KIJK. Ian Thomas brengt in primeur duet met Gers Pardoel in ‘Tien om te zien’

Vanavond staan heel wat muzikale toppers op het podium van ‘Tien om te zien’. Van Metejoor, De Romeo’s en Gert & James tot Helmut Lotti & Marjolein, Laura Tesoro en Pommelien Thijs. De Vlaamse Supertip is deze week een uniek duet van Gers Pardoel en Ian Thomas. Zij sloegen voor het eerst de handen in elkaar voor hun zomerse single ‘Romeo’. Volgens Ian is het een moderne variant van het klassieke ‘Romeo en Julia’-verhaal, waarbij groei en ontwikkeling door ervaring centraal staan. Hun samenwerking komt voort uit een langdurige vriendschap en gedeelde ervaringen. 

Meer krantenkoppen in België

Duitse bondskanselier Scholz roept op om “stabiele regeringen te vormen zonder extreemrechts” na “bitter resultaat” bij deelstaatverkiezingen

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz (SPD) heeft maandag bezorgd gereageerd op de uitslag van het extreemrechtse AfD bij de deelstaatverkiezingen in Saksen en Thüringen, in het oosten van Duitsland. Die partij kreeg in beide deelstaten meer dan 30 procent van de stemmen. De bondskanselier noemde het een “bitter” resultaat.

Lees meer »

Politiekorps kijkt naar elkaar nadat 24.000 euro uit politiekluis is gestolen: “Alles wijst op inside job”

Wanneer de boekhouder terugkeert uit ziekteverlof, blijkt er 24.000 gestolen te zijn uit de politiekluis van de Brugse scheepvaartpolitie. Wie is de dader? Op die vraag proberen de Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge een antwoord te vinden. En daarvoor wordt vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemannen en -vrouwen die er werken gekeken.

Lees meer »

Richtlijn voor hoge bloeddruk bij risicopatiënten wordt strenger

De Europese vereniging van cardiologen komt met een nieuwe richtlijn voor hoge bloeddruk bij risicopatiënten. Nu beschouwen artsen een bloeddruk van 140 over 90 te hoog, maar bij patiënten met diabetes, overgewicht of mensen die een hartziekte hebben wordt de drempelwaarde om met medicatie te starten verlaagd naar 130 over 80.

Lees meer »

Yvonna Belpaeme viert honderdste verjaardag

Yvonna Belpaeme heeft op dinsdag 3 september haar 100ste verjaardag gevierd. Ze deed dat samen met familie en het personeel van woonzorgcentrum Jacky Maes, waar ze verblijft.
The post Yvonna Belpaeme viert honderdste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bistro Sint-Blasius sluit op 13 oktober definitief de deuren: “We openen een nieuwe horecazaak aan onze kust”

Bistro St-Blasius in Rumbeke sluit op 13 oktober definitief de deuren. Uitbaters Sébastien De Smedt en Nana Brigou openen begin november met hun dochter Kimsy en schoonzoon Sasha een ontbijt- en lunchbar en take away in Oostduinkerke-Bad.
The post Bistro Sint-Blasius sluit op 13 oktober definitief de deuren: “We openen een nieuwe horecazaak aan onze kust” appeared first on

Lees meer »

Tempo Team wint zaalvoetbaltornooi in Moerkerke

In aanloop naar de nieuwe zaalvoetbalcompetitie had in augustus traditioneel in de sporthal van Moerkerke het tornooi ‘Ploeg van ‘t stad’ plaats. Tempo Team uit Sijsele toonde zich alvast het sterkst door vrijdag de finale te winnen tegen ZVC Alvex.
The post Tempo Team wint zaalvoetbaltornooi in Moerkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jani Kazaltzis treurt nog elke dag om overleden hondje Qozmo: “We zullen nooit weten wat er net gebeurd is, dat maakt het moeilijk”

Als presentator van ‘Fboy Island’ op Streamz en met het realityprogramma ‘Jani en James doen het zelf’ op Play4 belooft het opnieuw een bruisend nieuw tv-seizoen te worden voor Jani Kazaltzis. Veel werk voor de man, maar wel een welgekomen afleiding, want privé kreeg hij deze zomer een groot verlies te verwerken. Met name Qozmo, zijn trouwe viervoeter en ook

Lees meer »

All4One Basket Menen telt na een jaar al 120 leden

Voor zover we ons kunnen herinneren was basket nooit aan de orde in Menen. Ondertussen kunnen meisjes en jongens die basket in hun hart dragen terecht bij All4One Basket Menen. Voorzitter Hans Cottyn kwam er vorig jaar mee uitpakken, en kan momenteel pronken met acht ploegen en 120 leden. “En er komen nog steeds nieuwe spelers en speelsters bij”, zegt

Lees meer »

EU maakt 40 miljoen euro vrij om Oekraïners voor te bereiden op winter

De Europese Commissie maakt nog eens 40 miljoen euro aan humanitaire hulp vrij voor Oekraïne. Het geld dient hoofdzakelijk om de Oekraïners te helpen bij de voorbereiding op de koude wintermaanden. “We zullen beschadigde gebouwen herstellen, elektriciteit en verwarming verzekeren en onderdak voorzien voor mensen in nood”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »