” Adele (36) heeft na haar laatste concert in München tijdelijk afscheid genomen van haar fans. De Britse nachtegaal heeft naar eigen zeggen nood aan een lange pauze. Al had de zangeres ook opnieuw op tournee kunnen gaan. Volgens bronnen heeft Adele verschillende aanbiedingen gekregen, maar daar had de superster blijkbaar geen zin

Lees meer »

Defensiespecialist na pleidooi van Bart De Wever voor luchtafweer: “Op dit moment heeft België géén verdediging tegen inkomende raketten”

In een interview naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de bevrijding van Antwerpen pleitte burgemeester én formateur Bart De Wever (N-VA) voor investeringen in luchtafweersystemen om onze haven te beschermen tegen vijandelijke raketten. “Ons land blijft onder de lat van wat de NAVO vraagt”, bevestigt defensiespecialist Sven Biscop.

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman (18) met bajonet rondliep in München: politie denkt dat schutter aanslag wilde plegen op Israëlisch consulaat

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in München, nadat hij zelf het vuur opende op agenten. De politie denkt dat de 18-jarige man een terroristische aanslag wilde plegen. Die was vermoedelijk gericht tegen het Israëlische consulaat, klinkt het vanavond in een gezamenlijke verklaring met justitie. Volgens Duitse media stond de verdachte bij de veiligheidsdiensten bekend als islamist.

Lees meer »

Ketelhuis wordt buurtcentrum met sociale kruidenier

Het gemeentebestuur heeft de omgevingsvergunning goedgekeurd om het ketelhuis van de voormalige Wolspinnerij langs de Statiestraat om te vormen tot een buurtcentrum met een sociale kruidenier. De site van de textielfabriek is al enige tijd afgebroken en wordt omgevormd tot een nieuwe woonwijk. Enkele kenmerkende elementen van het industriële erfgoed zijn echter bewaard en worden
The post Ketelhuis wordt

Lees meer »

Brandweer op zoek naar geur van rotte eieren in bedrijf in Torhout

De hulpdiensten rukten woensdagavond uit naar een bedrijventerrein in de Filips Van Kleefstraat in Torhout waar werknemers een vermeende gasgeur waarnamen, dat deed denken aan de geur van rotte eieren. Er kon niets duidelijk worden gevonden.
The post Brandweer op zoek naar geur van rotte eieren in bedrijf in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

China met ruime voorsprong grootste voertuigproducent ter wereld

China was vorig jaar met voorsprong ‘s werelds grootste producent van voertuigen en goed voor een op de drie (32 procent) geproduceerde voertuigen. Europa was goed voor 20 procent, Noord-Amerika voor 17 procent en Japan en Zuid-Korea voor 14 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Europese autoconstructeurskoepel ACEA.

Lees meer »

KIJK. Zo zagen we Bianca Censori zelden: vrouw van Kanye West kiest voor ingetogen outfit tijdens solotrip

Bianca Censori (29) staat bekend om haar vaak nietsverhullende outfits. Maar nu zijn er nieuwe beelden opgedoken van de Australische architecte tijdens een wandeling in Melbourne met en onbekende vriend. De beelden dateren van mei, maar worden nu pas gedeeld op sociale media. Ze draagt een een donkere broek en een oversized trui, met de kap over haar hoofd. De

Lees meer »

Brugse scholen gaan ‘all the way’ voor hun leerlingen op eerste schooldag

Op de eerste schooldag na de grote vakantie wordt in alle scholen letterlijk en figuurlijk de rode loper uitgerold voor de leerlingen. Het is immers de bedoeling dat iedereen met een goed gevoel aan een nieuw schooljaar begint. Vaak wordt ook het jaarthema in de kijker gezet en zijn de ouders die dag ook welkom op de speelplaats. Onze onderwijsjournalist

Lees meer »

Overheid veilt luxevilla’s die aan Turkse maffia werden gelinkt

Gigantische kristallen kroonluchters, verschillende wellnessruimtes, slaapkamers met gouden versieringen en overal mozaïeken. Ooit waren twee gigantische en peperdure villa’s in de Antwerpse Kempen eigendom van Turkse ondernemers die gelinkt werden aan de Turkse maffia. Nu worden de in beslag genomen domeinen openbaar verkocht. Wie wil, kan een bod wagen.

Lees meer »

“Geen schot gelost bij de bevrijding van Brugge”

“Het is fout te denken dat de Canadezen bij de bevrijding Brugge enkel via de Buffelbrug binnenkwamen”, zegt Kurt Ravyts, die samen met Jos Rondas vijf boeken schreef over Brugge tijdens WO II.
The post “Geen schot gelost bij de bevrijding van Brugge” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vredefeesten in Sint-Niklaas zijn meer dan alleen luchtballonnen

De absolute publiekstrekker op de Vredefeesten in Sint-Niklaas blijven natuurlijk de luchtballonnen op de Grote Markt. Maar als die, zoals zaterdagochtend, aan de grond blijven door het slechte weer, valt er nog heel wat anders te beleven tijdens het feestweekend. Er zijn een wereldmarkt, heel wat optredens en andere randactiviteiten in het centrum van Sint-Niklaas.

Lees meer »