BBC-nieuwslezer Huw Edwards aangeklaagd voor ‘onfatsoenlijke’ foto’s van kinderen

De voormalige Britse BBC-nieuwslezer Huw Edwards is aangeklaagd voor het maken van ‘onfatsoenlijke’ foto’s van kinderen. Dat heeft de Britse politie maandag bekendgemaakt, meldt persbureau Reuters. Het gaat om drie aanklachten. 

Meer krantenkoppen in België

“Doet deugd om iets te kunnen betekenen voor de mensen”: Gezinsbond Rekkem mag 100 kaarsjes uitblazen

Op zaterdag 14 september organiseert Gezinsbond Rekkem een feest waarop iedereen meer dan welkom is. Reden tot feestvreugde is de verjaardagsviering van deze vereniging. En wat voor één: Gezinsbond Rekkem mag maar liefst 100 kaarsjes uitblazen.
The post “Doet deugd om iets te kunnen betekenen voor de mensen”: Gezinsbond Rekkem mag 100 kaarsjes uitblazen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geen schot gelost bij de bevrijding van Brugge”

“Het is fout te denken dat de Canadezen bij de bevrijding Brugge enkel via de Buffelbrug binnenkwamen”, zegt Kurt Ravyts, die samen met Jos Rondas vijf boeken schreef over Brugge tijdens WO II.
The post “Geen schot gelost bij de bevrijding van Brugge” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vandenbroucke wou miljoenen covidvaccins vernietigen, maar moet ze van rechter eerst allemaal tellen: “Ongemak volledig aan zichzelf te wijten”

Het zit minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) niet mee. Een rechter verbood hem eerder al om 200 miljoen euro aan vervallen covid-vaccins, geneesmiddelen en testmateriaal te vernietigen omdat het “cruciaal bewijsmateriaal” zou kunnen zijn in een dispuut met de firma Medista. Een andere rechter doet er nu een schep bovenop. Vandenbroucke wordt verplicht om élk pilletje en élke flacon

Lees meer »

Economisch Huis: “Leegstand winkelpanden in Oostende blijft dalen”

De leegstand van de Oostendse handelspanden blijft dalen. Zo blijkt uit de meest recente tellingen van het Economisch Huis Oostende, uitgevoerd begin september. Met een totaal van 1.958 handelspanden in de stad zijn er momenteel 181 panden leegstaand, waarvan 17 in verbouwing zijn. “Dit brengt de leegstandsratio in de stad op slechts 9,24 procent”, luidt het.
The post Economisch

Lees meer »

Sofie Wyffels (47) is de nieuwe directeur van VBS ‘t Brugske in Dadizele: “Ik werd hier met open armen ontvangen”

Sofie Wyffels (47) uit Rumbeke startte het nieuwe schooljaar als nieuwe directrice van de Vrije Basisschool ’t Brugske in Dadizele. Sofie werkte 26 jaar in de Sint-Jozefsschool in Roeselare. “Ook als directeur heb je een connectie met de kinderen”, aldus Sofie, die samen met haar team op 2 september de kinderen via de Moorsledestraat ontving.
The post Sofie Wyffels

Lees meer »

Gent eert Olympische atleten met rondvaart

Gent heeft vandaag de atleten van op de Olympische Spelen in Parijs geëerd met een rondvaart door de stad. Het ging niet alleen om de atleten met Gentse roots, maar ook de sporters die trainen in Gent of bij een Gentse club mochten meevaren. De bootjes begonnen hun rondvaart aan de Bijlokekaai en stopten aan de Korenlei.

Lees meer »