Tien broers en zussen werden succesvol, de elfde stierf: Maurits Vande Reyde (Open Vld) vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van zijn broer Alexander

Diest, Vlaams-Brabant. Elf kinderen groeien op in hetzelfde gezin, krijgen dezelfde opvoeding, dezelfde kansen. Tien van hen worden succesvol, krijgen jobs, gezinnen en carrières. De elfde geraakt aan de harddrugs en stapt uit het leven. Dit is het verhaal van Alexander Vande Reyde, gestorven toen hij 40 was. Verteld door zijn broer Maurits Vande Reyde (39), Vlaams parlementslid, schepen in Diest en nu ook: kandidaat-voorzitter bij Open Vld. 

Meer krantenkoppen in België

“Geweldige ervaring!”: Jani Kazaltzis en James Cooke draaien weekendje mee op Zwevegemse boerderijcamping

Vanaf woensdag trekken Jani Kazaltzis en James Cooke door Vlaanderen om mee de handen uit de mouwen te steken. In de eerste aflevering van ‘Jani & James doen-het-zelf’ houden ze halt bij de familie Vanhemmens van hoeve Ten Rooden Duifhuize.
The post “Geweldige ervaring!”: Jani Kazaltzis en James Cooke draaien weekendje mee op Zwevegemse boerderijcamping appeared first on KW.be.

Lees meer »

Team Ypes-Delrue klopt Nederlanders en Fransen op vijfde EK Powertoolracing

Met een uitverkocht kippenfestijn en 19 deelnemers voor het EK Powertoolracing kan de Landelijke Gilde van Bikschote tevreden terugblikken op een geslaagd feestweekend. Opvallend is de steeds grotere internationale belangstelling voor het ludieke kampioenschap, al moesten de Nederlandse en Franse teams wel nog de duimen voor het lokale Team Ypes-Delrue.
The post Team Ypes-Delrue klopt Nederlanders en Fransen op

Lees meer »

14-jarige scholier schiet twee leerlingen en twee leerkrachten dood op school in VS: verdachte werd vorig jaar ondervraagd over dreigen met schietpartij

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn woensdag vier doden en negen gewonden gevallen. De vermoedelijke schutter is opgepakt en is een 14-jarige leerling van de school. De tiener werd vorig jaar al verhoord door lokale agenten omdat hij op internet zou hebben gedreigd met een schietpartij op school, maar ontkende. De autoriteiten zagen

Lees meer »

VRT-CEO Delaplace weert zich na pittige vragen in Vlaams Parlement over interne conflicten: “Dit is geen ziek bedrijf”

"U zit met een joekel van een probleem": VRT-CEO Frederik Delaplace werd flink aan de tand gevoeld in het Vlaams Parlement over de interne conflicten en recente ontslagen van topmanagers binnen de openbare omroep. Groen en Open VLD vroegen zelfs een audit. Maar Delaplace verdedigde zich. "Ik geloof niet dat er een algemene vertrouwenscrisis is binnen de VRT."

Lees meer »

Directeur Mu.ZEE Oostende wordt algemeen directeur van kunstbeurs TEFAF

De directeur van Mu.Zee in Oostende, Dominique Savelkoul, gaat aan de slag als algemeen directeur van The European Fine Art Foundation (TEFAF) in Maastricht en New York. Dat schrijft de krant De Standaard dinsdag en het vertrek van Savelkoul wordt bevestigd door het museum. TEFAF wordt beschouwd als een van de grootste kunstbeurzen ter wereld.
The post Directeur Mu.ZEE

Lees meer »

Landskampioenen, bekerwinnaars en oud-internationals: deze oude bekenden zijn te zien in ons amateurvoetbal

Vorig weekend begon ook in het amateurvoetbal de competitie. Vaak is het dan zoeken naar interessante figuren of oude bekenden die zich op de amateur- en provinciale velden wekelijks uitleven. Wij gingen daarom op zoek naar een elftal namen dat weleens een belletje zou kunnen doen rinkelen.
The post Landskampioenen, bekerwinnaars en oud-internationals: deze oude bekenden zijn te zien

Lees meer »

“Nog voor er één startpistool op het EK wielrennen is afgegaan, verdient Limburg al een derde van de kostprijs terug”

Een uniek netwerk over 2.000 kilometer verharde, veilige en grotendeels autovrije fietspaden, langs authentieke dorpen en fruitgaarden, over met kastelen bezaaide heuveltoppen, door ongerepte bos- en vijvergebieden, zelfs door het water en door de bomen. Voeg daar een flinke scheut bourgondische gastvrijheid aan toe en je zit in fietsparadijs Limburg.

Lees meer »