Alerte redders halen meisje uit water nadat ze hoofd stoot en even buiten bewustzijn is in Halve Maan in Diest

Redders hebben maandagmiddag in het provinciedomein De Halve Maan in Diest een meisje uit het water gehaald nadat ze haar hoofd had gestoten en even buiten bewustzijn was. Het meisje werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht, maar na een eerste controle leek alles in orde. 

Meer krantenkoppen in België

Open Monumentendag met thema ‘En Route’ in Ieper: “Op tocht langs grote banen, kleine paadjes, spoorwegen en rivieren”

Op zondag 8 september is het opnieuw Open Monumentendag in Ieper. “Met het thema ‘En Route!’ trekken we op tocht langs grote banen, kleine paadjes, spoorwegen en rivieren om stil te staan bij de monumenten en verhalen onderweg. We vieren hoe mensen en ideeën altijd in beweging zijn geweest”, klinkt het bij CO7.
The post Open Monumentendag met thema

Lees meer »

VS nemen vliegtuig Venezolaanse president in beslag

De Verenigde Staten hebben het vliegtuig van de Venezolaanse president Nicolas Maduro in beslag genomen in de Dominicaanse Republiek, onder meer omdat de aankoop ervan in overtreding is met Amerikaanse sancties. De VS hebben het toestel op maandag naar Florida gevlogen, zo bericht de Amerikaanse zender CNN, op basis van twee functionarissen.

Lees meer »

“Zij is net als Beyoncé, een koningin”: tweelingzus van rolstoelatlete Léa Bayekula (29) hoopt mee op goud

‘Léa de Belgique’. Zo noemt Léa Bayekula (29) zichzelf op Instagram. “Omdat ik een koningin ben.” Zeker na vanavond mag ze dat luidop zeggen, als ze twee gouden Olympische medailles rond haar nek draagt – gisteren won ze al de 100 meter sprint in Parijs, straks misschien de 400 meter. Maar wie is de rolstoelatlete die advies kreeg van Marieke

Lees meer »

Na 100 jaar een nieuwe speelplaats voor Basisschool O.L.V. van Vlaanderen

Een spannende eerste schooldag voor de kinderen van Basisschool O.L.V. van Vlaanderen. Niet alleen bestaat de school 100 jaar, in de grote vakantie werd op de ontharde speelplaats een mega klim- en klauterparcours en een boomhut met apenbruggen geplaatst. “Ik ben ontzettend trots dat ik met zo een mooi project kan starten”, zegt nieuwe directeur Angelique Vlieghe.
The post

Lees meer »

Vijftiger verzet zich tegen vier jaar cel voor Pakistaans-Portugese schijnhuwelijken

Een 53-jarige Pakistaanse man heeft verzet aangetekend tegen zijn verstekveroordeling tot vier jaar effectieve gevangenisstraf voor mensensmokkel. Waseem A. zou vanuit Portugal een cruciale rol gespeeld hebben bij schijnhuwelijken tussen Portugese vrouwen en Pakistaanse mannen, die vervolgens in België kwamen wonen.
The post Vijftiger verzet zich tegen vier jaar cel voor Pakistaans-Portugese schijnhuwelijken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier doden en dertig gewonden bij schietpartij in Amerikaanse school

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn meerdere mensen neergeschoten. Zo berichten Amerikaanse media. Volgens nieuwszender MSNBC zijn zeker vier mensen om het leven gebracht en ongeveer dertig mensen gewond geraakt. De school heeft zo’n 1.932 leerlingen. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Er werd één verdachte opgepakt, volgens een verklaring van het Barrow

Lees meer »

Onweer trekt over ons land: Wallonië geteisterd door felle neerslag, hagel en windstoten, ook in regio Mechelen en Tienen hevige regen

Wallonië wordt momenteel getroffen door onweer. Meerdere wegen staan er blank en verschillende bomen zijn omgewaaid. Op beelden, gefilmd in Durbuy, zijn fikse regenbuien te zien. Ook in de regio Mechelen en Tienen regent het fel. Boven de Kempen brengt het onweer een lichtspektakel. Op onderstaande beelden, gemaakt op verschillende plaatsen in ons land, zijn felle flitsen te zien.

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

Voor het eerst sinds Wereldoorlog II is extreemrechts de grootste in Oost-Duitsland: dit is frontman Björn Höcke

Hij gebruikte de slogan van de knokploeg van Adolf Hitler in een speech, noemde het Holocaustmonument in de Duitse hoofdstad Berlijn een ‘monument van schaamte’ en wil de Duitse cultuur herstellen “van de onmenselijke gendergekte”. Wie is Björn Höcke (52), de meest succesvolle extreemrechtse politicus van Duitsland sinds de Tweede Wereldoorlog? “De traditionele partijen lossen ons land op als een

Lees meer »