Opnieuw migrant gestorven tijdens poging om Kanaal over te steken

Bij een poging om het Kanaal over te steken in een overvolle rubberboot is in de nacht van zaterdag op zondag een migrant om het leven gekomen, zo maakten de Franse maritieme autoriteiten (Premar) zondag bekend. Het is al het zevende dodelijke slachtoffer sinds midden juli.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Zo zagen we Bianca Censori zelden: vrouw van Kanye West kiest voor ingetogen outfit tijdens solotrip

Bianca Censori (29) staat bekend om haar vaak nietsverhullende outfits. Maar nu zijn er nieuwe beelden opgedoken van de Australische architecte tijdens een wandeling in Melbourne met en onbekende vriend. De beelden dateren van mei, maar worden nu pas gedeeld op sociale media. Ze draagt een een donkere broek en een oversized trui, met de kap over haar hoofd. De

Lees meer »

Zes lichtgewonden bij botsing tussen twee trams in Brussel

Zes mensen zijn donderdagochtend lichtgewond geraakt nadat twee trams op elkaar botsten op de Tervurenlaan in de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe. Dat heeft MIVB-woordvoerster Cindy Arents gezegd. Het ongeval deed zich voor rond 7.30 uur, ter hoogte van de halte Madoux. De precieze omstandigheden van het incident worden nog onderzocht.

Lees meer »

HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters genomineerd voor gloednieuwe Belgische ‘Bisou Awards’

Met de Bisou Awards krijgt België er een splinternieuwe awardshow bij die de crème de la crème van onze Belgische influencers in de schijnwerpers zet. Maar liefst 2500 Belgische influencers werden opgedragen voor deze eerste editie. Een jury van experts heeft daar 130 toppers uit genomineerd in 12 verschillende categorieën. Een van hen is onze HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters. Hij maakt

Lees meer »

4 arrestaties in corruptiezaak rond bouwgroep CFE, onder wie vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand

Het federaal parket heeft na huiszoekingen in ons land 4 mensen opgepakt die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij een corrputiezaak rond bouwgroep CFE. Ook in Frankrijk werden er tegelijkertijd huiszoekingen uitgevoerd. Volgens onze informatie is een van de Belgische gearresteerden Luc Bertrand, topman van CFE en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »

Chiro Zuienkerke dreigt dood te bloeden: “Nog zeker drie leiders nodig”

Er hangen opnieuw donkere wolken boven Chiro Zuienkerke, nadat ze eerder deze zomer genoten van een fijn zomerkamp. Net als een jaar geleden kampt de jeugdbeweging immers met een acuut leidingstekort. “Hopelijk betekent dit nu niet écht het einde.”
The post Chiro Zuienkerke dreigt dood te bloeden: “Nog zeker drie leiders nodig” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlamingen over leven op een palmboom in Dubai: “Ik betaal hier evenveel huur als voor mijn vorig appartement in een minder chique buurt”

De villa’s staan er kort tegen elkaar, het verkeer loopt strop, maar wie er woont, straalt een flinke vleug luxe en prestige uit. Het leven op Palm Jumeirah in Dubai heeft voor- en nadelen, zo getuigen twee Vlamingen. Binnenkort komt er nog een tweede ‘palmeiland’ bij, nu de Belgische baggeraar Jan De Nul Palm Jebel Ali mag voltooien.

Lees meer »

KVK Westhoek speelt thuismatch tegen Dikkelvenne in… Boezinge: “We hopen dat ons nieuw veld maandag gekeurd wordt”

KVK Westhoek speelt dit seizoen op kunstgras. De werken liepen echter wat vertraging op en zo spelen de Ieperlingen hun vooruitgeschoven eerste thuismatch nog elders. De ploeg van Bram Lucker gaat naar Boezinge, de ploeg met wie KVK Westhoek bijna ging fusioneren vorig jaar.
The post KVK Westhoek speelt thuismatch tegen Dikkelvenne in… Boezinge: “We hopen dat ons nieuw

Lees meer »

Wingenaar Filip Dhondt wandelt 800 km naar Santiago de Compostela voor kwetsbare gezinnen in Zambia

Wingenaars Filip Dhondt en zijn vrouw Sandra Mulier zetten zich al tien jaar in voor kwetsbare kinderen in Zambia. Dit jaar wandelt Filip vanaf 14 september de 800 km lange ‘Camino’ van Saint-Jean-Pied-de-Port naar Santiago de Compostela. “Ik leg deze tocht af ten voordele van onze Sonskyn-projecten in Zambia”, vertelt Dhondt. “Elke gift is welkom, want Zambia maakt de grootste

Lees meer »