Snel om zich heen grijpende bosbrand in Californië een van de grootste ooit in de staat

De snel om zich heen grijpende bosbrand in het noorden van Californië is binnen korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat. Tot overmaat van ramp is voorlopig “nul procent” van de vuurzee onder controle, ondanks inspanningen van ongeveer 2.500 mensen, meer dan een dozijn helikopters en verschillende blusvliegtuigen, laten lokale autoriteiten weten. 

Meer krantenkoppen in België

Pronkstuk van Nationaal Visserijmuseum in Koksijde: potvis Valentijn eindelijk te bewonderen

Potvis Valentijn is opnieuw thuis in Koksijde. 35 jaar nadat hij aanspoelde op het strand van Sint-André in Oostduinkerke. In het Nationaal Visserijmuseum is een nieuwe vleugel volledig aan het skelet gewijd. Dat weegt meer dan één ton en is dertien meter lang.
The post Pronkstuk van Nationaal Visserijmuseum in Koksijde: potvis Valentijn eindelijk te bewonderen appeared first on

Lees meer »

Hunter Biden pleit schuldig aan fiscale fraude

Hunter Biden, de jongste zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, heeft in een rechtbank in Los Angeles schuld bekend in een federale rechtszaak over belastingsfraude. Daardoor vermijdt de 54-jarige een nieuw proces, dat donderdag van start zou zijn gegaan met de samenstelling van de jury.

Lees meer »

Team Deerlijk gaat met Bert Schelfhout voor de sjerp: “Vrijheid is ons hoogste doel”

Team Deerlijk gaat met huidig eerste schepen en lijsttrekker Bert Schelfhout voluit voor de burgemeesterssjerp tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. “We hebben een heel sterke lijst”, stelt voorzitter Kris De Leeuw. “Ons doel? De grootste partij van Deerlijk worden.”
The post Team Deerlijk gaat met Bert Schelfhout voor de sjerp: “Vrijheid is ons hoogste doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oude en huidige bewoners Elzendamme komen voor de vierde keer bijeen

Elzendammenaars Luc Debergh (uiterst rechts op de foto) en Lode Pysson (achteraan, vierde van links) organiseerden voor de vierde keer een fijn buurtfeest voor alle huidige en vroegere bewoners van Elzendamme, een gehucht van Oostvleteren aan de IJzer. In totaal gingen zo’n 80 Elzendammenaars op hun uitnodiging in. Plaats van het feestgebeuren was aan de
The post Oude en

Lees meer »

Gisele (72) werd jarenlang gedrogeerd door haar echtgenoot en verkracht door 70 mannen: “Ze wil alle daders in de ogen kijken”

“Ik dacht dat zijn vrouw het wist, dat het een kinky rollenspel was”, aldus één van de 51 mannen die vanaf deze week tijdens een monsterproces in Frankrijk terechtstaat. De feiten zijn pure horror: een man drogeerde jarenlang zijn echtgenote, waarna hij haar door tientallen onbekenden liet verkrachten. Ze riskeren nu allemaal 20 jaar cel.

Lees meer »

IN BEELD – Eerste Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne met Margriet Hermans, Paul Bruna én Willy Sommers: “Het meest gezelligste schlagerfestival!”

“Welkom op het meest gezelligste schlagerfestival van ’t land”, zei presentatrice Ilse Chamon bij de start van de eerste editie van het Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne. “Vandaag zie je hier de créme de la créme van de Vlaamse artiesten.”
The post IN BEELD – Eerste Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne met Margriet Hermans, Paul Bruna én Willy Sommers:

Lees meer »