“Absurd en onverantwoord”: Belgisch fietsmerk Cowboy trekt wereldwijd race-spel terug

Cowboy, de Belgische fabrikant van hippe e-bikes, trekt wereldwijd het initiatief terug om fietsers tegen elkaar te laten racen op straat. Onder meer de Amsterdamse burgemeester had het over een “compleet absurd” idee.

 

Meer krantenkoppen in België

KV Diksmuide-Oostende presenteert Talententeam

Het bestuur van KV Diksmuide-Oostende stelde vorige week woensdag hun Talententeam voor. “We zijn trots op onze opkomende jonge talenten die dit seizoen onze club zullen vertegenwoordigen in de tweede provinciale reeks”, klonk het bij Frank De Smet tijdens de ploegvoorstelling op sportterrein De Pluimen in Diksmuide. talenten Lukas Vanhevel kon niet aanwezig zijn, maar
The post KV Diksmuide-Oostende

Lees meer »

KIJK. Amerikaanse boer tovert maïsveld om in Taylor Swift-doolhof

Een Amerikaanse boer in de staat Ohio heeft zijn maïsveld omgetoverd tot een groot doolhof in het thema van Taylor Swift. Luchtbeelden tonen het prachtige doolhof met verschillende verwijzingen naar de superster. De boer maakt jaarlijks een nieuw doolhof, telkens in een ander thema. Dit jaar is die eer dus weggelegd voor de immens populaire Taylor Swift, die de wereld

Lees meer »

Belfius Bank krijgt boete van 1 miljoen euro omdat ze klanten niet juist informeerde over risico’s kasbons

Belfius Bank heeft van de FSMA, de markttoezichthouder, een boete van 1 miljoen euro gekregen omdat ze klanten die intekenden op een kasbon, niet de juiste infobrochure heeft verschaft. Ook was de reclame voor de kasbon niet goedgekeurd door de FSMA. Naast de boete moet Belfius ook een nieuw lid met "een goede juridische opleiding" toevoegen aan haar directiecomité.

Lees meer »

Vlaanderen herdenkt 80 jaar Bevrijding: van parade tot opening van museum in bunker

Het is dit jaar 80 jaar geleden dat Vlaanderen van de Duitse bezetter werd bevrijd. Om dat te herdenken, vinden in september tal van evenementen plaats. Over heel Vlaanderen wordt de 80ste verjaardag van de Bevrijding na WOII gevierd. Wij maakten een handig overzicht van de activiteiten: van de Bevrijdingsparade in Antwerpen tot de opening van ‘Bunker 1944′ in Roeselare.

Lees meer »

Ouders uit Hamme veroordeeld voor gevangenhouden van eigen dochter

De correctionele rechtbank van Dendermonde heeft 2 ouders uit Hamme, samen met een aantal andere familieleden, veroordeeld voor het gevangenhouden van hun eigen dochter. De ouders wilden haar naar Turkije brengen omdat ze het niet eens waren met de relatie die het meisje had. De dochter kon onderweg in Hongarije ontsnappen met behulp van een McDonald’s-medewerker.

Lees meer »

22 jaar na zijn dood: broer van Pim Fortuyn eist actie na DNA-spoor op wapen

22 jaar na de dood van de Nederlandse politicus Pim Fortuyn is het moordwapen nog altijd omgeven met mysteries. Moordenaar Volkert van der G. heeft nooit verteld hoe hij aan het pistool kwam waarmee hij de populaire politicus doodde. Op deze Firestar M43 zat een onbekend DNA-spoor dat deze zomer opnieuw door justitie is onderzocht. Dat blijkt uit een nieuwe

Lees meer »

Tiener (17) die hele gezin uitmoordde, sloot vlak na moord de ogen van ouders en broertje “uit medelijden”

De Italiaanse 17-jarige Riccardo C., die zijn jongere broer Lorenzo (12), vader Fabio (51) en moeder Daniela (49) – op gruwelijke wijze om het leven heeft gebracht, werd intussen ondervraagd. Er zijn meer details aan het licht gekomen over het tragische familiedrama in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, in de buurt van Milaan. Zo zou hij vlak na de moord

Lees meer »

Defensiespecialist na pleidooi van Bart De Wever voor luchtafweer: “Op dit moment heeft België géén verdediging tegen inkomende raketten”

In een interview naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de bevrijding van Antwerpen pleitte burgemeester én formateur Bart De Wever (N-VA) voor investeringen in luchtafweersystemen om onze haven te beschermen tegen vijandelijke raketten. “Ons land blijft onder de lat van wat de NAVO vraagt”, bevestigt defensiespecialist Sven Biscop.

Lees meer »

IN BEELD – Eerste Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne met Margriet Hermans, Paul Bruna én Willy Sommers: “Het meest gezelligste schlagerfestival!”

“Welkom op het meest gezelligste schlagerfestival van ’t land”, zei presentatrice Ilse Chamon bij de start van de eerste editie van het Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne. “Vandaag zie je hier de créme de la créme van de Vlaamse artiesten.”
The post IN BEELD – Eerste Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne met Margriet Hermans, Paul Bruna én Willy Sommers:

Lees meer »

Duitslandkenner Geert Van Istendael over triomftocht van AfD: “Er zijn zorgwekkende parallellen te trekken met het verleden”

Voor het eerst sinds Wereldoorlog II is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitslandexpert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »

Ooit was hij de enige man die ze vertrouwde, nu buit hij haar genadeloos uit: Paul Burrell was de butler van prinses Diana

Prinses Diana noemde hem ‘Mijn rots’. Hij maakte na haar dood haar lichaam op en de avond voor haar begrafenis waakte hij over haar kist. Maar sindsdien blijft butler Paul Burrell (66) zijn band met de Queen of Hearts uitmelken. Niet onze woorden, maar die van haar zoon Harry. ‘Story’ reconstrueert het bijzondere verhaal van Diana en haar onafscheidelijke butler,

Lees meer »