61-jarige huisarts wordt na twee dagen in de ijskoude Schotse bergen gered dankzij een Facebookpost: “Ik was vanaf het begin in paniek”

Een Britse man, John Pike, overleefde op wonderbaarlijke wijze een ernstige val tijdens een wandeling in de Schotse Highlands. Hij vertelde aan de BBC hoe hij dankzij een bericht op Facebook werd gered. 

Meer krantenkoppen in België

Noèmi Zinga is amper 17 en nu al kandidate voor gemeenteraadsverkiezingen in Genk: “Meer mét jongeren praten in plaats van over jongeren”

Ze viert op amper 2 weken vóór de gemeenteraadsverkiezingen haar 18e verjaardag en ze voldoet daarmee nét op tijd aan de voorwaarden om zich kandidaat te mogen stellen. De Genkse Noèmi Zinga (17) start het nieuwe schooljaar vandaag in het 6e jaar Humane Wetenschappen in het Sint-Jozefinstituut in Bokrijk, maar staat nu al op de 9e plaats op de lijst

Lees meer »

Merel scoort met Partycaravan op kinderfeestjes en andere events: “Weinig vrije tijd is geen probleem”

Merel Borglevens is 26, werkt voltijds voor Hotel Van Der Valk aan de Ghelamco Arena in Gent en runt in bijberoep nog haar eigen bedrijf Partycaravan. “We zijn geprikkeld door alles wat met events en ambiance te maken heeft”, schrijft ze op haar website. “Ik heb er de dagelijkse leiding en aangezien ik twee linkerhanden heb, staat mijn vader Herman

Lees meer »

VRT-CEO Frederik Delaplace woensdag om tekst en uitleg gevraagd in Vlaams Parlement over herschikking directie

Het Vlaams Parlement roept woensdag om 14 uur een ad hoc commissie samen om de toestand bij de VRT te bespreken. Daarbij zal CEO Frederik Delaplace uitgenodigd worden om tekst en uitleg te geven bij de herschikking van de VRT-top. Naast Delaplace worden ook ontslagnemend minister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen, uitgenodigd. Dat heeft

Lees meer »

Dammenaars opnieuw op verbroedering in Damme-Oldenburg

Het weekend van 23, 24 en 25 augustus stond voor een grote delegatie Dammenaars, een zestigtal, in het teken van de verbroedering met het Duitse stadje Damme-Oldenburg. De verbroedering tussen het Vlaamse en het Duitse stadje dateert al van 1986. Jaarlijks gaan de leden en sympathisanten van de verbroedering bij elkaar op bezoek en dit
The post Dammenaars opnieuw

Lees meer »

KIJK LIVE. Bedrijvige Evenepoel toont zich, Govekar wint slotrit – Kijk hier naar de nabeschouwing van Tour of Britain!

Zonder een onfortuinlijke Magnier, zag Evenepoel in de slotetappe van de Tour of Britain zijn kans. Maar ondanks veelvuldige pogingen raakte de olympische kampioen niet weg. In de onvermijdelijke massasprint was de Sloveen Govekar de snelste. Kijk hieronder naar de nabeschouwing van de Britse rittenkoers, met deskundig commentaar van Michel Wuyts. Nog geen abonnee? Via deze link kan u daar

Lees meer »

N-VA-lijsttrekker Axel Ronse bust brief aan 80.000 Kortrijkzanen: “Op vlak van drugscriminaliteit is er werk aan de winkel”

Nadat N-VA Kortrijk zaterdag z’n volledige lijst voorstelde aan de Broelkaai schakelt de partij nu nog een tandje hoger in de campagne. Kandidaat-burgemeester en lijsttrekker Axel Ronse schreef een brief naar alle Kortrijkzanen en die zullen tegen het einde van deze week allemaal bezorgd zijn.
The post N-VA-lijsttrekker Axel Ronse bust brief aan 80.000 Kortrijkzanen: “Op vlak van drugscriminaliteit

Lees meer »

Vier generaties op een rij in Marke: van Elisa tot Anne-Sophie

Met de geboorte van Anne-Sophie ontstond een viergeslacht in Marke. Dat bestaat uit Anne-Sophie Veys, mama Julie Vandewinckele (31), grootmoeder Catherine Hervent (61) en overgrootmoeder Elisa Ingels (94). (MC)
The post Vier generaties op een rij in Marke: van Elisa tot Anne-Sophie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Victor Campenaerts, Vuelta-vlogger die nog aast op ritwinst: “Dagelijks 100.000 kijkers, niet slecht voor een zware dyslecticus”

Victor Campenaerts (32) wil in Santander herhalen, wat hem tijdens de Tour lukte in Barcelonnette: ritwinst. De aanvaller van Lotto Dstny ontvouwt exclusief zijn tactisch plan, helaas zonder Wout van Aert, maar met zijwegen via anti-inflammatoire medicatie, het onderwijsbeleid rond dyslexie, ajuinen op voetzolen en een video-opdracht met Primoz Roglic.

Lees meer »

KIJK. Filmpje van homohaat maar ook “grote held” gaat viraal in Nederland, slachtoffer doet aangifte

In Nederland wordt een video, opgenomen in een tram in Den Haag, massaal gedeeld en becommentarieerd. In het filmpje is te zien hoe een vlogger een jongeman met nagellak op zijn teennagels filmt en luid uitscheldt voor “kankerhomo”. Eén medepassagier durft op te komen voor de jongen.“Be that guy”, klinkt het bij velen in Nederland. Volgens AD.nl blijkt intussen dat

Lees meer »

Gent eert Olympische atleten met rondvaart

Gent heeft vandaag de atleten van op de Olympische Spelen in Parijs geëerd met een rondvaart door de stad. Het ging niet alleen om de atleten met Gentse roots, maar ook de sporters die trainen in Gent of bij een Gentse club mochten meevaren. De bootjes begonnen hun rondvaart aan de Bijlokekaai en stopten aan de Korenlei.

Lees meer »