?? WIN. Tobias toonde z’n hart en vuurt morgen Belgische judoka’s aan! Stuur óók een foto in en ga naar Parijs voor wegrit met Evenpoel en Van Aert

Zélf onze atleten aanvuren op de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! HLN en Belfius geven liefst elf duotickets voor een dagtrip weg, waaronder ook voor de olympische wegrit van zaterdag (3 augustus). Stuur, net als Tobias die dankzij deze actie morgen naar de Belgische judoka’s gaat kijken, jouw mooiste ‘showyourlove’-sportfoto in en moedig onze atleten aan! Tegelijk geniet je ook van de unieke beleving in de lichtstad. 

Meer krantenkoppen in België

Buschauffeur van De Lijn rijdt tegen gevel in Bazel bij Kruibeke

In Bazel bij Kruibeke heeft een chauffeur van een gelede bus (of harmonicabus) van De Lijn zich klem gereden tegen een gevel van een woning. Bij het nemen van een bocht op het kruispunt van de Barbierstraat met de Bazelstraat week de chauffeur te ver uit. Niemand raakte gewond en ook de schade bleef erg beperkt.

Lees meer »

Luchthaven Tel Aviv schrapt vluchten tijdens algemene staking

De Amerikaanse regering werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te komen. Als dit niet lukt, kan dat betekenen dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit de onderhandelingen. Dat hebben anonieme regeringsfunctionarissen tegen ‘The Washington Post’ gezegd. Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Parking Zillebekevijver wordt aangepakt

Het stadsbestuur wil bijna 100.000 euro besteden aan het optimaliseren van de parking aan Zillebekevijver, maar CD&V vindt de huidige locatie niet veilig. “Spijtig dat de camperparking uitbesteed werd, want daar had een veilige parkeerzone kunnen komen”, aldus Miet Durnez.
The post Parking Zillebekevijver wordt aangepakt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Audélia uit ‘Kotmadam Sarafian’ deelde meteen haar grootste geheim met medestudenten: “Iedereen reageerde gelukkig positief”

In ‘Kotmadam Sarafian’ ontfermt Barbara Sarafian (56) zich tien maanden lang over zeven studenten in Gent. Eén van hen is trans vrouw Audélia (23). “Omdat we nog zo lang samen onder één dak gingen leven, vond ik het beter om geen geheim te maken van mijn transitie”, vertelt de jonge studente moedig. In dit gesprek met HLN vertelt ze hoe

Lees meer »

Bewonder dit weekend historische koetsen in Oostkerke

Op zondag 8 september organiseren Stefaan Martens en Ann Dewulf op hun domein d’Oude Zwinhoeve in Oostkerke een grote internationale koetsenparade. “De hele dag door showen de menners hun mooie paarden en historische koetsen, terwijl ze hun behendigheid demonstreren”, zegt Stefaan Martens.
The post Bewonder dit weekend historische koetsen in Oostkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jayden Vansieleghem (13) pakt goud op BK

Jayden Vansieleghem kroonde zich onlangs in Willebroek tot nationaal kampioen zwemmen in open water over een afstand van 5.000 meter. En dit in vrije slag bij de -14-15-jarigen.
The post Jayden Vansieleghem (13) pakt goud op BK appeared first on KW.be.

Lees meer »

De familie Ver Eecke blies verzamelen voor tweejaarlijkse reünie

Naar tweejaarlijkse gewoonte kwam onlangs de Egemse familie Ver Eecke samen voor een familiereünie. Dat dit nu gebeurde, had onder andere te maken met het feit dat zuster Camilla Ver Eecke, die als lid van de Tieltse Zusters van het Geloof sinds 1969 als missionaris in Congo werkzaam is, tijdelijk in het land was. Haar
The post De familie

Lees meer »

KIJK. Dit is de eerste kaas in België gemaakt zonder melk of koe: “Noem het en wij kunnen het maken”

Een Gents bedrijf is erin geslaagd om kaas te maken zonder koeien of melk. Ze gebruiken daarvoor caseïne oftewel melkeiwit, dat is nagemaakt in een laboratorium. Het bedrijf Those Vegan Cowboys wil zo zorgen voor minder weides vol koeien, aangezien die broeikasgassen uitstoten. Ze maken verschillende kazen: feta, mozarella en zelfs camembert. Al mogen die momenteel nog niet geproefd worden.

Lees meer »

“Geen schot gelost bij de bevrijding van Brugge”

“Het is fout te denken dat de Canadezen bij de bevrijding Brugge enkel via de Buffelbrug binnenkwamen”, zegt Kurt Ravyts, die samen met Jos Rondas vijf boeken schreef over Brugge tijdens WO II.
The post “Geen schot gelost bij de bevrijding van Brugge” appeared first on KW.be.

Lees meer »