LIVE GENK-STANDARD. Géén 0-1: openingsgoal Benjdida afgekeurd voor buitenspel

Een vernieuwd Racing Genk begint aan z’n seizoen tegen Standard. Houden de Limburgers, met Thorsten Fink langs de zijlijn, de drie punten thuis? 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe dinosaurus ontdekt in Spanje

In Spanje is een tot nu onbekende dinosaurussoort aangetroffen: de Qunkasaura pintiquiniestra was een enorme herbivoor met een lange nek, 20 meter lang en 15 ton zwaar, die ruim 75 miljoen jaar geleden leefde. Dat schrijven wetenschappers uit Spanje en Portugal in het vakblad Nature Communications Biology.

Lees meer »

Marie-José en Fernand zijn 65 jaar getrouwd

Marie-José Mestdagt en Fernand Alliet werden op het gemeentehuis ontvangen voor hun briljanten huwelijksjubileum. Hoewel ze veel gewerkt hebben en een gezin met vier kinderen hadden, heeft het koppel heel wat afgereisd.
The post Marie-José en Fernand zijn 65 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrijwilligers klaar voor 30ste Plantjesweekend in Wevelgem: “We willen meer dan 5.000 plantjes verkopen”

Tijdens het weekend van 13, 14 en 15 september hopen de zowat 200 vrijwilligers uit Wevelgem, Gullegem en Moorsele samen meer dan 5.000 azalea’s te verkopen. Een plantje kost 8 euro, de volledige opbrengst gaat naar projecten in de strijd tegen kanker.
The post Vrijwilligers klaar voor 30ste Plantjesweekend in Wevelgem: “We willen meer dan 5.000 plantjes verkopen” appeared

Lees meer »

Zita Gheysens gaat voor sprintcarrière op de piste

Zita Gheysens slaat een andere weg in. De zeventienjarige juniore zal niet meer op de weg te zien zijn, des te meer op de piste. De Izegemse gaat zich voortaan focussen op de sprintnummers: keirin, (team)sprint en kilometer.
The post Zita Gheysens gaat voor sprintcarrière op de piste appeared first on KW.be.

Lees meer »

Speelt de krappe arbeidsmarkt de NMBS parten nu uitbreiding treinaanbod wordt uitgesteld? “Men is naïef geweest”

De beslissing van spoorwegmaatschappij NMBS om de tweede fase van de uitbreiding van het treinaanbod uit te stellen, laat bij velen een bittere nasmaak achter. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is boos en wil dat de beslissing wordt teruggedraaid. Bij de vakbonden is men niet verbaasd. Transporteconoom Thierry Vanelslander geeft toe dat het "een beetje sneu" is, maar ziet

Lees meer »