Aurely Paternoster én Timothy Buyse kiezen voor Vooruit Ingelmunster: “Niet beloven, maar doén”

Op zondag 13 oktober kan je op de lijst van Vooruit ook stemmen op Aurely Paternoster en Timothy Buyse, die als nieuwkomers op deze lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zullen prijken. “We zijn geen partij van praatjes, wél van snelle realisaties”, zegt Aurely, waarmee ze verwijst naar het extra zebrapad aan het Kruidvat dat dankzij Vooruit werd gerealiseerd.

Aurely (27) is de mama van Nathan (10) en Eleonore (3). Ze woont in de Bruinbeekstraat 104. Zij is de kleindochter van wijlen Eric Demasure uit de Oostrozebekestraat en Nadine Tiebergijn uit de Bruinbeekstraat. Ze werkt als huishoudhulp bij Hulp In Huis. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en een bezoek brengen aan een restaurant of taverne.

Timothy (26) is de partner van Eline Couvreur, met wie hij in de Bruggestraat 230d woont. Zijn grootouders en ouders woonden altijd in Ingelmunster, zodat hij hier ook opgroeide. Hij werkt als verkoper bij Plafomat in Beveren-Leie en is een grote supporter van Club Brugge. Hij speelt ook minivoetbal.

Aurely is afkomstig uit Ingelmunster. “Mijn opa Eric runde de trappenzaak Demasure in de Oostrozebekestraat. Vroeger zat pépé in de politiek bij de PVV.”

Extra zebrapad

“Politiek sprak mij altijd al aan en dat bleef mij boeien. Ik kreeg de vraag van Veerle Declercq en dochter Liesbeth Holvoet of ik me bij Vooruit wilde engageren. Ik twijfelde geen seconde. Sinds september 2023 maak ik deel uit van Vooruit-Ingelmunster. Ik amuseer mij en hoop heel wat te kunnen realiseren in Ingelmunster. Samen met collega Kurt Soenens konden we een extra zebrapad verkrijgen aan het Kruidvat in de Oostrozebekestraat. Tegen 1 september moet dat worden gerealiseerd. Logisch toch, want dan begint het nieuwe schooljaar.”

Timothy sloot zich aan op vraag van Kurt Soenens en zijn zoon Jens, met wie hij goed bevriend is. “Vader en zoon vonden dat ik dat goed zou doen. Ik twijfelde niet en besloot samen te werken. Mijn focus ligt op de jeugd, die opnieuw over een lokaal moet beschikken. Ik denk dan natuurlijk aan Jeugdhuis Kontrabas. Ook de sport draagt mij een warm hart toe. Op de wijkpleintjes moeten er nog méér sporttoestellen worden geplaatst.”

“Het béste alternatief!”

Is het niet te stil rond Vooruit? “Ik vind van niet. We zijn goed bezig. Vooruit blijft groeien in eigen gemeente. Dat zal goed zijn met de verkiezingen”, knipoogt Timothy. Aurely vult aan: “De meerderheid zal ons nodig hebben. Wij hebben vanuit de oppositie toch wel wat werk verzet en voor verandering gezorgd. Daar zijn wij ook trots op. We doen wat we zeggen en we realiseren onze puntjes. Wij zijn het béste alternatief! We zetten ook veel in op sociale media. We zien het écht waar zitten. Pas in september stellen we onze lijst voor. We willen mensen op onze lijst plaatsen die gemotiveerd zijn. Niet zomaar mensen om een lijst op te vullen. Wie erbij komt, moet actief meewerken én blijven meewerken.”

Momenteel is Kacem Mommerency uit de Oliekouterstraat ad-interim voorzitter tot aan de verkiezingen. Samen met Liesbeth Holvoet runt hij de partij. ‘Voorzitter’ Enigo Vandendriessche is nu met ‘ouderschapsverlof’ na de geboorte van zijn tweede kindje. “We zullen uitpakken met een sterk programma dat we de komende jaren willen realiseren. Of we opnieuw de meerderheid zullen behalen na zes jaar oppositie? We hopen het, ‘t zit erin. We doen er alles aan zodat we vanaf december 2024 weer mee kunnen helpen besturen.” Het worden drukke weken voor Vooruit. Op zondag 21 juli stonden ze op de rommelmarkt van Hazekapel in de Doelstraat. Eind september staan ze met de kermis op de braderie. “We beseffen dat het niet gemakkelijk zal worden, maar we zullen ons uiterste best doen”, stipt Aurely aan. Timothy knikt en besluit: ‘Ook voor de senioren zetten we ons in. We willen ze ‘soigneren’, hen erbij betrekken.”

