Anderlecht blijft in hetzelfde bedje ziek

 

Anderlecht won tegen Sint-Truiden dan wel zijn openingswedstrijd (1-0), het heeft nog altijd dezelfde problemen als vorig seizoen: paars-wit geeft weinig weg, maar creëert zelf bitter weinig.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederland neemt dienstplicht weer onder de loep

De Nederlandse regering investeert miljarden in nieuwe tanks, vliegtuigen, fregatten en moderne wapensystemen voor het leger. Maar die moeten ook bediend worden, zo staat in een Defensienota die donderdag werd besproken. “Met beroepsmilitairen en reservisten alleen komen we er niet meer”, klinkt het. En dus wordt de dienstplicht weer onder de loep genomen.

Lees meer »

Paus aangekomen in Indonesië voor reis door Zuidoost-Azië

Paus Franciscus is dinsdag gearriveerd in de Indonesische hoofdstad Jakarta voor het begin van zijn reis door Zuidoost-Azië. De 87-jarige paus reist in twaalf dagen door Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Singapore. Het is zijn langste en verste tocht als paus en bovendien pas de eerste keer in 2024 dat hij Italië en Vaticaanstad verlaat.

Lees meer »

China lanceert satellieten voor wereldwijde communicatie

Geespace, een dochterbedrijf van het Chinese autoconcern Geely, heeft vrijdag bekendgemaakt dat het opnieuw tien satellieten gelanceerd heeft. De satellieten zijn onderdeel van een constellatie die beschreven wordt als de Chinese tegenhanger van Starlink van het Amerikaanse bedrijf SpaceX van Elon Musk.

Lees meer »

“Ik was écht goed ziek”: Remco Evenepoel praat met HLN en VTM NIEUWS over decompressie en ambities in Tour of Britain

Remco Evenepoel (24) begint in Groot-Brittannië aan het laatste deel van zijn seizoen. Tijdens zijn hoogtestage in aanloop naar de Tour of Britain is hij wel flink ziek geworden. “Daardoor besliste ik om niet mee te doen aan het EK tijdrijden.” Evenepoel spreekt verder geen grote ambities uit voor de Tour of Britain. “De eerste drie dagen zal het vollebak

Lees meer »

Kunstenfestival Watou lokte goede 20.000 bezoekers

Het Kunstenfestival Watou, een organisatie van de stad Poperinge, heeft zijn editie van 2024 afgesloten met meer dan 20.000 bezoekers. Het enthousiasme van de bezoekers voor ‘Landscape of the Imagination’ was groot, wat zich weerspiegelde in een mooie stijging van de daggemiddelden, zelfs met de latere start van het festival en een extra sluitingsdag per week.
The post Kunstenfestival

Lees meer »

Izegem Koers en dan mag je geen dorst lijden: van champagne voor Kloen tot optredens aan Café Abele

Bij het BK in Izegem, presenteerde de Pekkerstad nog de laatste toog uit de Belgische wielergeschiedenis. Maar ook tijdens Izegem Koers (donderdag 5 september) kun je langs het parcours, op heel wat plaatsten terecht om de dorst te lessen. Onder meer Café Abele herleeft waar de herberg vroeger stond, Toneelgilde De Lanteern pakt uit met een champagnebar aan de voet

Lees meer »

Ondanks groot risico op kanker: 25 jaar na verbod worden nog steeds spullen met asbest verkocht

Er worden nog altijd asbesthoudende producten verkocht, ook al is dat al 25 jaar verboden wegens het verhoogde risico op kanker. Dat ontdekte VRT NWS. Op tweedehandssites maar evengoed in fysieke winkels vind je allerhande spullen terug die uit de gevaarlijke stof zijn vervaardigd: van een tuinstoel over bloembakken tot een hondenhok in asbestcement, je kan het zo gek niet

Lees meer »