Nederlandse beachvolleyballer die 12-jarig meisje verkrachtte onthaald met boegeroep én gejuich

De Nederlandse beachvolleyballer Steven van de Velde, die in 2014 als 19-jarige een 12-jarig meisje verkrachtte, is bij zijn opkomst voor zijn eerste wedstrijd op de Spelen in Parijs met gemengde reacties begroet. Er was zowel gejuich als boegeroep te horen. 

Meer krantenkoppen in België

Aaron en Orily vieren tien jaar Pizza Borsalino tijdens Tinekesfeesten: “Ze verklaarden ons gek… maar we blijven groeien”

Pizzeria Borsalino in Heule bestaat tien jaar. Dit willen de uitbaters Aaron Santy (33) en Orily Neve (29) op vrijdag 6 en zaterdag 7 september vieren met twee dagen feest op de Tinekesfeesten. Waarom nu? “Toen we onze zaak openden tijdens de Tinekesfeesten, verklaarden ze ons gek. Tien jaar later zijn we nog bezig en groeit onze zaak gestaag”, zegt

Lees meer »

Goud voor Eddy Velle en Nadine Pinson

Eddy Velle (°1953) en Nadine Pinson (°1955) leerden elkaar kennen in het jeugdhuis de Barakke in Veurne, waar nu het stadskantoor is gevestigd. Eddy werkte vier jaar in de zetelfabriek Furnica maar toen het bedrijf sloot deed hij mee aan een examen voor postbode. In 1972 werd hij benoemd, nog voor hij opgeroepen werd voor
The post Goud voor

Lees meer »

“Dit vrijetijdscentrum is wat Gistel echt wel nodig had”: Met Zomerloos opent belangrijkste project van de legislatuur

Met een driedaagse opendeur zette het nieuwe vrijetijdscentrum Zomerloos de deuren wagenwijd open voor het brede publiek. Voor het stadsbestuur is dit in veel opzichten het grootste project van deze legislatuur. “Dit centrum is wat Gistel nodig had”, klinkt het uit verschillende hoeken.
The post “Dit vrijetijdscentrum is wat Gistel echt wel nodig had”: Met Zomerloos opent belangrijkste project

Lees meer »

‘De oudheid in kleur’ lokt 60.000 bezoeker naar Tongeren, permanente tentoonstelling in Gallo Romeins Museum wordt binnenkort vernieuwd

De tijdelijke tentoonstelling ‘De oudheid in kleur’, heeft op iets minder dan een jaar tijd meer dan 60.000 bezoekers naar het Gallo Romeins Museum in Tongeren gelokt. En zo’n 6.000 kinderen namen deel aan een van de workshops. Er is voorlopig geen nieuwe tijdelijk tentoonstelling gepland, wel wordt de permanente tentoonstelling vernieuwd. Het museum zal daarom eind 2026 – begin

Lees meer »

Ex-huisgenoten staan terecht voor brandstichting bromfiets in Roeselare, verraden door snapchatberichten

“Samen uit, samen thuis toch?” Een 22-jarige jongeman uit Roeselare was er niet over te spreken dat zijn 23-jarige ex-huisgenoot hem alleen wil laten opdraaien voor de brandstichting van een bromfiets in Roeselare. Beiden waren samen op pad en snapchatberichten lijken voldoende te zeggen. Er hangt beiden drie jaar cel boven het hoofd.
The post Ex-huisgenoten staan terecht voor

Lees meer »

KIJK. Sofie Dumont meteen in shock bij start van ‘De verraders’: “Dat komt wel binnen”

Vanaf de eerste aflevering van ‘De verraders’ is één ding duidelijk: misleiding en bedrog staan centraal. Presentator Staf Coppens brengt extra spanning met een verrassende toast tijdens het openingsdiner. Hij vraagt de deelnemers om de naam op te schrijven van degene die ze het minst vertrouwen en degene die ze het meest vertrouwen. De resultaten zijn veelzeggend.

Lees meer »

“Uitdaging om 21 kandidaten te vinden”: Schepenen duwen Resp&ct 8810

In Lichtervelde stelde Resp&ct 8810 zijn volledige lijst voor. Achter Resp&ct 8810 gaat CD&V schuil, dat al 42 jaar onafgebroken aan de macht is in de gemeente. Burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn trekt de lijst. Het voltallige schepencollege duwt de lijst.
The post “Uitdaging om 21 kandidaten te vinden”: Schepenen duwen Resp&ct 8810 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aflevering 3 | Dzadzia, de opa van Evelien die de ‘dodentrap’ in Mauthausen overleefde

Journaliste Evelien Rutten trekt samen met haar Poolse tantes en haar dochter Hera op een bijzondere roadtrip. In de podcast ‘Roadtrip naar Auschwitz’ gaan ze op zoek naar hun familieverhaal, dat inhaakt op de wereldgeschiedenis. De derde aflevering gaat over haar grootvader. Een Poolse verzetsstrijder die de beruchte ‘dodentrap’ in het concentratiekamp van Mauthausen overleefde.

Lees meer »