[email protected], [email protected], [email protected]

The post Aurely Paternoster én Timothy Buyse kiezen voor Vooruit Ingelmunster: “Niet beloven, maar doén” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

4 arrestaties in corruptiezaak rond bouwgroep CFE, onder wie vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand

Het federaal parket heeft na huiszoekingen in ons land 4 mensen opgepakt die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij een corrputiezaak rond bouwgroep CFE. Ook in Frankrijk werden er tegelijkertijd huiszoekingen uitgevoerd. Volgens onze informatie is een van de Belgische gearresteerden Luc Bertrand, topman van CFE en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »

Gemeente koopt watertank van 6.000 liter

Het gemeentebestuur van Beernem investeerde in een watertank van 6.000 liter en een sproeiarm om de groene zones in de gemeente op een milieuvriendelijke manier te bewateren. “Door de beweeglijke sproeiarm gaat er minder water verloren. Zeker in lange droge periodes is dit belangrijk, maar eigenlijk is het in elke periode van het jaar belangrijk
The post Gemeente koopt

Lees meer »

Marc Soler wint op mythische slotklim in Vuelta, Ben O’Connor redt rode leiderstrui met vijf seconden

Nadat Wout van Aert met een nieuwe pijnlijke val zijn rampjaar compleet maakte, heeft Ben O’Connor via een secondenspel zijn leiding in het algemeen klassement van de Vuelta behouden. Hij moest vrezen voor zijn rode trui nadat hij vroeg loste, maar de Australiër hield vijf seconden over. Uitstel van executie weliswaar, met Roglic die nu helemaal in zijn slipstream zit.

Lees meer »

“Elke zomeravond eet hij hier mosselen”: de vaste adresjes, bescheiden woning en hardnekkige gewoontes van Erik Van Looy

Erik Van Looy (62) weet wat een partyzomer op Pukkelpop of Ibiza is, maar voelt zich bovenal thuis in zijn eerder bescheiden woning in Deurne, zoals we konden zien in ‘Komen eten’. Zijn dagelijkse routine, de volkse buurt en het kalfslapje bij de Italiaan om de hoek zorgen voor rust in het soms zwaarmoedige hoofd van de presentator, die écht

Lees meer »

Een ongemakkelijk boek

20:30 Twee schandvlekken uit de recente Russische geschiedenis beginnen met dezelfde letter. En Babyn Jar en Boetsjatsj liggen allebei vlak bij Kiev. Oekraïne dus. In het boek ‘Een ongemakkelijke plek’ verb…

Lees meer »

“Ziet er niet te best uit”: ploegleider Niermann schat WK-kansen Van Aert, die hechtingen in knie kreeg en vandaag naar huis mag, somber in

De knie van Wout van Aert (29) na zijn valpartij in de Vuelta is gisteren gehecht. Dat vertelt Grischa Niermann, ploegleider bij Visma-Lease a Bike, aan VTM NIEUWS. Van Aert gaat vandaag naar huis van zodra hij wordt ontslagen in het ziekenhuis van Santander. Niermann: “Geen breuken is heel goed nieuws, maar het blijft een zware blessure. Het duurde lang

Lees meer »

Fotovrienden stellen tentoon in DH De Rijstpekker

De Harelbeekse Fotovrienden tonen hun nieuw en ander werk op 21 en 22 september in Dorpshuis De Rijstpekker in Hulste. “Fotograferen is onze passie en wij willen die graag delen met anderen”, luidt het. Ruim 20 fotovrienden nemen deel.
The post Fotovrienden stellen tentoon in DH De Rijstpekker appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit waren geen verkrachtingen, maar barbaarsheden”: Gisèle Pélicot getuigt urenlang over hel die ze meemaakte

Gisèle Pélicot (72) heeft in de rechtbank van Avignon voor het eerst zelf getuigd over de verschrikkelijke verkrachtingen die ze moest doorstaan. “Verkrachting is eigenlijk niet het goede woord, het gaat om barbaarsheden. De politie heeft mijn leven gered door deze zaak aan het licht te brengen”, aldus de vrouw. Haar emotionele beproeving is intussen al urenlang aan de gang.

Lees meer »

Onze man keek naar ‘Kalm Waes’: “Het moet van zijn vergeten quiz geleden zijn dat Waes nog zo geruisloos passeerde”

Tom Waes (55) is een onverbeterlijke zenuwpees, en om dat euvel te tackelen stelt de presentator zich ten dienste van de wetenschap. In ‘Kalm Waes’ gaat hij tien dagen in een boshut wonen en zoekt hij bewust stresssituaties op. Een boeiend traject, maar niet over de gehele lijn. “Wat ‘Tomtesterom’-kameraden Pascal Braeckman en Nico Surings doen, is me voorlopig vreemd.”

Lees meer »