Maurits Vande Reyde, kandidaat-voorzitter bij Open Vld, verloor zijn broer aan zelfdoding: “Alexander had alles kunnen worden. Maar hij koos voor drugs”

Diest, Vlaams-Brabant. Elf kinderen groeien op in hetzelfde gezin, krijgen dezelfde opvoeding, dezelfde kansen. Tien van hen worden succesvol, krijgen jobs, gezinnen en carrières. De elfde geraakt aan de harddrugs en stapt uit het leven. Dit is het verhaal van Alexander Vande Reyde, gestorven toen hij 40 was. Verteld door zijn broer Maurits Vande Reyde (39), Vlaams parlementslid, schepen in Diest en nu ook: kandidaat-voorzitter bij Open Vld. 

Meer krantenkoppen in België

“Geweldige ervaring!”: Jani Kazaltzis en James Cooke draaien weekendje mee op Zwevegemse boerderijcamping

Vanaf woensdag trekken Jani Kazaltzis en James Cooke door Vlaanderen om mee de handen uit de mouwen te steken. In de eerste aflevering van ‘Jani & James doen-het-zelf’ houden ze halt bij de familie Vanhemmens van hoeve Ten Rooden Duifhuize.
The post “Geweldige ervaring!”: Jani Kazaltzis en James Cooke draaien weekendje mee op Zwevegemse boerderijcamping appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spring de fiets op tijdens Open Monumentendag

De Open Monumentendag anno 2024 wordt op zondag 8 september in Meulebeke omgedoopt tot een onvergetelijke fietsuitstap. Onder de noemer ‘En Route’ organiseert het lokaal bestuur van de Berengemeente een boeiende activiteit. Het wordt een aangename fietstocht doorheen pittoreske landschappen met tal van bezienswaardigheden onderweg.
The post Spring de fiets op tijdens Open Monumentendag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Austin: “Inzet van Amerikaanse langeafstandswapens in Rusland zal oorlog niet beslissen”

De Europese Commissie maakt nog eens 40 miljoen euro aan humanitaire hulp vrij voor Oekraïne. Het geld dient hoofdzakelijk om de Oekraïners te helpen bij de voorbereiding op de koude wintermaanden. “We zullen beschadigde gebouwen herstellen, elektriciteit en verwarming verzekeren en onderdak voorzien voor mensen in nood”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Pat Nutrition pakt uit met nieuwe stunt: Kortrijkse spierbundels delen proteïnewater uit ter waarde van 25.000 euro

Palletten met proteïnewater, ter waarde van 25.000 euro, zullen op 11 september op tien verschillende plaatsen in het land verschijnen. Voorbijgangers kunnen er zich dan gratis aan behelpen. De stunt, op poten gezet door de spierbundels van het Kortrijkse Pat Nutrition, moet het belang van gezonde voeding in de verf zetten. “Men kan er eindeloos over blijven palaveren, wij voegen

Lees meer »

Brandweer Geluwe in diepe rouw na overlijden brandweermannen Tony Coussement (53) en Luc Six (75)

Het was donderdag een zwarte dag voor de brandweerpost Geluwe. Actief lid en adjudant Tony Coussement (53) overleed onverwacht bij hem thuis in Menen. Hij was beroepsbrandweerman bij Brandweer Zone Antwerpen. Even later overleed in het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper erebrandweerman Luc Six.
The post Brandweer Geluwe in diepe rouw na overlijden brandweermannen Tony Coussement (53) en Luc

Lees meer »

Uitstel, maar geen afstel

Volgende week woensdag vindt in Limburg het Europees kampioenschap tijdrijden plaats. De Belgische usual suspects – en garanties op medailles – Remco Evenepoel en Wout van Aert gaven verstek. Wel van de partij voor ons land: Victor Campenaerts en onze eigenste Yves Lampaert. Hun kansen op eremetaal zijn allerminst onbestaande. Zeker omdat met Joshua Tarling
The post Uitstel, maar

Lees meer »

Lijst verzoent ervaring met jong talent: N-VA + Trots stelt 17 kandidaten voor

N-VA + Trots trekt met 17 kandidaten naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. Gudrun Debrabandere trekt de lijst, huidig schepen Bernard Fonteyne staat op plek twee, Francis Bonte van Trots op Lendlee op vier en Marnic Vandenbroucke duwt de lijst op vraag van de leden. “Onze lijst is een mix van ervaren, jonge, minder jonge en gepensioneerde kandidaten én acht vrouwen”, zegt

Lees meer »

De Lijn vernieuwt roltrappen in 2 Antwerpse premetrostations

Vervoersmaatschappij De Lijn vernieuwt de roltrappen in de Antwerpse premetrostations Sport en Meir. In station Sport zijn de werken al van start gegaan voor de plaatsing van 3 nieuwe roltrappen. In de nacht van 8 op 9 september beginnen de werken in station Meir en worden 15 nieuwe roltrappen geplaatst.

Lees meer »

Koksijde bereidt dossier tot minnelijke onteigening voor om kazernezone militair domein te kopen

De oorspronkelijke plannen om het volledige domein van de militaire basis in Koksijde te kopen voor de reconversie met als naam ‘De nieuwe basis’ en de realisatie van een ambitieus masterplan vallen in het water. Op de Koksijdse gemeenteraad maakte burgemeester Marc Vanden Bussche bekend dat de gemeente zich met wat kruimels zal moeten tevredenstellen. Defensie is enkel nog bereid

Lees meer »

All4One Basket Menen telt na een jaar al 120 leden

Voor zover we ons kunnen herinneren was basket nooit aan de orde in Menen. Ondertussen kunnen meisjes en jongens die basket in hun hart dragen terecht bij All4One Basket Menen. Voorzitter Hans Cottyn kwam er vorig jaar mee uitpakken, en kan momenteel pronken met acht ploegen en 120 leden. “En er komen nog steeds nieuwe spelers en speelsters bij”, zegt

Lees meer »

KSA Spiko start nieuw werkjaar

KSA Spiko trapte zaterdag het nieuwe werkjaar af met een namiddag vol spel en plezier en kennismaking met nieuwe vriendinnen.
The post KSA Spiko start nieuw werkjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onweer en felle wind treffen verschillende gemeentes in het Hageland

Een stevig onweer heeft donderdagavond voor wateroverlast gezorgd in verschillende gemeenten in het Hageland. De grootste ellende was voor Tremelo, Keerbergen, Tielt-Winge en Glabbeek. Straten en kelders liepen onder, daarbij kwam ook veel modder van de velden. In Glabbeek zorgde een soort van windhoos lokaal voor heel wat schade.

Lees meer »