Overzetboot Schellebelle vaart niet uit na panne van gisteren: tiental passagiers zaten 2 uur vast

Door een panne aan de motor lag de veerboot in Schellebelle, bij Wichelen, even stil in het midden van de Schelde. Bijna 20 passagiers maakten op dat moment de overzet. De brandweer moest de overzetboot naar de aanlegsteiger slepen. 

Meer krantenkoppen in België

Directeur Mu.ZEE Oostende wordt algemeen directeur van kunstbeurs TEFAF

De directeur van Mu.Zee in Oostende, Dominique Savelkoul, gaat aan de slag als algemeen directeur van The European Fine Art Foundation (TEFAF) in Maastricht en New York. Dat schrijft de krant De Standaard dinsdag en het vertrek van Savelkoul wordt bevestigd door het museum. TEFAF wordt beschouwd als een van de grootste kunstbeurzen ter wereld.
The post Directeur Mu.ZEE

Lees meer »

Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak

Ons Onderdak heeft plannen om de sociale woningen op het centrale plein in de Torrepoortlaan te vervangen door 12 ééngezinswoningen en 43 appartementen. Volgens Sam Vancayseele zorgt dat voor ongerustheid bij de bewoners. Volgens schepen Philip Bolle zou communicatie echter voorbarig geweest zijn.
The post Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Knap hakje van Openda, tweeklapper De Bruyne en ongelukkige owngoal: de hoogtepunten uit België-Israël

De Rode Duivels spelen hun eerste wedstrijd in de Nations League tegen Israël. Die match kan u HIER volgen of bekijken op VTM. Hieronder de highlights van de match, het staat 3-1. De Bruyne zette België op voorsprong, maar voor rust was het schrikken bij een ongelukkige owngoal van Castagne. Tielemans en alweer De Bruyne via strafschop zorgden echter voor

Lees meer »

“Nog voor er één startpistool op het EK wielrennen is afgegaan, verdient Limburg al een derde van de kostprijs terug”

Een uniek netwerk over 2.000 kilometer verharde, veilige en grotendeels autovrije fietspaden, langs authentieke dorpen en fruitgaarden, over met kastelen bezaaide heuveltoppen, door ongerepte bos- en vijvergebieden, zelfs door het water en door de bomen. Voeg daar een flinke scheut bourgondische gastvrijheid aan toe en je zit in fietsparadijs Limburg.

Lees meer »

HERBEKIJK. Amateurvoetbal exclusief bij HLN: Sporting Hasselt opent seizoen met ruime zege tegen Merelbeke, bekijk hier de samenvatting!

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. In de eerste Afdeling was Sporting Hasselt op de openingsspeeldag duidelijk een maatje te sterk voor Merelbeke. Bekijk hieronder de samenvatting én ook de volledige wedstrijd.

Lees meer »

Dammenaars opnieuw op verbroedering in Damme-Oldenburg

Het weekend van 23, 24 en 25 augustus stond voor een grote delegatie Dammenaars, een zestigtal, in het teken van de verbroedering met het Duitse stadje Damme-Oldenburg. De verbroedering tussen het Vlaamse en het Duitse stadje dateert al van 1986. Jaarlijks gaan de leden en sympathisanten van de verbroedering bij elkaar op bezoek en dit
The post Dammenaars opnieuw

Lees meer »

Ook acteurs van ‘Baywatch’ moesten voldoen aan onrealistisch schoonheidsideaal: “Ik stopte sok in mijn zwembroek voor meer volume”

De rode badpakken met ongezien hoge uitsnijding zijn iconisch. Ze maakten van ‘Baywatch’ de tv-hit van de 90’s, want de plots waren erbarmelijk slecht geschreven. Maar de waarheid achter die sprankelende zomervibes blijkt niet zo glamoureus. De nieuwe documentaire ‘After baywatch: Moment in the Sun’ brengt heel wat harde waarheden aan het licht. “Ons gewicht was contractueel vastgesteld.”

Lees meer »

Yoshi Rondelez geeft na zes jaar de fakkel als hoofdredder door

Met de vlaggengroet, waarmee strandredders traditioneel het zomerseizoen uitwuiven, werd er ook afscheid genomen van hoofdredder Yoshi Rondelez. Rondelez stond 15 jaar op het strand, waarvan de laatste zes als hoofdredder. “Ik heb van mijn passie en hobby voor een stukje mijn beroep kunnen maken, maar ik ben onderweg wel mijn hobby deels verloren. En op het moment dat je

Lees meer »