Koen Geens neemt afscheid van de politiek: “Tijdens Vivaldi heb ik dikwijls in de Kamer zitten wenen”

Voormalig minister van Justitie Koen Geens (CD&V) maakt een balans op van leven en dood, carrière en partij. “Ik zie mijn partij graag. En in een relatie met twee moet je altijd hopen dat jij degene bent die de ander liever ziet.”

 

Meer krantenkoppen in België

‘Deklatflater’ van KFC Meise verholpen, maar kan club zondag spelen?: “Hopelijk kunnen de nieuwe matten zich snel hechten”

Het was even verschieten voor de leden van KFC Meise maandagochtend. Hun veld was namelijk onbespeelbaar na de interventie van een creatieve gemeentearbeider. Omdat de deklat volgens de normen te laag boven de grond lag, had die er niet beter op gevonden dan wat grond onder de deklat weg te graven. Het euvel werd dan wel hersteld, maar daarmee zijn

Lees meer »

Duitslandkenner over triomftocht extreemrechtse AfD: “Er zijn zorgwekkende parallellen te trekken met het verleden”

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitsland­expert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »

Veurne La Fête is traditionele opener van het najaar: “Gegroeid naar een van de hoogtepunten van ons evenementenseizoen”

Na de jubileumeditie van vorig jaar gaat Veurne La Fête op hetzelfde elan verder: Belgische toppers in een mix met sterk lokaal talent op een van de mooiste markten van Vlaanderen en vooral een meer dan enthousiast publiek. Op vrijdag 6 september staat de Grote Markt van Veurne garant voor muzikaal vuurwerk.
The post Veurne La Fête is traditionele

Lees meer »