KIJK. Puffen en luidkeels meebrullen: Get Ready! brengt verrassingsoptreden in de Moose Bar

Hun liefde voor de fans is diep. Zo diep zelfs, dat ze met hun jaar durende afscheidstournee ook Tomorrowland aandoen. In de Moose Bar joegen de heren van Vlaanderens meest succesvolle boyband – onder het goedkeurend oog van 1.250 enthousiastelingen – op zondagmiddag het kwik de hoogte in. Dus ja: na de passage van Natalia vorig weekend vond het heetste feestje van De Schorre opnieuw plaats in een skihut. 

Meer krantenkoppen in België

Wordt oudste boom van de Westhoek de Boom van het Jaar? “Hij is geselecteerd als kandidaat voor West-Vlaanderen”

De oudste boom van de Westhoek zat lang verscholen in een afgesloten bos van nonkel Henri, maar is sinds kort toegankelijk voor het publiek en wordt nu de West-Vlaamse kandidaat voor de titel Belgische Boom van het Jaar.
The post Wordt oudste boom van de Westhoek de Boom van het Jaar? “Hij is geselecteerd als kandidaat voor West-Vlaanderen” appeared

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

Schutter München zou linken hebben gehad met terreurgroep HTS

De 18-jarige Oostenrijker van Bosnische afkomst die werd gedood toen hij donderdag een terroristische aanslag wilde plegen op het Israëlische consulaat-generaal in München, zou linken hebben gehad met Hay’at Tahrir al-Sham (HTS), een voormalige lokale tak van al-Qaida. Dat melden bronnen dicht bij het onderzoek aan dpa.

Lees meer »

Dorpscomité Hoegaarden bouwt kerk uit bierbakken

Een kerk gebouwd uit bierbakken. Neen, u heeft niet te veel gedronken als u in Hoegaarden passeert, langs de kerk van deelgemeente Outgaarden. Daar hebben buurtbewoners een replica gemaakt van de orginele kerk. Alleen is deze kleiner én uit bierbakken gemaakt. Geleverd door brouwerij Hoegaarden die daar ook thuis is.

Lees meer »

Veurne La Fête is traditionele opener van het najaar: “Gegroeid naar een van de hoogtepunten van ons evenementenseizoen”

Na de jubileumeditie van vorig jaar gaat Veurne La Fête op hetzelfde elan verder: Belgische toppers in een mix met sterk lokaal talent op een van de mooiste markten van Vlaanderen en vooral een meer dan enthousiast publiek. Op vrijdag 6 september staat de Grote Markt van Veurne garant voor muzikaal vuurwerk.
The post Veurne La Fête is traditionele

Lees meer »

Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis”

Niet alleen de huwelijks- en overlijdensakten, maar ook de geboorteakten zijn nu raadpleegbaar in de online leeszaal van het Izegemse stadsarchief. “Die akten waren al een tijd gedigitaliseerd, maar voor opzoektingswerk niet beschikbaar door een technisch probleem”, zegt schepen van archief Kurt Himpe.
The post Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis” appeared first

Lees meer »

14-jarige scholier schiet twee leerlingen en twee leerkrachten dood op school in VS: verdachte werd vorig jaar ondervraagd over dreigen met schietpartij

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn woensdag vier doden en negen gewonden gevallen. De vermoedelijke schutter is opgepakt en is een 14-jarige leerling van de school. De tiener werd vorig jaar al verhoord door lokale agenten omdat hij op internet zou hebben gedreigd met een schietpartij op school, maar ontkende. De autoriteiten zagen

Lees meer »

“Die avond zou hij bob zijn, maar op het feest werd hij overtuigd om te drinken”: L.W. (36) neemt de schuld op zich na dodelijk ongeval in Koningshooikt

“Ik heb zoveel spijt. Spijt voor Joyce en Wim. Spijt voor hun kinderen, voor hun ouders.” Een emotionele L.W. (36), deze ochtend in de politierechtbank van Mechelen. Op een trouw in september 2022 had de man aan het koppel beloofd bob te zijn, maar op de terugweg reed hij met 138 km/u en 1,83 promille in zijn bloed recht op

Lees meer »

RHIZO Zorgkrachtschool is één van de eerste gsm-vrije scholen in Kortrijk

Je hoort het steeds vaker. Scholen leggen het smartphonegebruik van hun leerlingen aan banden. Ook RHIZO Zorgkrachtschool kiest bewust voor een gsm-vrije omgeving. “We zijn geen politiekorps en willen ook bij onze 747 leerlingen een draagvlak creëren. En dat zien we nu al”, zegt zorgcoördinator Sofie Ongenaert (49). “Er ontstaan bijvoorbeeld meer spontane interacties op de speelplaats.”
The post

Lees meer »