Waterkwaliteit van Seine blijft zorgwekkend, triatleet Marten Van Riel accepteert noodscenario niet: “Zonder zwemmen twijfel ik of ik wel zou meedoen”

 

Minder dan 36 uur voor de start van de triatlon bij de mannen is de waterkwaliteit van de Seine nog steeds zorgwekkend. Zondag werd een geplande training alvast afgelast. Al zijn de vooruitzichten voor dinsdag beter, het noodscenario van een duatlon komt weer om de hoek kijken. En daar zijn de Belgen niet over te spreken.

 

Meer krantenkoppen in België

Toch nog een voorwaardelijke celstraf voor dertiger die met mes op Kortrijkse perron loopt: “Sukkel al helft van mijn leven met alcoholprobleem”

“Door de drankduivel verloor hij zijn job, zijn relatie, zijn kinderen en zijn vrienden.” Niettegenstaande hij door twee eerdere veroordelingen al onder probatie stond, liep een 34-jarige man dit voorjaar opnieuw met een mes rond op het Kortrijkse perron. Omdat hij nu wél nuchter is, kreeg hij toch nog een kans met een volledig voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden.

Lees meer »

Basisschool Futura Wervik viert nieuwe fietsstraat met verkeersvrije speelnamiddag: “Blij dat we schooljaar zo kunnen starten”

Op de eerste schooldag zet basisschool Futura in Wervik de verkeersveiligheid in de verf met de inhuldiging van een nieuwe fietsstraat. De Hellestraat, de straat waar de school ligt, werd deze namiddag voor alle verkeer afgesloten en omgedoopt tot ‘Futura Boulevard’. Kinderen konden er voor één keer op straat spelen en opdrachten uitvoeren. Ook de buurt was uitgenodigd.

Lees meer »

Hij giet gesmolten metaal van 2.500 graden uit over de vijand en is bovendien belachelijk goedkoop: zo werkt de nieuwe ‘drakendrone’ van de Oekraïners

Een vuurspuwende ‘drakendrone’ die de vijandige linies in een mum van tijd in lichterlaaie zet door er thermiet over uit te gieten, een gesmolten metaal dat tot 2.500 graden warm wordt. Het lijkt het nieuwste wapen van de Oekraïners in de strijd tegen de Russen. Wij zochten uit hoe het werkt en wie de drones levert en vonden veelzeggende beelden

Lees meer »

“We hebben hier een gezonde werking”: Hans Ocket staat aan het roer van Tievolley Tielt

Twee jaar geleden werd Hans Ocket de nieuwe voorzitter van volleybalclub Tievolley in Tielt. Intussen kan de voorzitter al terugblikken op heel wat fijne momenten met een goede bestuursploeg. “We werken hier met onze eigen opgeleide jeugd.”
The post “We hebben hier een gezonde werking”: Hans Ocket staat aan het roer van Tievolley Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

TEAM8710 Wielsbeke stelt laatste vijf kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor

Nadat eerder al zestien namen bekendgemaakt werden, kondigt TEAM8710 haar laatste vijf kandidaten aan. Vier van de vijf zijn politieke nieuwkomers. “Volgende week maken we de lijstvolgorde en de speerpunten van ons programma bekend”, zegt lijsttrekker Frédéric Depypere.
The post TEAM8710 Wielsbeke stelt laatste vijf kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anzegem opent eerste hondenloopzone aan De Drie Kaven: “Superleuk initiatief!”

Donderdagavond werd de Anzegemse hondenloopweide officieel geopend. Om aan de vraag tegemoet te komen van heel wat hondenbaasjes, werd een eerste hondenloopzone geopend aan de achterzijde van Sportcentrum De Drie Kaven aan de Vichtsesteenweg nummer 39. “Voor een vlot gebruik van de hondenloopzone hebben we duidelijke afspraken opgesteld die op een bord bij de ingang staan”, geeft schepen van Dierenwelzijn

Lees meer »

Lore en Raf zijn straks ‘Pauselijke dienaars’ in Koning Boudewijnstadion: “Zijn mijter aannemen zou tof zijn”

Once in a lifetime. Zo mag je het wel noemen wat Heulenaars Lore Warlop en Raf Delombaerde op zondag 29 september zullen beleven. Zij werden geselecteerd om in het Koning Boudewijnstadion op het podium te staan naast paus Franciscus als misdienaars bij de eucharistieviering. Met 14 zijn ze in totaal, twee per bisdom. Lore en Raf vertegenwoordigen dus het bisdom

Lees meer »