Koperen regenpijpen van kerk Kaulille (alweer) gestolen: “Water gutst nu recht tegen de muren”

In Kaulille (Bocholt) hebben dieven het gemunt op de regenpijpen van de Sint-Monulfus en Gondulfuskerk. Voor de derde keer werden de koperen buizen er gestolen. Deze keer gaat het om een groot stuk regenpijp van 6 meter. 

Meer krantenkoppen in België

Opsporingsonderzoek naar wangedrag bij vierde geniebataljon Amay beëindigd

Het opsporingsonderzoek binnen het vierde geniebataljon in Amay is afgesloten. Dat heeft het parket van Luik dinsdag bekendgemaakt. Het onderzoek van de federale politie onder leiding van de procureur des Konings van Luik moest problematische handelingen en gedrag binnen het bataljon onderzoeken. Die afdeling van het leger kwam eerder dit jaar onder vuur te liggen na klachten over wangedrag.

Lees meer »

Wagen belandt tegen gevel bij ongeval in Westkerke

De brandweer is woensdagochtend uitgerukt nadat een personenwagen tegen de gevel van een appartementsgebouw in Westkerke eindigde. Daardoor sneuvelde een raam.
The post Wagen belandt tegen gevel bij ongeval in Westkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kan België maandag winnen in Lyon? “Frans verlies geeft misschien hoop, maar nu is Italië in voordeel”

Was de interland van de Rode Duivels tegen Israël zonder toeschouwers in Hongarije geen match om naar uit te kijken, dan wacht België maandagavond om 20u45 wel een echte clash. In het Groupama Stadium van Lyon tegen de Fransen. Een nieuwe kans op revanche tegen ‘Les Bleus’. Een Frankrijk dat gisteravond zowaar onderuit ging met 1-3 tegen Italië. Maar of

Lees meer »

Onze man keek naar ‘Kalm Waes’: “Het moet van zijn vergeten quiz geleden zijn dat Waes nog geruisloos passeerde”

Tom Waes (55) is een onverbeterlijke zenuwpees, en om dat euvel te tackelen stelt de presentator zich ten dienste van de wetenschap. In ‘Kalm Waes’ gaat hij tien dagen in een boshut wonen en zoekt hij bewust stresssituaties op. Een boeiend traject, maar niet over de gehele lijn. “Wat ‘Tomtesterom’-kameraden Pascal Braeckman en Nico Surings doen, is me voorlopig vreemd.”

Lees meer »

Feestelijke opening van Nieuwpoorts Jeugd- en Sportcomplex, gratis belevingsdag op zaterdag

In Nieuwpoort is op vrijdag 6 september het gloednieuwe Jeugd- en Sportcomplex officieel ingehuldigd. Het gebouw zal voortaan de thuishaven worden van de verschillende jeugd- en sportentiteiten van Stad Nieuwpoort en wordt ook de uitvalsbasis van allerhande clubs en verenigingen. Het complex krijgt de naam Jeugd- en SportArena mee. Op zaterdag 7 september kan het brede publiek tijdens een gratis

Lees meer »

Aantal inschrijvingen voor duaal leren blijft stijgen

Er zijn 22 procent meer leerlingen ingeschreven voor duaal leren in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van opleidingsnetwerk Syntra, dat erop wijst dat heel wat leerlingen zich in september zelf nog inschrijven.
The post Aantal inschrijvingen voor duaal leren blijft stijgen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie treft zwaargewonde aan in bestelwagen na ongeval op bouwwerf

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is dinsdagochtend een man zwaargewond geraakt bij een arbeidsongeval op een werf. Collega’s van de man reden eerst met hem rond tot ze in Brussel een politiepatrouille aanspraken, waarna de hulpdiensten het slachtoffer overbrachten naar het ziekenhuis. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel West.

Lees meer »

Westlandia opent nieuwe gebouwen aan de Zwaanhofweg: “Blijven investeren in verbetering van infrastructuur en aanbod”

Westlandia opende op donderdag 5 september officieel de nieuwe gebouwen aan de Zwaanhofweg in Ieper, die eerder dit jaar al in gebruik werden genomen. “Ondanks een uitdagend jaar blijven we investeren in de verbetering van onze infrastructuur en ons aanbod”, aldus Ignace De Ro, algemeen directeur van het maatwerkbedrijf.
The post Westlandia opent nieuwe gebouwen aan de Zwaanhofweg: “Blijven

Lees meer »